Viviana-Mori komentáře u knih
Pohodové, vcelku roztomilé a vtipné čtení. Dávám tři hvězdy, spíš kvůli porovnání s mým hodnocením jiných knížek úplně jiného žánru. Fajn pro děti i jako oddechovka pro starší, kdo už trochu zná Pratchettův styl. Samozřejmě s hustotou Zeměplochy se to srovnávat nedá, ale bylo to fajn. :)
Druhá polovina knihy značně lepší. Pak už to bylo svižné a konečně se leccos vysvětlilo, i když stejně nechápu, proč se Lena chovala až tak příšerně a oháněla se jen tím, jak jí nikdo nechápe. A Ethan za ní dolejzal jako poníženej zpráskanej pes.
V normálním životě by se na ní každej vyprdnul, ale tak je to pohádka, že. :)
Předpokládám, že třetí kniha je zase o tom, jak se pořád čeká na jistou událost a nic se nestane, jen se děj trochu posune a jede se to samé znovu dokola.
Taky nechápu, proč na jejím vyžádání lpí pomalu celej svět. :) Autorky se očividně v Leně viděly a myslely si, že je úžasně zajímavé, když je holka tajemná jak hrad v karpatech a velká chudinka, aby ji každý litoval. :) No nevím. Ale ke konci už se zase chovala vcelku normálně. Povýšila u mne Ridley, Liv byla taky milá knihomolka, Link praštěnej jako vždy. Amma mě už taky štvala, myslím, že kdyby Ethanovi vysvětlili všechno dřív a normálně, tak... no, asi by nebyla potřeba tak dlouhá kniha. :D Je to pro účel knihy, chápu, ale zcela na úkor logiky chování a sympatií některých postav. Tak to na mne působí.
Ale bavila jsem se u toho dobře a leccos je i dojemné. Tak uvidíme, jak to bude dál.
Vcelku fajn, rozhodně lepší než Twilight. Jen mě mrzí, že jediná opravdu zajímavá postava umře hned v prvním díle.
Nicméně hodnotím vcelku kladně, protože kniha má humor a není nudná, i když je to pro mladší kategorii.
Čtu už dvojku a tam bych Lenu nejradši propleskla a zabila. Strašně mě štve. Tak uvidím, jak se to vyvine a jestli si to u mne spraví. :D
Bethany mě v tomto díle štvala, nevím proč, asi že se mi zdála jak hormonama potřeštěná nanynka, fakt anděl k pohledání... :) Ale jinak hezké, milé čtení, konec byl jasný od začátku, ale i tak to bylo vcelku dojemné. Ale asi už jsem naladěna trochu na jinou vlnu, přece jen je kniha určena mladším čtenářkám, ale čtení nelituji, aspoň mám zase rozšířené obzory. :)
Pěkně napsaná fantasy o čarodějích. Už trilogie o Sonee se mi hrozně líbila a doslova jsem jí hltala a tato kniha byla taky moc dobrá, líbí se mi, že to není nijak přemrštěné různýma potvorama a jsou tam jen lidé, obyčejní a nebo čarodějové. A je v tom i dost z reality, hlavně co se týče té války, něco mi to dosti připomíná.
No... pominu-li fakt, že mi tato sága znechutila upíry, do kterých jsem dřív byla blázen, tak musím říct, že tento první díl a druhý se mi ještě dobře četl a vcelku mne to bavilo. Pak už mi to přišlo jako totální blbost. Co se filmů týče, přijde mi, že i sami tvůrci se tomu vysmívají.
Mám ráda romantiku, ale tato sága je prvoplánová a pro mne i přes to všechno nějak citově chudá, kromě druhého dílu, kde se díky bohu moc Edward nevyskytuje.
Takže za mě opravdu nic moc, ale pro teenagery ideální, nicméně z toho akorát zblbnou a budou překvapeni realitou.
