Vilma232

Zábavné čtení. Za jednotlivými postavami jsem chtě nechtě viděla herce z úspěšného stejnojmenného filmu. Pan Poláček nezklamal, jeho jazyk a množství až neuvěřitelně vtipných přirovnání. Někde je sice vtipu víc než děje, ale to je na čtenáři, zda mu tento styl vyhovuje.

četla jsem letos ... po několikáté, když jsme si v našem Klubu milovníků knih připomínali nejoblíbenější knihy z dětství. A určitě se k ní zase někdy vrátím a ještě se znovu podívám i na seriál...

Náměty některých povídek vypadaly víc než slibně, dokonce se pěkně rozvinuly, ale pak většinou končily tak nějak....nijak.

Naposloucháno. Drsný zimní komorní příběh s hvězdičkou navíc panu Fridrichovi.

Naposloucháno. Pan Štifter umí! Umí mě napnout a překvapit, umí mě dojmout. Bezmála století, tři generace, k tomu trochu nadpřirozena a ještě jako přídavek výborné načtení.

Naposloucháno. Až na třetí pokus jsem se trefila do prvního dílu, ale lze číst v různém pořadí. Stává se ze mě Goffova fanynka, určitě si přečtu či poslechnu i další díly nebo zkusím jinou sérii.

Naposloucháno. Všechny postavy jsou úžasně vykreslené, ale tolik podivných lidí na tak malém místě?

Tušila jsem, že režim v Rumunsku na konci osmdesátek byl výrazně horší než u nás. Proto taky jeho konec nebyl sametový. Všudypřítomný strach a boj o holé přežití se zachováním lidské důstojnosti je cítit z každé stránky. Kniha je velmi čtivá zcela jistě i pro mladé čtenáře.

Určitě jsem si našla v knize zajímavé pasáže či myšlenky, ale vracet se k ní nebudu a nevím, komu bych ji doporučila.

Ano, je to jiný May. Jak jsem se dočetla v předmluvě, původně měli nakladatelé tento příběh za nereálný a nechtěli ho vydat. Londýn zachvácený smrtelným virem a uzavřený přísnou karanténou.... A ejhle, v roce 2020 změnili názor.

Svižný příběh dvou rodin od sedmdesátých let do současnosti. Jak napovídá název, postavy se rozhodně nezabývají pouze studiem či budováním profesní kariéry....

Naposloucháno. Velmi dojemný příběh, kterému by možná prospělo kratší provedení. Některé kapitoly bych v papírovém provedení knihy zřejmě přeskočila.

Jo! Něco zcela jiného, než případy HH, ale četla jsem se stejným zaujetím. Postupné odhalování dost drsného rodinného příběhu z norského venkova

Naposloucháno. Silný příběh o přátelství, lásce, ale i zoufalství a nenávisti. Výborně načteno.

Naposloucháno. Zajímavé téma vracející se do dvou časových období - konec války a začátek devadesátých let. Pro mě druhá kniha od Jiřího Březiny a určitě ne poslední. Příjemné podání Jakubem Saicem. Pro audioknihu není vhodné členění do tak krátkých kapitol.

Naposloucháno. Spokojenost i s třetím dílem. Návaznost na postavy z prvních - originálních - dílů tam je. Opět se dostáváme do některého ze zajímavých vědeckých oborů i do švédské politiky.

Ada je bezesporu zajímavá literární postava. Rozhodně nepatří do žádné ze škatulek pro ženské hrdinky. Vědkyně s osobitým přístupem k rodině, mužům, kolegům a svému pracovišti: "Blížila jsem se k ústavu a překonávala jeho odpudivou sílu. Banda lidí, co odmítají dospět, se tu babrá v bizarních tématech a přežívá v prostředí jakési chráněné dílny,kde je nejdůležitější vykazovat aktivitu v rámci přiděleného grantu." Byla jsem spokojená s tématem, s tím, že Ada není romantička ani týraná či jinak postižená osobnost. Líbil se mi nápad se zkoumáním a "prodejem" snů, ale hvězda dolů za konec.

Příjemné setkání s postavičkami spojenými s ulicí Na plechárně v městečku Monterey. Hoši z Grandlehárny i dámy od "Medvěda" a jejich úžasná velitelka paní Fauna, která je vlastně Flora - všichni ví, že jejich Doktor potřebuje životní družku.... Oddechové čtení.