vvikingg vvikingg komentáře u knih

Myslivecké povídky Myslivecké povídky Igor Mráz

moc pěkné krátké myslivecké povídky ze Slovenska z okolí Liptova a Nízkých Tater, člověk žasne co lovecká vášeň dokáže, hlavní postavou je myslivec ale i pytlák Palo Juhás, kterému povolení k odstřelu třeba jednoho kusu jelena nestačí a lovecká vášeň z něj udělala vyhlášeného pytláka, ale i největšího znalce okolí, zvěře, přírody na celém Liptově a byl zván jako skutečný odborník a jako poradce na odstřel zvěře pro zahraniční klientelu, aby si myslivecké sdružení neuřízlo ostudu a zahraniční střelec jel domů bez úlovku ( v 80. letech dostávalo myslivecké sdružení třeba za odstřel medvěda, kamzíka alpského , pěknou sumu), pro milovníky lovu knihu doporučuji

12.12.2021 5 z 5

Z babiččiny kuchyně Z babiččiny kuchyně Josef Bednář

jednoduché, málo pracné staré recepty, některé opravdu stojí za vyzkoušení

Kočky - Atlas do kapsy Kočky - Atlas do kapsy Bruce Fogle

pěkný obsáhlý koček atlas, který jsem koupil dceři za vysvědčení, pořád je v permanenci dnes si v něj listují a čtou vnučky :-)

10.12.2021 5 z 5

Velká italská kuchařka Velká italská kuchařka Linda Doeser

ucelený průřez italskou kuchyní, skvělé recepty i fotografie

10.12.2021 5 z 5

Čteme (si) z ruky Čteme (si) z ruky Vojtěch Omasta

už babička měla starou knihu kde byl snář, výklad karet , věštění z ruky jako kluk jsem často do té staré knihy koukal o čem se mi zdálo. Tahle kniha se mi dostala do roky nedávno a na 80 stranách popsána chiromancie i s nákresy různých typů rukou, prstů, nehtů plus odborný výklad, docela poutavě napsáno a některé věci když jsem porovnával svoje ruce s výkladem v knize seděly na 100%

10.12.2021 4 z 5

Alternativní medicína: Komplexní prevence a léčba přírodními prostředky Alternativní medicína: Komplexní prevence a léčba přírodními prostředky Jiří Janča

Vyšlo hned po roce 1989 a po téhle literatuře byl hlad, kniha se těžko sháněla osobně tato kniha mě nijak zvlášť nezaujala, takový mišmaš z alternativní medicíny. Za nejlepší knihy od Janči považuji 5 dílů základního herbáře léčivých rostlin plus doplňky, 6. díl je fušeřina 7. a 8.díl kvalitní. Knihy často v permanenci.

Bohové a bohyně Bohové a bohyně Elizabeth Hallam

spíše stručný přehled hlavních bohů z různých koutů světa a různých náboženství, doplněný většinou dobovými obrázky, někteří bohové mají slabosti lidi

09.12.2021 4 z 5

Pane blázen, kolik je hodin? Pane blázen, kolik je hodin? Jaroslav Matějka

krátké povídky o různých typech lidí z malého města, napsané docela čtivou formou, humoru zde ovšem moc není

08.12.2021 4 z 5

Řeč lidského těla Řeč lidského těla Erhard Thiel

výborná kniha, popis a symbolika 12 osob u tzv. Artušova kulatého stolu je skvělá i ostatní kresby s popisem nálad jsou perfektní

08.12.2021 4 z 5

Indiánský oheň Indiánský oheň Miloslav Stingl

pěkně poutavě popsané málo známé indiánské války v Latinské Americe , knihy od Miloše Stingla čtu od dětství , dovedou zaujmout

07.12.2021 5 z 5

Mořská (nejen) kuchařka Mořská (nejen) kuchařka Dagmar Derré

jedna z nejlepších rybích kuchařek na trhu, doplněná atlasem mořských ryb dostupných na trhu, korýšů, hlavonožců.

07.12.2021 5 z 5

Malá encyklopedie hudby Malá encyklopedie hudby Jaroslav Smolka

přehledné , stručné informace ze světa hudby, ale i skladatelé, skupiny, interpreti atd. , některé odborné hudební výrazy jsem často použil i v křížovkách

30.11.2021 4 z 5

Jak na kapra Jak na kapra kolektiv autorů

Jedna z výborných rybářských kuchařek, úprava kapra ale i jiných sladkovodních ryb nejen u nás ale i v zahraničních kuchyních, recepty i na mořské ryby,,

Moudré rady babiček Moudré rady babiček Pavel Kolman

Cenné rady i dnes na posledních šesti stranách staré dobré recepty

Čínská kuchařka Čínská kuchařka Antonín Jakeš

jedna z povedenějších kuchařek čínské kuchyně, seznámení čínskou kuchyní, pokrmy z masa, ryb, drůbeže, zvěřiny, zeleninová jídla, vaječná jídla a dostupné suroviny na českém trhu

Sto receptů čínské kuchyně Sto receptů čínské kuchyně Karel Koudelka

Z čínských kuchařek ,kterých je na trhu přetlak jedna ze slabších, některé recepty mají do čínské kuchyně daleko

23.11.2021 3 z 5

Příběhy z divokého Východu Příběhy z divokého Východu Ivan Mládek

kniha je jedna kapitola, některé pasáže k zasmání, některé nudné, prvotina Zápisky šílencovi byla daleko lepší

23.11.2021 4 z 5

Obrácený půlměsíc Obrácený půlměsíc Jiří Hanzelka

postřehy z Albánie zajímavé , i když to v tehdejší době nešlo napsat po pravdě, byl to taky socialistický stát , diktátor Enver Hodža se v roce 1961 rozkmotřil s velkým bratrem SSSR a většinou socialistických států a orientoval se na Čínu, byl posedlý invazí z moře a stavěli se všude bunkry, které jsou tam tam do teď, jeden z nejzaostalejších států tehdy i dnes .

17.11.2021 4 z 5

Encyklopedie králíků a hlodavců Encyklopedie králíků a hlodavců Esther Verhoef Verhallen

Tuhle knihu jsem před 22 lety koupil dceři . když toužila po domácím mazlíčkovi, psa jsme už měli. nakonec vyhrál osmák degu, později jsme měli džungarské křečky, morčata atd. V knize jsou i základy chovu a noční aktivity hlodavců, dobré při výběru zvířete...

16.11.2021 5 z 5

AFRIKA  atlasy civilizací a kultur AFRIKA atlasy civilizací a kultur Jocelyn Murray

Na 92 stranách to nejzajímavější o černém kontinetu, mnoho map, fotografii, ilustrací, pro školní děti je kniha jak dělaná, nudit se nebudou

16.11.2021 4 z 5