Určitě jiný šálek, než předchozí dvě knihy (Barva kouzel, Lehké fantastično), působilo to na mě o něco vážněji, uceleněji. Bavilo mě to, ačkoliv nevím co to mám, ale vždycky vydržím do půlky knihy a pak můj elán nějak uvadá, ale to je moje nemoc už hezkou řádku let. :) Každopádně jsem dočetla a jsem za to ráda. Z těch stínovejch oblud tam na mě šla i chvíli depka, to jako zase klobouk dolů, nejvtipnější postava Bábi Zlopočasná a ten konec, jak hledali tu hůl zamrzlou, to jsem se u toho dobře bavila. Dobré čtení, nic mi nevadilo, nic nerušilo, vše šlapalo jak má.
Tento příběh je zkrátka taková temnější pohádka pro dospívající a dospělé, dlouho jsem nečetla takový styl, takže to pro mě vlastně byla osvěžující změna, v příběhu mě nic moc nerušilo. Hlavní hrdinka to rozhodně neměla jednoduché, přišlo mi, že autorka hodně čerpala z tématu upalování čarodějnic, ale proč by ne, koneckonců každý kdo se nějak liší je společností odsuzován.
Zápletka se mi líbila a četla jsem se zaujetím, možná konec mohl mít větší grády a i větší logiku, něco podstatného mi tam chybělo, ale budiž.
Budu zvědavá na další autorčiny knihy.
Čtyři hvězdy za to, že jsem už četla silnější a propracovanější knihy, nicméně se jedná o dobře plynoucí, čtivý příběh, ideální na zpestření volných chvil, člověk se u čtení příliš "nenadře".
I když jsem tak nějak předem věděla, co a jak asi bude, i tak jsem obracela s chutí stránku za stránkou, abych se dozvěděla, jak se to celé vyřeší.
Nešťastní lidé bývají často zaslepení a dělají unáhlená rozhodnutí a pak to vede k neštěstí, ze kterého jde těžko vybruslit. O tom to celé je.
První díl mě bavil, byl to pro mě nový svět a děj svištěl, i přes nějaké nedostatky jsem si čtení užívala. Oproti tomu tento díl mě vůbec nevtáhl, ani po půlce této tlusté knihy se nic závratného nestalo, musela jsem se ke čtení nutit a čím dál méně se mi chtělo pokračovat. Nakonec jsem knihu odložila na neurčito. Prostě teď to nedávám, časem se k této sérii určitě vrátím, do té doby možná vyjdou další díly.
Nelituji četby, je to velice akční, promyšlený a dějově barvitý komiks. V závěru této knihy mi i pár slziček ukáplo. Moc hezké, jen jak už jsem psala u jiného dílu, nevím, jestli to je tím, že komiksy normálně nečtu, ale občas jsem byla ze všech možných zvratů zmatená a děj mi leckdy přišel až zbytečně splašený. Zkrátka, klidně bych uvítala delší příběh, více vysvětlení, více rozpracování... Asi bych si děj užila ještě víc. Zkrátka, moc rychlé! Ale pěkné. :)
V tomto dílu jsem zvlášť ocenila výlety do minulosti, dozvíme se, jak vlastně klíče vznikly a leccos o historii Klíčova. Opravdu vydařené.
Stále skvělé a poutavé, ale na mě byl tento díl strašně splašený. Nevím, jestli to je tím, že nejsem vůbec zvyklá číst komiksy, ale možná bych ocenila trochu důkladnější seznámení s klíči. Není to jen případ tohoto dílu, ale zde jsem to vnímala nejvíc. Prostě se něco stalo a já ani nevěděla jak a proč. Ale zážitek i tak velmi dobrý :)
Hlavohrátky byly opravdu zábavná jízda. Přečteno v mžiku. To, že příběh zde zpomalil, beru jako plus. Mohla jsem si to o to víc vychutnat.
