vmatusko

Skvela kniha - návod ako viesť kresťanské spoločenstvo - na čo netreba zabúdať, čo je podstatné.
Priblíži Vám ako získať a udržať si TO. Napovie čo je podstatné aby Vaše spoločenstvo nebolo len také - dôležitá je vízia, vzťahy a aj cez zlyhania sa posúvať ďalej...
Ak plánujete alebo vediete kresťanské spoločenstvo - určíte odporúčam prečítať - obohatí Vás to.

Pápežský kazateľ Cantalamessa prináša osem meditácií o ôsmich významných cirkevných otcoch, v ktorých sa zamýšľa nad vierou, Duchom Svätým, Trojicou, Eucharistiou, Písmom...
Texty sú trochu náročnejšie, určite viac povedia a budú ľahšie stráviteľné pre čitateľa, ktorý sa zameriava na filozofiu.

Kňaz ktorý rieši náročné témy mužstvo a otcovstvo.
Otec je zdrojom mužskej sily a odovzdáva požehnanie synovi. Mal by mať o svoje dieťa záujem. Možno zistíš že tvoj otec začínal život úplne zle ale celý život sa snažil a možno to až tak nevidno, ale snažil sa! Muž by mal vedieť ovládať svoje slovo, materiálno, svoje telo a svoju moc. Muž musí v živote padnúť na dno, práve vtedy objavuje Boha. Trápiš sa? Ak ťa nikto nevidí objím kríž - v kaplnke, vonku, na poli. Každý muž túži po uznaní od svojho otca alebo muža. Zároveň potrebuje pri sebe človeka pri ktorom môže byť zraniteľný, kto ho pozná, komu môže dôverovať.
Práve v modlitbe dostáva muž nádej že zvládne ťažké veci v živote, že je tu niekto kto mu pomôže.

Perfektný príbeh jedného dedinského farára, ktorý miloval Ježiša. Túžil po tom aby každá jedna duša z jeho dedinky bola spasená. Modlil sa za nich, postil, bičoval. Aj keď si často vyslúžil nepochopenie od dedinčanov on to trpezlivo znášal. Veľa sa modlil pred oltárom sv. Filomény, spovedal nielen domácich ale aj pútnikov, ktorí v hojnom počte prichádzali. Takmer nič nejedol (zimné zemiaky). V dedine zavreli pár krčiem, prípadne ich zmenili na hotely pre pútnikov. Jeho život je hodný nasledovania.

Táto kniha Vás rozhýbe. Ponúka cviky, ktoré Vám zaberú pár minút denne (5-10 minút) cvičia sa základné cviky ale aj cviky k jednotlivým znameniam(Baran, Býk, Blíženci...).
Okrem týchto cvikov sú tu aj iné dobré rady ako Technika manipulácie s prstami, O kyslosti organizmu a iné cenné poznatky.
Po aplikácií týchto rád autori sľubujú výraznú zmenu v živote - zdravie, sila, energia, radosť...

Kniha, ktorá ma každého chlapa nakopnúť, aby začal na sebe makať.
Podrobne rozoberá a ponúka tipy v 10 oblastiach: Sebavedomie; Vystupovanie; Obliekanie a image; Výzor; Myslenie; Atraktívne ženy v okolí; Sociálny status; Vášeň; Peniaze; Komunikácia.
Keď muž zamaká na týchto oblastiach, zvýši svoju hodnotu a v očiach ženy bude atraktívny.
Dobre sa to čítalo, možno aj preto, že autor neponúka nejaké lacné triky ako zbaliť ženy.

Otec so synom v knihe Zabíjanie levov prechádzajú Samov život, kde Sam opisuje ako postupoval na vysokej škole, čo prežíval vo vo vzťahu, v priateľstvách, v manželstve. Opisuje aké pocity tieto jednotlivé obdobia mali dopad na jeho život. Opisuje ako v tom všetkom hľadal Boha.
Jeho otec John sa mu snaží odpovedať na jednotlivé otázky, prípadne dopĺňa svoje skúsenosti. V závere knihy sú aj modlitby: Denná modlitba, Prosba o radu, Modlitba za sexuálne uzdravenie.

Vynikajúca kniha, ktorá môže pomôcť nejednému človeku.

Táto kniha ma sprevádzala Svätou Zemou, je plná obrázkov, vysvetliviek, popisov, máp. Je naozaj dobre spracovaná.
Jediným záporom môže byť len to že je stručná - k daným pamiatkam povie len pár viet. Výborne sa hodí do tašky, nezaberá veľa.

