vysypanel vysypanel komentáře u knih

Jake má problém Jake má problém Kingsley Amis

Kdo není naladěn na Starou dobrou Anglii ať tohle nečte! Ale pro nás, milovníky je to skvělé. Suchý anglický humor vyvolává v naprosto nečekaných situacích potřebu se smát nahlas :-)
Popisování poměrů na prastaré koleji v Oxfordu jen utvrdilo můj dojem ,že "Splendit Izolation" byla lepší než současné "Multikulti" .

21.09.2014 5 z 5

Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Moc se mi líbí ta teoretická šance cestování v čase :-) Mi se to četlo dobře, i když je to dost dlouhé... navíc na Kennedyho atentát si pamatuji ...

11.09.2014 4 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Adler je prostě skvělý. Dobře se čtou knihy u níž člověk ví do čeho jde :-)
Oblíbení hrdinové jsou tady zas a už čekám na 5 díl - Marco.
Velmi dramatické tentokrát i pro členy oddělení Q. Doporučuji

08.09.2014 5 z 5

Polícia Polícia Jo Nesbø

Opravdu skvěle vymyšlené. HArry tam je i není - závěr opět velmi napínavý. Trochu mi vadí, že Nesbo klidně obětuje i velmi populární postavu... Vřele doporučuji - až tu někdy v příštím roce česky vyjde :-)

17.08.2014 5 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Výborné napínavé skvělé. Nesbo prostě má kvalitu. Ani jsem si neuvědomoval, že čtu ve slovenštině :-) vřele doporučuji - tedy až tady konečně vyjde ...

17.08.2014 5 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Chudáci Cesi - musia si počkat kým kniha vyjde ha ha.
Jsem Čech a mám štěstí, že mi nevadí číst slovenský text :-) Kniha je tak napínavá, že jsem časem ani nepostřehl, že čtu ve slovenštině. Harry opět precizní - kniha se těžko odkládá z ruky (já samozřejmě čtu el.verzi :-)
Nesbo je holt Nesbo !

31.07.2014 5 z 5

Triptych Triptych Karin Slaughter

Dobré čtive poměrně komplikované.

04.07.2014 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Absolutní paráda. Je to fakt dobře napsané.Přečetl za 3 dny a to čtu jenom cestou do práce a zpět. Příběh je dobře vystavěn a má spád. Doporučuji

14.06.2014 5 z 5

Let číslo TPA 545 Let číslo TPA 545 Michael Crichton

Zajimavý pohled do zákulisí výrobce letadel. Poutavě napsáno

26.05.2014 4 z 5

Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Takové knihy prostě číst nemůžu. Skončil jsem asi na 38 % . Doba o které se píše byla tak temná, že pro mě nemá význam si ty krutosti připomínat.

22.05.2014 4 z 5

Zemři a zapomeň... Zemři a zapomeň... Vítězslav Welsch

Detektivka z českého prostředí, kterou jsem se nějak dlouho prokousával... Přitom tam byly dobré repliky i vtipné. Asi jsem sám byl poněkud nesoustředěný.

22.05.2014 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

ANO tenhle humor můžu. Samozřejmě jsem se neřehtal od začátku do konce, ale často. Některá přirovnání a popisy naprosto excelentní. V době trvalého ataku "Temných severských detektivek" opravdový balzám na duši. Doporučuji.

08.05.2014 5 z 5

Divoké kosti Divoké kosti Kathy Reichs

Dobré čtivé - výborný styl. Téma však poměrně deprimující - tato planeta kráčí ke své záhubě. Likvidace mnoha druhů zvířat je hrozná. Za všechno může člověk.
Konec se mi zdál až moc komplikovaný - nemám rád jak požád přibývají postavy.
Ale vzhledem ke stylu přečteno dost rychle. Doporučuji.

01.05.2014 4 z 5

Nevěrné ženy pijí sauvignon Nevěrné ženy pijí sauvignon Věra Fojtová

Pěkné, od nás, dobře napsané i když konec předvídatelný. Přečtu si i ostatní knihy od stejné autorky :-)

23.04.2014 5 z 5

Mladý muž & bílá velryba Mladý muž & bílá velryba Vladimír Páral

Touto knihou jsem objevil Párala už tenkrát v roce 1978. Velmi mě v té době ovlivnila. Taky jsem dělal brigády v chemických provozech neboť praxe se hodila. Velmi blízké a dobré...

15.04.2014 5 z 5

Válka s mnohozvířetem Válka s mnohozvířetem Vladimír Páral

Multibestia Incorporata si pamatuju dodnes, i když jsem tuto knihu četl 30 years ago :-) Páral jeden ze dvou českých spisovatelů jehož díla jsem přečetl všechna. A nelituji.

15.04.2014

Tvůj stín Tvůj stín Jeffery Deaver

Bylo to zajimavé, ale zdálo se mi to již moc překombinované.

09.04.2014 4 z 5

Spolčení hlupců Spolčení hlupců John Kennedy Toole

Každý komentář zbytečný. Kdo nečetl nepochopí. Je to prostě úplně jiná kniha než je dnes obvyklé. Slovní hříčky mistrné, násilí žádné. Atmosféra New Orleans vystižena přesně. Byl jsem tam o 30 let později než děj románu,ale Bourbon street je pořád cool.
Po záplavě severských detektivek je to opravdu balzám na duši :-)

02.04.2014 5 z 5

Než přijde mráz Než přijde mráz Henning Mankell

Mankel je prostě skvělý.

24.03.2014 5 z 5

Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Kniha je příšerná! Už jsem znechucen samýma úchylama. Je hrozná jen představa, co všechno různí vypatlanci vymýšlejí. Potvrdila se stará pravda - veškeré úchylky maji kořeny ve špatném dětství... Napsáno je to samozřejmě velmi poutavě, ale další knihu o pedofilech bych už číst nechtěl...

18.03.2014 4 z 5