vysypanel komentáře u knih
Kdo není naladěn na Starou dobrou Anglii ať tohle nečte! Ale pro nás, milovníky je to skvělé. Suchý anglický humor vyvolává v naprosto nečekaných situacích potřebu se smát nahlas :-)
Popisování poměrů na prastaré koleji v Oxfordu jen utvrdilo můj dojem ,že "Splendit Izolation" byla lepší než současné "Multikulti" .
Moc se mi líbí ta teoretická šance cestování v čase :-) Mi se to četlo dobře, i když je to dost dlouhé... navíc na Kennedyho atentát si pamatuji ...
Adler je prostě skvělý. Dobře se čtou knihy u níž člověk ví do čeho jde :-)
Oblíbení hrdinové jsou tady zas a už čekám na 5 díl - Marco.
Velmi dramatické tentokrát i pro členy oddělení Q. Doporučuji
Opravdu skvěle vymyšlené. HArry tam je i není - závěr opět velmi napínavý. Trochu mi vadí, že Nesbo klidně obětuje i velmi populární postavu... Vřele doporučuji - až tu někdy v příštím roce česky vyjde :-)
Výborné napínavé skvělé. Nesbo prostě má kvalitu. Ani jsem si neuvědomoval, že čtu ve slovenštině :-) vřele doporučuji - tedy až tady konečně vyjde ...
Chudáci Cesi - musia si počkat kým kniha vyjde ha ha.
Jsem Čech a mám štěstí, že mi nevadí číst slovenský text :-) Kniha je tak napínavá, že jsem časem ani nepostřehl, že čtu ve slovenštině. Harry opět precizní - kniha se těžko odkládá z ruky (já samozřejmě čtu el.verzi :-)
Nesbo je holt Nesbo !
Absolutní paráda. Je to fakt dobře napsané.Přečetl za 3 dny a to čtu jenom cestou do práce a zpět. Příběh je dobře vystavěn a má spád. Doporučuji
Zajimavý pohled do zákulisí výrobce letadel. Poutavě napsáno
Takové knihy prostě číst nemůžu. Skončil jsem asi na 38 % . Doba o které se píše byla tak temná, že pro mě nemá význam si ty krutosti připomínat.
Detektivka z českého prostředí, kterou jsem se nějak dlouho prokousával... Přitom tam byly dobré repliky i vtipné. Asi jsem sám byl poněkud nesoustředěný.
ANO tenhle humor můžu. Samozřejmě jsem se neřehtal od začátku do konce, ale často. Některá přirovnání a popisy naprosto excelentní. V době trvalého ataku "Temných severských detektivek" opravdový balzám na duši. Doporučuji.
Dobré čtivé - výborný styl. Téma však poměrně deprimující - tato planeta kráčí ke své záhubě. Likvidace mnoha druhů zvířat je hrozná. Za všechno může člověk.
Konec se mi zdál až moc komplikovaný - nemám rád jak požád přibývají postavy.
Ale vzhledem ke stylu přečteno dost rychle. Doporučuji.
Pěkné, od nás, dobře napsané i když konec předvídatelný. Přečtu si i ostatní knihy od stejné autorky :-)
Touto knihou jsem objevil Párala už tenkrát v roce 1978. Velmi mě v té době ovlivnila. Taky jsem dělal brigády v chemických provozech neboť praxe se hodila. Velmi blízké a dobré...
Multibestia Incorporata si pamatuju dodnes, i když jsem tuto knihu četl 30 years ago :-) Páral jeden ze dvou českých spisovatelů jehož díla jsem přečetl všechna. A nelituji.
Každý komentář zbytečný. Kdo nečetl nepochopí. Je to prostě úplně jiná kniha než je dnes obvyklé. Slovní hříčky mistrné, násilí žádné. Atmosféra New Orleans vystižena přesně. Byl jsem tam o 30 let později než děj románu,ale Bourbon street je pořád cool.
Po záplavě severských detektivek je to opravdu balzám na duši :-)
Kniha je příšerná! Už jsem znechucen samýma úchylama. Je hrozná jen představa, co všechno různí vypatlanci vymýšlejí. Potvrdila se stará pravda - veškeré úchylky maji kořeny ve špatném dětství... Napsáno je to samozřejmě velmi poutavě, ale další knihu o pedofilech bych už číst nechtěl...