veronika4937 | Komentáře u knih | Databáze knih

veronika4937 veronika4937 komentáře u knih

Oříškový podzim s Luckou, Jendou a Martínkem Oříškový podzim s Luckou, Jendou a Martínkem Andrea Popprová

Nečekejte žádné pohádky, které dětem budete číst před spaním. Sedněte si ke stolu, nachystejte pastelky, nůžky a baterku a pusťte se do čtení. Čeká vás totiž spousta aktivit ! Prostřednictvím sourozenců Lucky, Jendy a Martínka se vaše děti seznámí se zvyky a činnostmi, které jsou typické pro podzim. Najdete tu třeba návod, jak si vyrobit draka, vydlabat dýni , dozvíte se, co to jsou Dušičky, naučíte se poznávat listy různých stromů a spoustu dalšího. Na konci v příloze nechybí několik krásných vystřihovánek. Já osobně nerada píšu do knížek, tak vybrané stránky prostě jen okopírujeme a doplňujeme mimo knížku. Můžete se k ní tak vracet i opakovaně třeba i s dalšími sourozenci.

11.10.2022 5 z 5

Jaro je tu! : s Luckou, Jendou a Martínkem Jaro je tu! : s Luckou, Jendou a Martínkem Andrea Popprová

Druhá knížka od této autorky, kterou jsme s dětmi přečetli a opět se nám moc líbila. Má krásné ilustrace, spoustu úkolů k řešení. Nenásilnou formou děti seznamuje s jarními svátky a zvyky s nimi spojenými.

10.08.2022 5 z 5

Rodina pro začátečníky Rodina pro začátečníky Sarah Morgan

Příjemná oddechovka, ale žádný přeslazený hloupý příběh. Ke konci mi trochu vadilo, jak se každá informace několikrát opakovala, než si každý s každým promluvil a věci se vyjasnily, ale to je takové opravdu malé mínus.

20.07.2022 4 z 5

Princezna z pivovaru Princezna z pivovaru Jiří Barhoň

Milá knížka plná krátkých příběhů. Odpočinkové pozitivní čtení, taková jednohubka.

17.03.2022 4 z 5

Posílám ti pohádku Posílám ti pohádku Martina Drijverová

Krátké pohádky vhodné například jako čtení před spaním, některé jsou známé, některé ne. Jednotlivé pohádky propojují dialogy malého Petříka a jeho maminky.

14.03.2022 5 z 5

Řemeslné pohádky Řemeslné pohádky Sandra Dražilová Zlámalová

Krásná dětská knížka s nádhernými ilustracemi. Krátké jednoduché pohádky, četli jsme se čtyřletým synem a moc se mu líbily.

17.01.2022 5 z 5

Příběhy včelích medvídků Příběhy včelích medvídků Eva Košlerová

Tady není co vytknout, krásný komix s obrázky z oblíbeného večerníčku.

03.01.2022 5 z 5

Zachraňte včelku Belku Zachraňte včelku Belku Jaroslav Mottl

Tak tohle se moc nepovedlo. Štístka a Poupěnku naše děti milují, ale tenhle příběh teda nezaujal ani je a ani mě. Možná by byla knížka vhodnější až pro školní děti. Vadil mi i výběr jmen - Arachnes, Reginalda, Herabuk... Pro děti mi přijdou zbytečně složitá.

30.12.2021 2 z 5

Kulíškovy neposedné příhody Kulíškovy neposedné příhody Sandra Dražilová Zlámalová

Na začátek musím říct, že Sandra Dražilová-Zlámalová je u nás doma oblíbená autorka. Kulíška jsme četli až po Bordelíně, Zbrklíkovi a Babiččině zahrádce a ano, pozdější knížky jsou vymakanější, ale i Kulíšek děti opravdu bavil a moc se jim líbily ilustrace. Knížka je celá hezky barevná a plná obrázků. Určitě je vhodnější spíš pro menší děti, maximálně mladší školní děti.

28.12.2021 4 z 5

Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Knížka se čte rychle, ale to je tak všechno, co se mi na ní líbilo. Sage mě strašně štvala a měla jsem neustále tendence protáčet oči nad jejím chováním.

06.11.2021 2 z 5

V hlavní roli V hlavní roli Danielle Steel

Tak tahle knížka je pro mě obrovské zklamání. Je to moje první od této autorky a čekala jsem něco úplně jiného, vzhledem k tomu, jak je známá a uznávaná. Vůbec se mi nelíbil styl vyprávění, takový letem světem z rychlíku, neustále opakovala stejné informace dokola, nedostala se ke mě jediná emoce. Vlastně jsem celou dobu čekala, až se začtu, ale nedočkala jsem se. Přitom příběh sám o sobě není špatný, ale nešťastně pojatý. Mám v knihovně ještě jednu její knížku, takže jí dám šanci, ale asi za hodně dlouho.

14.10.2021 2 z 5

Ještě že nejsem papež Ještě že nejsem papež Halina Pawlowská

Knížku jsem kdysi dostala zdarma k objednávce, tenkrát jsem ji nedočetla. Teď jsem se k ní vrátila v rámci Čtenářské výzvy (kniha, kterou po přečtení někomu darujete). První půlka mě nebavila vůbec, v druhé občas něco. Věřím, že knížka má své čtenáře, ale já mezi ně nepatřím.

01.10.2021 2 z 5

Vesnický román Vesnický román Karolina Světlá (p)

Uf, tak tahle knížka mi dala zabrat. Bojovala jsem se starou češtinou, musela jsem se na čtení hodně soustředit. Příběh byl zajímavý a plný zvratů, ale zároveň smutný a spoustu postav jsem nemohla vystát.

13.08.2021 2 z 5

Dítě na nástupišti Dítě na nástupišti Gill Thompson

Téma 2. světové války, čte se velmi dobře, děj má spád, ale oproti jiným knížkám s touto tématikou mi podle této knížky přišlo, že to tenkrát vlastně až tak hrozné nebylo, nejsou tam tak detailně popisované hrůzy, které se tehdy děly.

13.07.2021 4 z 5