Violetti

Násilnický, zvrhlý a odporný Chuck.
Jako obvykle.
Tentokrát však musím říct, že styl tomu moc nedodal, chápu jeho záměr, ale mě osobně celou dobu rušil a složitě se mi naň soustředilo. Na druhou stranu musím uznat, že po přečtení mi některé věci v hlavě zůstaly (operativec já, šlo by...).Ale někdy to bylo vážně přehnané.
Tudy pro mě zkrátka cesta nevede.

Otřesné svědectví o životě v ghettu i vězení... O touze a lásce, o ženskosti... Ale hlavně o jedné generaci, která doplatila na válku.
Mám ráda Lustigův styl psaní, který je pozvolný a tichý jako plynoucí voda...
Jen škoda, že kniha nemá kapitoly nebo alespoň výrazné odstavce. U Ley z Leeuwardenu jsem to chápala, nepřetínání dialogu. Ale zde bych je uvítala, zde byly kratší epizody.

Mám celkem ráda absurdní humor, především ze začátku jsem se smála nahlas. Krize přišla až zhruba v půlce, konverzace s Pozzem a Luckym byla dle mého moc natažená... Jinak ale moc fajn a s absurdním dramatem nekončím!

Krátké, čtivé - ideální pro studenty k maturitě. Mě osobně nejvíc zarazila degradace lidství, působivé, nicméně méně děsivé, než jsem čekala.

Čtivá jednorázovka, ale za srdce mne nechytla, pro mě příliš nemastné neslané.

Parádní začátek, ale postupem času se Loupežník stával ukecanějším a rozvleklejším, jako by Čapkovi docházel dech.

Lakomec - perfektní dílo, děj odsýpal a dokonce jsem se i smála.
Misantrop - taky se mi líbil, akorát nemám ráda dlouhé monology.
Tartuffe - ukecané, zdlouhavé... Nic moc.

Jako celek rozhodně slabší než Kafkovy delší prózy, nicméně některé povídky rozhodně stojí za to. Nejvíce mne zklamalo Rozjímání.