Vevericka.eva Vevericka.eva komentáře u knih

Muzeum záhad Muzeum záhad David Glover

Parádní kniha pro zvídavé děti.

Hamrštějn Hamrštějn Renata Tišerová

Obsáhlá kniha o Hamrštejně.

Hamrštejn Hamrštejn Rostislav Vojkovský

Vše, co je třeba vědět.

17.06.2023 5 z 5

Cíťa: Proč svět nutně potřebuje citlivé introvert(k)y Cíťa: Proč svět nutně potřebuje citlivé introvert(k)y Lenka Blažejová

Pěkně zpracovaná kniha o citlivých jedincích.

17.06.2023 4 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Moje srdcovka.

Specialistka Specialistka Stephenie Meyer

Tak pro teenagery asi OK. Myslím, že knize by prospělo seškrtání na polovic. Ty neustálé myšlenkové pochody hlavní hrdinky byly otřesné.

17.06.2023 2 z 5

Jak Anděla viděla anděla Jak Anděla viděla anděla Marie Poledňáková

Vtipné a hravé jako filmová klasika. Škoda, že to tenkrát také nenatočili.

17.06.2023 4 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Prostě nezapomenutelný Nesbo.

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Opravdu se mi stýskalo! Jak je možné, že Nesbo přišel opět s dechberoucím a neočekávaným příběhem o Harrym Holeovi, když by člověk čekal, že po třinácté už nic nového není možné vymyslet? A je snad ještě vyzrálejší a opět mě napálil ohledně vraha. Díky a snad brzy nasledanou Harry.

Hamlet Hamlet William Shakespeare

Nestárnoucí klasika.

22.03.2023 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha byla čtivá, ale strašně mi lezla na nervy hlavní vyšetřovatelka Erika. Do další "Brynzovky" bych se pustila, ale představa, že zase čtu o Erice....tak si vezmu raději jinou sérii.

22.03.2023 4 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Moc se mi líbil námět knihy, dark web je celkem neprozkoumané téma. Kniha je velmi napínavá, čtivá.

16.03.2023 5 z 5

Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Crazy, poslouchala jsem audioverzi a celkem mě to bavilo. Některé pasáže byly naprosto ujetý a zároveň boží.

06.03.2023 4 z 5

Čtenářské strategie u předškolních dětí a nečtenářů Čtenářské strategie u předškolních dětí a nečtenářů Eva Koželuhová

Konkrétní příklady práce s knihou.

06.03.2023 5 z 5

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Trošku se snížila laťka. Cestování časem bylo neúnosně dlouhé a po většinu času nezáživné. Konec mě zklamal.

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Nejlepší díl série.

06.03.2023 5 z 5

Dáma s tajemstvím Dáma s tajemstvím Mary Jo Putney

Tak tady už bylo té romantiky a erotiky už moc.

Lord v nesnázích Lord v nesnázích Mary Jo Putney

Troška napětí, troška záhadnosti a moře sladké romantiky. Jako oddych dobrý. A ten závěr - jak vystřižen z komedie od Moliéra.

Lady v přestrojení Lady v přestrojení Mary Jo Putney

Sladká oddychovka tentokrát se špionážní zápletkou.

Třináctý příběh Třináctý příběh Diane Setterfield

Na romantické příběhy moc nejsem, ale tento vlastně ani není o milenecké lásce, takže nejde o žádnou slaďárnu. Je to příběh o sestrách, o vyrůstání bez rodičů, o lásce i nenávisti mezi nimi. Vše zahaleno notnou dávkou tajemství. Konec byl možná až moc idylický, ale na druhou stranu se mi líbilo, že autorka uzavřela všechny dějové linky.

16.01.2023 5 z 5