Vydra57 komentáře u knih
Knížka pro všechny, kdo souzní s přírodou a kamarády v dobrém i zlém.
Výborný špionážní román s trochou napínavého sexu . Moje oblíbená oddychovka a dá se číst s odstupem několikrát . Atmosféra válečného nadšení a zapojení Angličanů je inspirující, děj je trvale dramatický a stupňuje se k vyvrcholení skutečně dynamicky , takže knihu nemůžete odložit. Některé scény lze vychutnat, i když víte , jak dopadnou, opakovaně / nejen ty se sexem :) . Kdo má rád detektivky, doporučuji.
Na základě setkání s Vladimírem Vondruškou na jeho přednášce jsem jako jeho knihami nepolíbená přečetla několik za sebou . To se nesmí. Očekávala jsem více vzhledem ke vzdělání autora . Jedná se o zcela oddychové vcelku povrchní čtení historicky často nevěrohodné . Jako odpočinek na dovolenou ideální.
První moje kniha od autorky . Hodnotím plynulost vyprávění , nápad. Historie postav rodiny z německého pohraničí nás provede našimi moderními dějinami . Velmi čtivě , nenásilně , zajímavě. Hrdinka se však stane velmi rozpornou bytostí a happy end mi vyloženě vadil.
Z mého pohledu pozérský běs. Hrdinku jsem nesnášela a vůbec mi jí nebylo líto .O svůj osud si celou knihu koleduje . Přemýšlím , co tím chtěla autorka říct ? Chtěla v nás vzbudit lítost nad těmito bytostmi ? Snad někde v Americe existují a nedej bože jich jich bude přibývat i v Česku , ale obraz hrdinky, která, ač obklopena vším, co život dává , se jen pasivně utápí v nespokojenosti a východisko hledá sexuálních dobrodružstvích ! No děkuji , nechci.
Poté co jsem znovu přečetla Bettyiny knížky, jsem ocenila tento její životopis. Je psaný s láskou s úctou k slavné spisovatelce a čtenář o to víc ocení humor v Bettyiných příbězích, když sezná, že ona sama to neměla vůbec lehké. Poslední stránky mi vehnaly slzy do očí.
Taky se mi kniha zdála strhující a extrémně poučná. Poznáme nejen Titův život a jeho fascinující osobnost, ale nahlédneme komplexně do dějin Evropy a Balkánu 20 století. To jsme se ve škole neučili:)
Jako vždy čtivé , ale tato zápletka je příliš vykonstruovaná a ty návraty v ději mi vadily.
Chtěla jsem napsat něco velmi příbuzného jako kralíka, ale protože bych to lépe nedokázala formulovat, připojuji jen vcelku bezvýhradný souhlas s jeho komentářem
Zajímavé čtení pro všechny, kdo sami rádi cestují a zajímaji sebo cizí země a jejich kultury. Tohle cestování střední Asii mi přišlo takové lidské a živelné. Všehochuť. Velmi mi to vyhovovalo, autorku jsem obdivovala, ze měla tolik odvahy a síly tohle zvladnout a ještě s dobrou náladou.
Některé kapitoly mi přišly trochu useknuté- čekala jsem další děj a ejhle nová kapitola o něčem jiném.
Milé čtení na léto , v němž se prolíná vznikající reálný milostný a kamarádský vztah spisovatele s láskami hrdinů jeho nového příběhu z doby Zachariáše z Hradce , velkého budovatele Telče, kde se celý děj odehrává.
Chtěla jsem knihu doporučit hlavně ženám, které v dnešní době plné tvrdých podnikatelů, drastických událostí a asertivních vamp hledají pohlazení na duši. Ale ejhle , vidím zde i romantické čtenáře - muže ! Tak jsem ráda. Hlavně, že všichni čteme s radostí.
Jako audiokniha dobré, ale předvídatelné. Oddychovka po perném dni
Zklamani. Covidu uz mam plne zuby, presto text o nem vyplnuje cast - vetsi- knihy. O hlavni postave jen povrchni utrzky. Byla kniha napsana s cilem utrzit penize?
Svět viktoriánské Anglie , ústřední postavou je středostavovská dívka , která nechce jít cestou určenou v té době pro ženy - manžel za jakoukoli cenu , péče o domácnost , rození dětí a pokud možno minimální vzdělání. Zvolí aktivní život - vede firmu zemřelého otce , odmítne prvního uchazeče o ruku a vdá se dle své volby . Má úspěch ale zároveň drsně platí . Poučný pohled do minulosti
Stupidní překombinovaná rádobydetektivka , kde počet stránek je důležitější než logika příběhu .
Šokující čtení. Hlavně zjištění , že v zemi , kterou klademe na nejvyšší stupínky řádu a pořádku , je možné , aby se stal příběh ženy, která je vlastně zneužita domorodým partnerem a pak bezohledně obviněna z duševní nemoci a připravena o dítě za aktivní asistence státního a zdravotního aparátu tohoto státu. Neuvěřitelné, pokud je to skutečně pravda.
Bezva slovník, chytré postřehy a opáčko recentní minulosti. Jo !