Tak konečně dočten další díl. Porodní bábu považuji za celkem dobrou sérii, nicméně není to nic, z čeho bych byla úplně paf a nemohla se odtrhnout, to ne. Nejsem historik a tak je občas pro mě těžké se orientovat, kdo kde vládl a kdo ke komu patřil. I tak je to ale pozoruhodný příběh z hodně kruté doby. Ačkoli mi předem bylo jasné, jak to dopadne a svým způsobem jsem to vítala, tak mi konec přišel o mnoho depresivnější, než bych si představovala. Konec byl opravdu hodně smutný a i slzička by málem ukápla, ale i tak považuji takový konec za správný. Určitě se prokoušu dalšími díly, ale chvíli potřebuji od těchto knih pauzu.
Kniha mohla být klidně víc syrovější a možná bych ocenila větší hloubku, co se týče vnitřního světa postav. Ale čtení jsem si užila, děj plyne sám a čtenář nudou určitě netrpí. Středověk byl pěkně krutý, pravděpodobně bych tam nepřežila, tak jsem ráda, že o tom můžu alespoň číst ve volných chvílích. Co mi možná přišlo trochu úsměvné, tak to, jak se z Marty mohli všichni chlapi zbláznit. :) Ale co by ne, byla asi fakt pěkná, budiž. Budu se těšit na další díl.
Nevím, čím to je, možná tím, že je kniha už staršího data, ale u jiných knih tohoto žánru si kolikrát nervózně hryžu prsty a jsem jak na trní. Tady vrah seká lidem hlavy a mně se chtělo smát. Asi je to stylem psaní, kniha je psána tak nějak zvláštně ironicky, nadneseně, místy až roztomile. Mám pocit, že policie se tu rozhodně nepředře, ale nějak mi to nevadí, je to spíše nenáročná četba.
A konečně jsem taky měla už od první půlky správné podezření na vraha, to se mi v knihách moc nestává. A stávat by se to asi ani nemělo, ale pro mé ego to na tu chvíli byla příjemná změna. :D
Né, vážně. Špatné čtení to není, ale je to zkrátka takový průměr. Neurazí, kolikrát pobaví, nelituji stráveného času nad čtením, ale úplně paf z toho taky nejsem. Nicméně mám v plánu v této sérii pokračovat.
Kniha je taková klasická detektivka, u které se moc psychicky nenadřete. Van Veeteren je trochu podivný patron, ale to mi celkem vyhovuje. Jak už tu někdo zmínil, v knize jsou dobré dialogy a kolikrát jsem se u čtení i rozesmála.
Horší bylo, že pro mě pointa nepředstavovala nic světoborného, netřískla jsem se do čela, ani jsem si nesedla na zadek. Oproti jiným knihám, které jsem četla v poslední době, se zdá tato slabší, ale určitě bych neřekla, že je kniha špatná. Na další díly se chystám, už je mám na stole. Tak jsem zvědavá.
Nebyla to úplně špatná kniha, ale že by mne to nějak extra zaujalo, to ne. Pasáže ze života Bess byly vcelku dobré, ale celek mi přišel poněkud prapodivný. Něco tomu chybělo. Druhý díl zkusím, až vyjde, už jen proto, že jsem zvyklá pokračovat v rozečtených ságách.
Dávám tři hvězdy. Ne proto, že by kniha byla více špatná než dobrá, ale protože jsem v té samé době četla knihy, které jsem ohodnotila za čtyři a přece jen mne zaujaly víc. Série Šepotání mne opravdu nadchla a bavila, toto bylo slabší. Kniha má spoustu krásných momentů, není nudná, ale chyběl mi tam nějaký emotivnější náboj. Láska, po které touží každá žena, po spřízněné duši, ta se tam najít dá, ale zmínky o auře a čakrách... no, to prostě zrovna mne úplně nenadchne.
Hlavní hrdinka byla fajn. Ostatní také, vše živě běželo před očima, ale asi jsem už ve fázi, kdy čekám o něco víc. Ale pokud autorka vydá další knihy, určitě si je přečtu.