vinebitch vinebitch komentáře u knih

Slunce je také hvězda Slunce je také hvězda Nicola Yoon

4,5*
Příběh je celkem zajímavý, hezky se tam prolínají charaktery postav a sem tam jsou tam i vtipné scény, ke konci se to hezky krásně zakončilo :) ale možná maličko tomu něco chybělo, každopádně jako oddechové čtení super a jednotlivé kapitoly jsou krátké

18.06.2019 4 z 5

Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

Sice nemám moc v oblibě témata klášterů a jeptišek, ale tady to není podané ve smyslu pobožném, ale spíš jen něco co k tomu světu prostě patří. Hlavní hrdinka Artemisie zažila hodně, stejně jako přízrak, kterého si prostě každý zamiluje. V knize není romantika, což by někoho mohlo odradit od čtení, ale ona ani nebyla moc potřeba, jelikož se toho dělo opravdu hodně. I tak mám ale tušení, že se nějaká objeví v druhé knize ;)

18.01.2023 4 z 5

Zrada vítězů Zrada vítězů Marie Rutkoski

Jak i sama autorka na konci píše, že ji tento díl trval dlouho dokončit, mně trval dlouho dočíst - jak už zde mnoho lidí psalo, tenhle díl je fakt vycpávkový a je to poznat. Nebylo třeba ho natahovat do skoro 400 stran ale 250 by bohatě stačilo. Úplně nejvíce mě štvala Jessa a její chování. Až posledních pár kapitol mě znovu přesvědčilo o tom, přečíst si i třetí díl.

22.09.2022 3 z 5

Modrý a rudý Modrý a rudý Fráňa Šrámek

Lehce srozumitelné, líbí se mi motivy modré a rudé, ale neřekla bych, že je tohle dílo buřiče.

05.03.2022 4 z 5

Měsíce Měsíce Karel Toman (p)

Krásné, nejvíc se mi líbil srpen.

Radosti života Radosti života František Gellner

Docela se mi to líbilo, a to jsem od maturitní četby nic neočekávala :)

Prokletí Titánů Prokletí Titánů Rick Riordan

Tenhle díl mě opravdu bavil a za mě byl snad nejlepší - Percy mi přijde vyspělejší, což je dobré, předtím mi vadil jeho docela nízký věk, ale už jsem si zvykla :D Knížka obsahovala všechno, co jsem od ní očekávala a jsem zvědavá na další dobrodružství.

30.09.2021 5 z 5

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Velmi čtivě napsané - tohle jsem si celou dobu při čtení říkala. Vyskytuje se tam mnoho z řecké mytologie, což je něco, co mě opravdu baví. A navíc je to zasazeno do moderní doby? Super! Občas jsem tam narazila na nějaké to klišé, ale celkově mě děj upoutal. Jediné, co je mi proti srsti, je tak nízký věk Percyho, ale nějak to přežiju :)

03.08.2021 4 z 5

Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes Heather W. Petty

Knížka měla strašně rychlý spád, občas mi to připadalo jako kdyby to byl příběh na Wattpadu, ale každopádně to byla docela pohodové čtení. Docela mě i překvapil vztah Mori s jejím otcem, to jsem rozhodně nečekala. Kdo chce něco, u čeho nebude muset přemýšlet, tak doporučuji.

29.06.2021 3 z 5

Milion světů s tebou Milion světů s tebou Claudia Gray (p)

(SPOILER) Tak tohle bylo tak nádherné finále, že vůbec netuším, proč jsem ho před půl rokem vůbec odložila. Děj měl akci, dobré dialogy a nové místa. A ta romantická linka! Musím říct, že ta se mi opravdu zaryla do srdíčka - Paul a Marguerite jsou spolu strašně krásní a roztomilí. :)

11.05.2021 5 z 5

Uteč! Uteč! Dagmar Česká

Dlouho jsem přemýšlela, jaké hodnocení knize dát, pak jsem se tedy rozhodla takhle. Nevím proč, kniha se mi zdála průměrná, asi jsem čekala jinačí děj podle anotace - což není nic špatného, někomu to může sednout dobře, mě zas tolik ne :) Dost mě překvapilo, že se děj knihy zdánlivě netočil pouze okolo Hanny, ale více okolo Jaye.
Konec se mi vcelku líbil; ze začátku jsem tak nějak nevěděla, k čemu se vlastně schyluje, ale nakonec se mi však zdál povedený :)

05.03.2021 2 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Začátek knihy mě moc nenadchnul, jako tomu bylo u předchozích dílů. Přiznávám, že tohle byl zatím nejpomalejší díl. Až někdy v poslední třetině se toho stalo událo tolik, že mě napadlo, proč to autorka o pár stran nezkrátila. Budiž - i tak jsem velice zvědavá, co s sebou přinese čtvrtý díl a jak se celá situace vyvrbí :)

03.01.2021 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Jsem ráda, že jsem se nakonec, po dlouhém přemlouvání, do série pustila. První díl mě příjemně překvapil, čekala jsem, že hlavní hrdinka bude nepříjemná a bezcitná, ale nakonec jsem se i místy zasmála, což mě velmi potěšilo. Autorka umí hezky znázornit co probíhá v boji a celkově atmosféra knihy se mi dost líbila. Těším se na další díl!

04.12.2020 4 z 5

Proměna Mary Dyerové Proměna Mary Dyerové Michelle Hodkin

Druhý díl přinesl jak odpovědi, tak i další otázky a upřímně mě donutil přečíst si i třetí díl, i když v angličtině. Pevně věřím, že to bude stát za to a už se nemůžu dočkat, jak to vlastně celé dopadne.

22.11.2020 5 z 5

Dallas Dallas Gerard Way

Děj mi přišel docela nepřehledný, každopádně pokud milujete superhrdiny, velmi doporučuji :)

19.11.2020 4 z 5

Apokalyptická suita Apokalyptická suita Gerard Way

Nezklamalo :)

19.11.2020 5 z 5

Prozření Mary Dyerové Prozření Mary Dyerové Michelle Hodkin

Dobrá knížka, je to rozhodně YA, ale ne tradiční. Je tam samozřejmě romantika - nebo něco na ten způsob, ale mnohem více mě zajímalo to, co se vlastně bude s Marou dít. Všechny postavy, snad kromě Anny a Aidena :), mi sedli a neskutečně mě zajímá co se bude dít v druhém dílu!

19.11.2020 5 z 5

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Moc krásná knížka, úplně mě nadchnul koncept! Je strašně zajímavé, jak je v knize cestování mezi dimenzemi vysvětlené. A taky v ní není nic typického po YA, myslím tím ty klišé :) rozhodně moc doporučuji

01.06.2020 5 z 5

Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Krásná knížka, hezky slouží k tomu, aby čtenáře zasadila do děje a se vším ho seznámila. Autorka má hezký a příjemný styl psaní který se čte velmi rychle a snadno. Doporučuji :) a teď na druhý díl!

07.05.2020 5 z 5

Očistec Očistec Adriana Michálková

Velmi krásné pokračování už i tak nádherného prvního dílu. Přijde mi, že obě dvě knihy jsou si sobě rovny a i když je každá jiná a výjimečná, užívala jsem si jejich čtení stejně :) Nemůžu ji víc vynachválit. Strašně se mi líbí výrazy, které autorka používá a já jen nerada knihu pouštěla z ruk, teď hurá na třetí díl!

06.03.2020 5 z 5