Dědička ohně přehled

Dědička ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281807/bmid_dedicka-ohne-wNH-281807.jpg 5 3113 3113

Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne. Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost. Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Heir of Fire , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědička ohně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (475)

Knižnípauza
20.06.2024 3 z 5

V tomto díle je Celeana v depresích, prožívá velký vnitřní boj a její cesta za smířením a vnitřním klidem je zajímavá a dobře vyobrazená. Zároveň se konečně trochu víc začínáme dozvídat o moci, kterou Celeana vládne a víc a víc se začíná odkrývat tajemství její minulosti. Také konečně objevujeme více z magického světa série.

Střídání pohledů v knize je zajímavé, ale někdy mě příliš rozptylovalo, a ne vždy mě ostatní pohledy Manon, Doriana a Chaola bavily a spíše mě rušily od hlavní linky
- chápu, ale jejich důležitost v příběhu. Ovšem Abraxos..

Konečně se na scéně objevuje i Rowan alias Jeřáb ( ano české nutkání překládat v knihách jména je příšerná vlastnost a nikdy ji nepochopím!!), a jo....chápu všechen ten humbuk okolo něho. Ale jsem zvědavá jakým směrem se jejich vztah bude dál ubírat.

Závěr knihy byl, jak je u autorky zvykem, dramatický a svižný. Klasicky mě závěr zase navnadil na další díl. :)

Snapeova
19.06.2024 4 z 5

Druhý díl mě hodně nadchnul a třetí mě zase trochu zchladil, minimálně na začátku. Autorka tu rozbíhá nové dějové linky s novými postavami a než se to víc rozvine, trochu to trvá. Díky tomu je kniha pomalejší a zdánlivě nudnější. Autorka si ale připravuje půdu pro další díly, takže všechno má svůj smysl a své místo. Některé nové postavy mě vůbec nebavily, ale postupem času se to naštěstí měnilo. Víc poznáme i magickou stránku tohoto světa a rozhodně je o co stát. Ke konci už kniha opět nabere spád. Závěr byl zase pomalu na infarkt a slibuje velmi zajímavé pokračování.


Thalin
14.06.2024 5 z 5

Po letech se ke Celaeně vracím znovu, abych si to připomněla a taky ověřila, jestli mě to bude bavit stejně, jako když jsem ji četla prvně. A tenhle díl byl právě asi tím, kdy mě tahle série opravdu chytla. Hlavně další postavy tomu celému dodaly šťávu a já se vážně začetla. Skvělá četba na odreagování, propracovaný svět a zábavné postavy. Víc od podobných knih nečekám a baví mě stejně, jako přes osmi lety, kdy jsem ji četla prvně. Jen teda překlad Jeřába mi bude asi drásat oči už navždy. Rowan, prostě Rowan!

všechny komentáře

Související novinky (1)

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Citáty z knihy (4)

Aedion nebyl šlechticem, který si popíjí víno někde v hradu. Důvěrně znal dotek kovu a pot na kůži, seděl v téhle ušpiněné hospodě a pil jejich pivo. Ať to Aedion hrál, nebo ne, věřili, že mu na nich záleží a že jim naslouchá. Dmuli se pýchou, když si zapamatoval jejich jména, jména jejich žen a sester, a usínali s jistotou, že se na ně dívá jako na své bratry. Aedion se postaral o to, aby věřili, že za ně bude bojovat a zemře pro ně, a oni na oplátku budou bojovat a umírat pro něj.


Přetvoří svět - přetvoří ho pro ně, pro lidi, které milovala tímto úchvatným planoucím srdcem. Vytvoří svět tak nádherný a vzkvétající, že až je znovu potká v příštím světě, nebude cítit hanbu. Vybuduje svět pro svůj lid, který tak dlouho dokázal přežít a který ona už nikdy neopustí. Vybuduje pro ně království, jaké nemá obdoby, i kdyby to mělo trvat do jejího posledního vydechnutí. Byla jejich královnou a nemohla jim nabídnout nic menšího. (Aelin)


Byla Aelin Ashryver Galathynius - a nebude se bát.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Dědička ohně v seznamech

v Právě čtených67x
v Přečtených4 537x
ve Čtenářské výzvě226x
v Doporučených475x
v Knihotéce1 159x
v Chystám se číst598x
v Chci si koupit233x
v dalších seznamech22x