VladkaBU komentáře u knih
... příběh dvou znepřátelených rodů... co k tomu víc říct... až tak úplně mě neoslovil, jako jiné dobové příběhy od paní autorky.
... zprvu se mi knížka moc nezdála, ale jak jsem četla, tak se mi to začalo líbit. Vcelku hezké oba příběhy, hodně podobné knížkám o sestřičce.
Smutný příběh se šťastným koncem. To, co prožila Laura si určitě nikdo z nás neumí představit, a po tom všem zvednout se a jít dál, je strašně těžké. Ona to dokázala.
.. pro mě hlavní hrdinka příliš negativní, nespokojená, dělá dusno a otravuje život lidem kolem sebe. Pak ale zjistí, že v životě jsou důležitější věci než sterilní prostředí, které ona kolem sebe vytváří.
Krátce předtím, než jsem knihu začala číst, jsem zjistila, že je složena ze tří povidek a pouze první je je od paní Kornerové. Ta se mi moc líbila, malinko mi připomněla Heřmánkové údolí, kdy musí mladá žena žít v jiné zemi. Druhá povídka se mi nelíbila a ta poslední už byla lepší.
příběh, nad kterým se člověk i zasměje :-) , i tak to v životě chodí, svět je malý
Tak tohle byl zajímavý příběh, Dalibora bych nechtěla ani za nic. Ale četlo se to hezky
Tak tento příběh se mi líbil, z nevědomosti se postupně objevuje jedno překvapení za druhým. Stále mě to nutilo číst dál a knihu neodkládat.
Dneškem končí můj život s několika generacemi aristokratického rodu de Braie. Krásné čtení, poutavý příběh, Celá sága je zatím to nejhezčí, co jsem kdy četla.
Ač jsem si od této knížky moc neslibovala, přece jenom pět dílů, o čem všem se tam může psát. Překvapila mě ale poutavým dějem. Byly chvíle, kdy jsem potřebovala číst dál, otočit další stránku, abych věděla, jak se daná situace vyvine. Těším se na další osudy.
Začala jsem ji číst na dovolené v Egyptě a popravdě musím říct, že kdybych měla po ruce jinou knížku, tuhle bych odložila. Zprvu to bylo na mě složité čtení, neznámá jména, špatně zapamatovatelná. A tak jsem četla dál, až se mi příběh začal líbit. Poslední stránku jsem dočetla v letadle na zpáteční cestě. Hezký příběh i zajímavá poznání doby, úřední protokoly, to všechno mě zajímá
Zajímavý příběh, který mi připomněl jednu dávnou telenovelu, ve kterém hrál podstatnou roli také utajený rodinný vztah. Četlo se to samo, i když tahle knížka od ostatních paní Kornerové trochu malinko liší svou zajímavostí.
Tahle kniha se mi moc líbila. Marie byla silná žena, která chtěla svým dětem zajistit klidné a šťastné dětství, až ona odejde. Jsem ráda, že jsem ji přečetla
Krásné čtení, krásný příběh. Škoda, že to nepokračovalo dál :-) Moc se mi knížka líbila
Ač nejsem povídková, do této knížky jsem se pustila s chutí. Od Magdy Váňové Přítulný Zajíček nezklamal, a totéž jsem čekala od Náhody nebo osud. Každý příběh se mi líbil
příběh bezmocných rodičů o tom, jak se jim vzdaluje dítě. Silný příběh
Příběh je to strašlivý, takovéhle rozhodnutí nikdo po mámě nemůže chtít, a ještě život s Nathanem.... Možná se mi víc líbil film
Příběh plný zvratů, propletení vztahů, ze začátku to vypadalo na hezký vztah, ale jak se říká, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Pak dojde k totální proměně
pohodové čtení, úsměvný příběh, ale v kůži Peinovy manželky bych být nechtěla