Skvela motivačná kniha, v ktorej jej autor Michal Truban opisuje vznik svojej webhostingovej firmy WebSupport. Pútavé čítanie, ktoré odhaľuje ťažkosti s ktorými sa počas celej doby vo firme stretávali ale aj zaujímavosti. Nechýbajú ani vtipné príhody. Jednotlivé kapitoly sú prepletené rôznymi autorovými návodmi, ako sa správať pri podobných situáciach, ktoré môže čitateľ pri svojom podnikaní zažiť. Kniha pomôže vyvarovať sa rôznym chybám, ktoré sú v knihe spomínané. Môže pomôcť aj začínajúcim podnikateľom.

Kniha sa trochu ťažšie čítala. Nakoľko autor v niektorých častiach dosť odbočuje a pridáva si vlastné postrehy k životu sv. Františka. Čítal som to s tým že už poznám nejaké knihy o tomto svätom.
Keby som Vám mal odporučiť podrobnú a zaujímavú knihu o sv. Františkovi tak určite túto: https://www.databazeknih.cz/knihy/frantisek-z-assisi-192624

Kniha prečítaná na jeden dúšok, veľmi dobre sa číta. Úžasný dej.

Veľmi pekný román z oravského prostredia, ktorý rozpráva o láske dvoch ľudí, ktorý si aj napriek ťažkostiam nájdu cestu k sebe.
Pekný príbeh, kniha poslúžila ako odreagovanie popri čítaní zložitejších kníh.

Štefan hríb sa pýta troch kňazov na Boh, ako v ich živote koná, aké majú zážitky s ním. Každí rozpráva o svojom pohľade Vácha z pohľadu bilóga, Satoria z pohľadu človeka ktorý bol vo Francúzskom kláštore a napokon Halik, ktorý napriek rôznym svetovým oceneniam sa musí vysporiadať aj z veľkou kritikou.
Tri zaujímave rozdielne subjektívne rozprávania a prežívania vzťahu so Stvoriteľom.

Výborná kniha, autor sa vyzná vo východnej spiritualite. Zároveň ma motivoval niečo viac si ešte prečítať z cirkevných otcov východu. Poučné boli aj kapitoly, ktoré sa venovali postoju tela pri modlitbe, doplnené konkrétnymi príkladmi.
Autor v tejto knihe často spomína knihu Filokália od Nikodéma Hagioritu - čo bude asi ďalšia veľmi dobrá kniha, po ktorej siahnem.

Zaujímavá kázeň C. S. Lewisa, nielen pre mladých z vysokoškolského prostredia, ale pre všetkých ktorých je štúdium dôležité.

Pekný prierez života úžasného svätca, sv. Gerarda, ktorý plnil Božiu vôľu do konca života. Svojich predstavených počúval na slovo. Zaujímave boli zázraky, ktoré s Božou pomocou konal napr. - keď nemali chlieb, Boh sa postaral aby mali; keď potreboval ticho a kľud na modlitbu, Boh ho urobil neviditeľným; keď nemali peniaze modlili sa a zrazu niekto ich do kláštora priniesol....
"Gerard vo všetkom poslúchal Boha a Boh vo všetkom poslúchal Gerarda."

Prvá kniha, ktorú som čítal od Lewisa. Žiaľ po tretine prečítanej knihy som to musel zabaliť. Kniha je taký jeho životopis, ktorý ma nejako nechytil. Možno by bolo zaujímavejšie si prečítať iné jeho diela a až potom Zaskočený radosťou.

Výborná kniha, presne v názve vystihuje o čom je - "Objavuje tajomstva duše muža" John Eldredge pekne opisuje mužov a hovorí o nich že túžia po dobrodružstve, dobýjaní,... Rozpráva o tom že muž musí bojovať a nikdy sa nevzdávať!
Som rád že som sa ku tejto knihe dostal, odporúčam prečítať minimálne všetkým mužom, ktorý svojím životom túžia kráčať s Bohom.
Knihu idem prečítať ešte raz a povypisovať si z nej zaujímavé pasáže - je ich tam dosť.

Príbeh Santiaga, ktorý si vysníval že nájde poklad. Síce cestoval až do Egypta - tam ho nenašiel - našiel ho doma. Na to aby ho však našiel musel sa veľa naučiť - pochopiť zákony života, vidieť pyramídy, stretnúť Fatimu, Alchymistu,...
Túto knihu by som zaradil medzi oddychové - čítal som ju hlavne preto, že sa o nej dosť rozprávalo.