VladkaBU VladkaBU komentáře u knih

Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

... krásný příběh, krásná doba, jen ten styl psaní na mě byl chvílemi těžký. Musela jsem se hodně soustředit, abych chápala souvislosti. Byť jsem jen trošku v mysli odbočila, už jsem byla nucena číst stránku od začátku. Když jsem se ale soustředila, všechno do sebe zapadalo. A i filmové zpracování se mi moc líbilo, herecké obsazení být asi lepší nemohlo.

28.12.2013 4 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

... moje třetí kniha od autora, pro mě stále se rozvíjecící okolnosti, noví možní pachatelé, dlouho trvalo, než jsem se něco dozvěděla. Konec už byl lepší. Očekávala jsem víc zvratů, vtáhnutí do děje...

09.12.2013 3 z 5

Dlouhé stíny Dlouhé stíny Barbora Hrůzová

... narazila jsem na ni náhodou, když se objevila jako novinka, ale když jsem ji měla začíst číst, moc se mi do ní nechtělo. Hezky se mi příběh četl, začal mě bavit, žádné zbytečné okliky a natahování

03.12.2013 4 z 5

Druhý dech chromého koně Druhý dech chromého koně Václav Gruber

... i druhý díl se mi líbil. Autor na svém čtení u nás v knihovně, se zmínil, že kniha je psána ve dvou verzích, na což jsem si vzpomněla, až při začátku čtení té druhé verze. Hezky napsané, příběh se mi líbil. Jsem ráda, že jsem obě knihy četla. Opět mě ujistila o tom, že zdraví se důležité si chránit, a že je nade vše.

14.11.2013 5 z 5

Zastřelte toho chromého koně Zastřelte toho chromého koně Václav Gruber

... veselý příběh to zrovna není, ale smrt k životu patří. Mně zaujala. Pana lékaře a spisovatele jsem měla možnost osobně vidět na autorském čtení právě této knížky. Pouštím se tedy do druhého dílu.

11.11.2013 5 z 5

Pozlátko Pozlátko Táňa Keleová-Vasilková

... Ema mi byla od začátku nesympatická. Jedna ze situací, které se v životě dějí, ale fakt, že máma opustí své dítě, mé povaze na rozum nejde. Ale příběh se mi líbil.

05.11.2013 4 z 5

Nataša Nataša Táňa Keleová-Vasilková

... příběh ze života, kde převládá strach, úzkost, pocit méněcennosti, žárlivost, výbuchy vzteku. Tohle všechno se mi příčí, při čtení Nataši jsem byla v takovém negativnu, že už jsem ji chtěla mít za sebou

24.10.2013 3 z 5

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

.. zase jiný děj, než v odstínech temnoty, což oceňuju, ten konec už míň, jako by k tomu nepatřil, ten bych vynechala. Ale vcelku se mi i ten třetí díl líbil.

25.09.2013 4 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Tuto knížku jsem ani nechtěla číst, neboť jsem příběh viděla zfilmovaný, ale pak jsme se dozvěděla, že knížka končí jinak než film. Hezky se četla, líbila se mi

25.07.2013 5 z 5

Matka v koncích Matka v koncích Simona Monyová (p)

a to jsme se i zasmála, hezké čtení

25.07.2013 5 z 5

Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

příběh, který má překvapivé vyústění. Kam až může láska dojít

25.07.2013 5 z 5

Ve stínu erbu Ve stínu erbu Hana Marie Körnerová (p)

Krásné čtení, příběh z 18. století, z doby, kdy byly sňatky dvou lidí dohodnuty již v jejich dětství. Tím se docílilo akorát toho, že jeden druhého nesnášeli. Pak se ale rozvine zajímavý příběh, který má na konci překvapivé rozuzlení.

25.07.2013 5 z 5

Pán hor 2 Pán hor 2 Hana Marie Körnerová (p)

Druhý díl Pána hor se mi také moc líbil. Pro mě je důležité, že když se objevují další postavy, příbuzní , stále vím, o kom právě čtu, a kdo je kdo. U této knížky si připadám, jako bych tam s nimi žila, a stejně jako u prvního dílu jsem se ztěží odtrhávala od děje, a zavírala knížku.

25.07.2013 5 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

... stejné a přece jiné než první díl. Víc děje a zvratů mezi intimními scénami. Zápletka se mi líbila. Konec knihy vypovídá o tom, o kom si ve třetím díle přečteme. Zkrátka líbil se mi i tento druhý díl a těším se na odstíny svobody.

24.07.2013 5 z 5

Já a on Já a on Táňa Keleová-Vasilková

Zkrátka, jak to někdy v životě chodí. Někdy svítí slunce, a jindy je zase bouřka. Příběh se mi líbil, hezky jsem si početla.

15.07.2013 4 z 5

Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

tento příběh jsem viděla zfilmovaný, Anna v knize popisuje, jak s rodinou žili, než byli odvezeny do koncentračního tábora.

15.07.2013 5 z 5

Sedmého sedmý Sedmého sedmý Jaroslava Černá

Zaujala mě už svou anotací, a tak jsem ji hned zařadila do poličky. Prolínání dvou dějů se mi líbilo, hezky se to četlo.

15.07.2013 5 z 5

Kukaččí mládě Kukaččí mládě Magda Váňová

zajímavý příběh, zapeklitost vztahů, dobře střežené tajemnství, moc se mi tato kniha líbila

Past Past Magda Váňová

krásný příběh se smutným koncem. Tak dlouho se kujou pikle, až to odnese někdo nevinný

Tereza Tereza Magda Váňová

Tohle je knížka s krásným příběhem, u kterého mi bylo líto, že už končí. Nádherná, krásná. Z nevýrazné ženy se stává krásná, sebevědomá, milovaná bytost