vlkove vlkove komentáře u knih

Alenka v Říši divů - Obrazový průvodce k filmu Alenka v Říši divů - Obrazový průvodce k filmu Jo Casey

Popravdě asi nejslabší obrazový průvodce k filmu, který se mi dostal do ruky. Obrázky hezké, jen textu je málo a není nikterak osvěžující. Jen krátké popisky k postavám či místům, vždy tak maximálně pár řádků. Opravdu, zde se to moc nevydařilo.

22.12.2022 2 z 5

Zatmění: Oficiální ilustrovaný průvodce filmem Zatmění: Oficiální ilustrovaný průvodce filmem Mark Cotta Vaz

Pěkné fotografie, nějaké ty doplňující informace, já jsem spokojená.

21.12.2022 4 z 5

Home Body: Mé tělo, můj chrám Home Body: Mé tělo, můj chrám Rupi Kaur

t komu aby byl člověk spokojený
nepotřebuje víc
než pár přátel
smích a vzájemné souznění

- nic víc nic míň
(str. 112)

21.12.2022 4 z 5

Mera: Proti proudu Mera: Proti proudu Danielle Paige

Místy až moc zjednodušený a uspěchaný příběh. Vztahu hrdinů jsem prostě nevěřila.

21.12.2022 3 z 5

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

Dobrá kniha plná praktických poznatků. Ocenila bych jen trochu méně odborných informací a omezila bych značné opakování stejné věci.

09.11.2022 4 z 5

Liberty Meadows - Ráj Liberty Meadows - Ráj Frank Cho

Krásné ilustrace, ale stripy jsou nezajímavé a nevtipné bohužel.

18.10.2022 2 z 5

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Na knihu jsem se hodně těšila, ale bohužel. Hloupá hlavní hrdinka, nudný děj, vlastně dost nezajímavé tajemství a spousta erotiky. Třeba sérii Papírová princezna nebo Krev za krev tohle nesahá ani po kotníky. Naivní a nudné.

08.10.2022 2 z 5

Myslivcův rok - Jaro Myslivcův rok - Jaro Jan Vrba

Krásné popisy přírody a různých dějů v ní, avšak zcela se neztotožňuji s autorem a jeho názory.

20.09.2022 3 z 5

Pastely Pastely Václav Malina

Moc krásná kniha, kdy na pravé straně je vždy kresba a na levé straně báseň o pěti řádkách. Miluji krátké básně kdy vás pět útlých řádek dokáže dostat do kole.
Kresby jsou hezké.
Tématy básní jsou příroda, roční období, láska a osamělost.

Přikládám báseň, která mě zaujala.

Polní cesta se ztrácí
kde jinde nežli v polích
Žít sám se nevyplácí
ve dvou to zase boli
Nejlíp jsou na tom ptáci

09.08.2022 4 z 5

Zelená Karkulka Zelená Karkulka Jana Zemanová

DRUHÁ SV. VÁLKA POHLEDEM DÍTĚTE

Jazyk knihy je příslušní době svého vydání (1947), ale i přesto je text psaný jednoduše a pochopitelně. V době vydání byla kniha doporučována pro děti od devíti let.

Popis:
Třináctiletá Janička, která bydlí v Praze, popisuje svůj život v letech 1944 a 1945. Na začátku knihy jsou popsány tři krátké dětské příhody a poté se již kniha soustředí na hlavní dějovou linku, která se týká z větší části jejího bratra sloužícího na frontě třetí říši. Kniha končí posledními boji o Prahu a koncem války.

Děj knihy neopomíjí témata zahrnující gestapo, výslechy, válečné utečence, odboj, německou propagandu atd.

Dnes již literatura není aktuální. V době vzniku však ještě nebyla známá naše pozdější historie zahrnující ruskou okupaci, a i proto autorka na konci knihy oslavuje osvobození ruskými vojáky trošku více než osvobození vojáky americkými.

Kniha obsahuje několik hezkých černobílých ilustrací od Jana Gotha, ale jinak si myslím, že dnes se jedná pouze o nostalgickou knihu nebo pro zvědavce své době příslušící náhled do dětské literatury své doby.

08.08.2022 3 z 5

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Hezká klasická YA fantasy o Strážcích a Démonech. Určitě ve svém žánru se jedná o nadprůměrnou knihu.
Kniha je křížencem Svůdné trilogie a série Město z kostí. Doporučuji.

07.08.2022 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Tohle není žádná YA dystopická kniha. Jedná se o drsné, naturalistické a pro slabé povahy nevhodné čtení.
Kniha obsahuje scény z jatek, laboratoře a chovu kusů (lidí) určených k porážce.
Kniha není uceleným příběhem, ale spíše popisem nastalé situace.
Jelikož se pohybuji v zemědělské sféře, tak žasnu nad přesným popisem chovu lidí, který připomínal podmínky chovu hospodářských jatečných zvířat.

Totální ztráta lidskosti.

POZOR: obsahuje násilí na lidech a násilí pováděné na zvířatech, NENÍ VHODNÉ PRO SLABÉ POVAHY

05.08.2022 4 z 5

Držet břitvu na tepu doby Držet břitvu na tepu doby Adam Pýcha

Každé mé hodnocení knihy je osobní, ale o poezii to platí dvojnásob. Mám ráda poezii, jsou to zpěvy duše. Ke každému z nás však promlouvají jiná slova. Někdo slyší to a někdo to. A ke mně tyto verše nedopluli, není to však vina autora ale mého rozpoložení mysli.
Rýmy jsou chytré, básně mají tvar a hloubku. Kniha se mi líbí graficky a co více, oceňuji každého kdo dnes bojuje za vydání básnických sbírek. Člověk potřebuje potravu pro duši, a v podobě poezie je jí dnes zatraceně málo.

