veronika9143 veronika9143 komentáře u knih

Nechápej mě špatně Nechápej mě špatně Marianne Kavanagh

Většinou se snažím na knize najít něco pozitivního, bohužel tady mě štvalo úplně všechno. Postavy jsou špatně vykreslené, Kim už snad hloupější být nemůže. Hrozně utahané, místy nelogické, neustále se řeší jedno a to samé. Tentokrát jsem přeskakovala i pasáže, jen abych to dočetla. Přirovnávat knihu ke knihám Jojo Moyesové je výsměch. Tohle se, opravdu, ale opravdu nepovedlo. Doufám, že už autorka nic nenapíše, protože na tohle je škoda papíru....

23.02.2018 2 z 5

Cena za dokonalost Cena za dokonalost Céline Raphaël

Kniha, která se nedá hodnotit, jestli je dobře, nebo špatně napsaná. Je to prostě výpověď ženy, která zažila kruté dětství. Myslím si, že si nese následky po celý život. Je to strašné, nejhorší na tom je, že se jedná o pravdivý příběh. Kniha ve mě zanechala hlubokou stopu a smutek. Bylo velice těžké ji dočíst, tolik mě zasáhla. Přestože je to těžké, určitě stojí za to, si ji přečíst, nezavírejme oči, před utrpením druhých.

12.02.2018 5 z 5

Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Kniha mě bavila, často se mi stalo, že jsem během čtení změnila názor. Ať už na postavy, jejich charaktery, nebo na samotné události. Autorka všechno odkrývala postupně, takže pokud jsem myslela, že vím, jak to myslela, většinou jsem se spletla. Jelikož je tohle první kniha, kterou autorka napsala, tak ji hodnotím velmi kladně a doufám, že se dočkáme další. Taky jste měli takový pocit, že občas potřebujete nějakou postavu nutně zabít?? :-D

04.02.2018 5 z 5

Krycí jméno E219 Krycí jméno E219 Terry Shaft (p)

Hodnotím ji průměrně, bohužel nesplnila moje očekávání a konec se mi nelíbil. Přitom to tak dobře začalo, velká škoda.

23.01.2018 3 z 5

Znovu já Znovu já Gayle Forman

Být matkou je tak těžké, každá žena se v podstatě obětuje dětem. Všechno se podvoluje, k tomu pracuje a stará se o celou domácnost, často i o manžela. Tohle je přesně případ Meribeth. Ani po operaci srdce se nic nemění, pak přijde zlom a ona uteče. Kniha se mi pěkně četla, měla jsem jenom malé výhrady k chování hlavní hrdinky, ale jinak mě bavila.

23.01.2018 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Další díl, já se na něj tak těšila a opět nezklamal. Skvělé, doufám, že bude autor pokračovat. Nikdy se mi nepodaří odhalit vraha. Erika je prostě svá, ale nepolevuje. Pěkná série detektivek na dlouhé večery.

23.01.2018 5 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Neskutečná kniha, těžké téma, hodně otázek, ale jaká je správná odpověď? Co je ještě pomoc, co už je na hraně, jakou cenu má lidský život? Mnoho úhlů pohledu, z každého je správně něco jiného. Rozsekal mě konec, nemohla jsem to strávit, dlouho mi to leželo v hlavě. Nakonec jsem se podívala na film, moje překvapení, když to zakončili obráceně, nebralo konce. Moc doporučuji, první, určitě ne poslední kniha od této autorky.

22.01.2018 5 z 5

Nezvěstná blondýna Nezvěstná blondýna Petra Nachtmanová

Pěkná, oddechová kniha, se zajímavým detektivním příběhem. Celkově mě bavila a rychle se četla. Autorce tento styl sedl a dobře se v něj orientovala.

05.12.2017 4 z 5

Labutě z Páté avenue Labutě z Páté avenue Melanie Benjamin

Sedmdesátá léta, honosné večírky, kluby, přenádherné ženy. Pravidla, naučené pohyby, dokonalé manželky. Na jedné straně luxus, na druhé svázané ruce. Malé rozptýlení v podobě spisovatele Trumana Capote. Homosexuál, který dokázal rozčeřit hladinu. Kniha se pěkně četla, líbila se mi. Určitě stojí za přečtení, hlavně pro milovníky beletrizovaných životopisů.

10.11.2017 4 z 5

Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Mě bavila jenom asi tak polovina knihy. Ta duchovní část, mě docela štvala. Přesto si svoje fanoušky asi najde, bohužel za mě lepší průměr.

Dvojí život Dvojí život Diane Chamberlain

Co dodat, byla prostě perfektní. Moc se mi líbila, osudy žen, pravda, lež. Vědět, či nevědět, protože to může tolik změnit život. Někdy je lepší nechat minulost spát. Vřele doporučuji!

01.11.2017 5 z 5

Malé černé a devět žen Malé černé a devět žen Jane L. Rosen

Zajímavě pojatá kniha, co všechno dokáží jediné šaty? Mnoho, každý je použije na jinou událost, pro každého mají jinou cenu. A v neposlední řade, každému jinak padnou. Kniha mě bavila, takové lehké čtení na večer.

Svítání Svítání Virginia Cleo Andrews

Poprvé, co jsem něco od této autorky četla. Nebylo to špatné, ale něco mi tam chybělo, nebo přebývalo, fakt nevím. Popravdě se rozmýšlím, jestli mám pokračovat dalším dílem.

01.11.2017 3 z 5

Já a pan Jones Já a pan Jones Lucy Diamond (p)

Zase jedna z knih u které jsem moc nečekala a přesto jsem dostala docela dobrý příběh. Vyprávění mě bavilo, bylo to takové ze života. Za mě spokojenost.

Hra na lež Hra na lež Tess Stimson

Zajímavé téma, pěkná anotace, zpracování průměrné. Pokud si chci odfrknout, tak potom to není špatné. Ten konec byl ale trochu přehnaný. Přesto dám autorce šanci a zkusím její další knihy, snad budou lepší.

01.11.2017 3 z 5

Povolání žebrák Povolání žebrák Jean-Louis Debré

Nebylo to špatné, docela zajímavé, ale podruhé, už bych si to nepřečetla.

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Skvělá, dobře napsaná, napínavá. Moc mě bavila, dlouho trvá odhalit vraha, paráda. Jediná výtka, což není ke knize, ale k nakladatelství. Je škoda, že se vydává od pátého dílu, pak čtvrtý, šestý, atd... To nemám ráda.

01.11.2017 5 z 5

Láska po francouzsku Láska po francouzsku Fiona Valpy

Je to takový průměr, moc mě neoslovila, ale jako oddechovka dobrý. Přesto pokračování už číst nebudu.

01.11.2017 4 z 5

Svůdkyně s modrým nebem nad hlavou Svůdkyně s modrým nebem nad hlavou Petra Nachtmanová

Oddechová kniha na jeden večer, proč ne, občas si potřebujeme odfrknout. Rychlé čtení s lehkým humorem.

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Mě se kniha líbila, sice měla ještě rezervy, proto čtyři hvězdy, ale určitě nebyla špatná. Za to obálka, ta je luxusní i celá kniha, to se zase musí nechat.