Přikládám báseň, která mě zaujala.

ZOBU

Dnes v práci bossing tropí boss
prý nepracuji dost
prý sukne krátká není moc
prý v úsměvu chybí oddanost
něco ROI
výkonnost či konverznost
blowjob sen
nikdy nezná strop, ale já nemám zlost
jedu level drozd

zobu za tebe
zobu za sebe
zobu za barvu
zobu za nebe
zobu dvakrát víc, když se to rozjede
zobu tak, až se to rozjebe

klidně středa
klidně Velikonoční neděle
aby Kristus řval...

Jen kvůli tobě, bejby, vstal jsem levou nohou z postele!

30.07.2022 3 z 5

Léto, jak má být Léto, jak má být Jen Calonita

Příjemné letní oddychové čtení. Hlavní hrdinka byla na pěst, ale jinak nemám co vytknout. Vhodné i pro mladší čtenáře. #taborovychknihneninikdydost

25.07.2022 3 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Velice dobře odvedená práce. Chválím jak obsah, tak formát a grafické zpracování. Knihu všem doporučuji. Rozhovorů bych snesla klidě i více, je to až neuvěřitelné jak je KLDR izolováno a jak málo toho celkově víme.

21.07.2022 5 z 5

Malum – část první Malum – část první Amo Jones

Rozhodně to bylo mnohem lepší než předchozí díl série. Prostě taková klasická Amo Jones, hodně erotiky, hodně tajemství a pořád a pořád dokola.
Začátek byl hodně pomalý a některým náležitostem příběhu jsem úplně nevěřila, ale nějak se s tím smířím.
Je to prostě takové čtení, kdy když znáte autorku, tak už se ani nedivíte a jen čtete dál a čekáte co zase autorka dá dohromady.
Knihu bych přirovnala k prvnímu a druhému dílu série, kdy děj je zašmodrchaný ale ještě to částečně dává smysl. I když předpokládám, že když někdo čte tuto sérii, tak se moc na smysluplnost nezaměřuje.

20.07.2022 4 z 5

Lnáře: Osvobození 1945 Lnáře: Osvobození 1945 Bohuslav Balcar

Nikdy neuškodí dozvědět se trošku více o událostech v okolí svého bydliště.
Ucelená publikace mapující osvobození Lnář v roce 1945. Kniha obsahuje základní historické souvislosti a tři výpovědi pamětníků.
Kniha je pěkně zpracována, historické souvislosti jsou popsány srozumitelně. Publikace také nese větší množství dobových fotografií, což oceňuji.
Co bych vytkla je výskyt několika překlepů, malé písmo a nepřehledné kapitoly, které bych určitě chtěla vidět trošku lépe oddělené a graficky lépe zasazené.
Celkově pěkná brožurka, možná bych snesla i nějaké obsáhlejší dílo o těchto skutečnostech.

07.07.2022 4 z 5

Osud Osud Aprilynne Pike

SÉRIE KŘÍDLA

HODNOCENÍ SÉRIE: 68 %

KŘÍDLA: První kniha série mě opravdu příjemně překvapila, a i když měla mírné tempo, tak jsem ji opravdu četla jedním dechem. Kniha byla z celé série nejlepší. ⭐⭐⭐⭐

KOUZLENÍ: Druhá kniha série mě také oslovila. Bylo to příjemné a okouzlující čtení. ⭐⭐⭐⭐

ILUZE: Třetí kniha série byla typickým vycpávkovým dílem. Nulový děj a nudné rozhovory o ničem. Neúměrná délka a umělé natahování příběhu. Velké zklamání. ⭐⭐

OSUD: Závěrečná kniha série už také nebyla to co první dva díly, oceňuji alespoň přiměřenou délku, nějakou tu akci a ucelené ukončení série. Se zápletkou si šlo více pohrát a mohlo v knize být více zvratů. Postavy v této knize už mě vůbec nezajímaly a spíše lze říci, že mě až otravovaly. Kvality prvních dvou dílů už Osud nedosáhl. ⭐⭐⭐

SHRNUTÍ SÉRIE: Jak mě první dva díly série nadchly, tak mě zbylé dva díly zklamaly. Bohužel, je to škoda, šlo z toho vymáčknout více nebo zůstat u komorního příběhu jedné teen holky. Pokud máte rádi víly, tak do této série jděte. Počítejte s pomalejším tempem a hodně velkým teen nádechem. Série je spíše pro mladší čtenáře, i když mě oslovila i v mých dvaceti čtyř letech.

07.07.2022 3 z 5

Plav! aneb Průvodce absolventa SŠ přípravou na reálný život: podzim 2016 Plav! aneb Průvodce absolventa SŠ přípravou na reálný život: podzim 2016 Jana Brabcová

Docela dobře zpracovaná příručka. Občas by však mohly být informace podány více polopatě a uspořádány do přehlednějších celků.

28.06.2022 4 z 5

Star Trek Star Trek Alan Dean Foster

Platí co se píše v komentářích níže. Jen malé doplňky oproti filmu. Zábavné čtení, doporučuji stejně jako film.

23.06.2022 4 z 5