w.d.taylor

Velké zklamání.
Opravdu jsem zklamaná. První díl byl fajn, takové osvěžení, ale tohle je slabota.
Konec se mi zdá odfláknutý. Vývoj Maly je úplně přeskočený, takže nevidíme, jak a proč se změnila. Konec je uspěchaný.
Ale stejně si přečtu i jiné knížky od této autorky.

Na rovinu, jen ze dvou příběhů jsem měla mráz po zádech. Ale bylo to dobré čtení. Každá kapitola je od jiného autora a jiný příběh.

Stejně jako první díl, mi i ten druhý dělal problém v pochopení děje. Musím přiznat, že druhý díl je možná snazší na pochopení toho co se tam děje, ale stále to není ono.

Dobře, takže začnu tím, že tomu dávám tolik hvězdiček kvůli tomu, že mangy mám vyloženě ráda. Toť vše.
Děj jsem moc nepochopila, tedy abych byla upřímná, tak nějak tuším o co jde, ale není to žádná sláva.
Také mě pořád rušily ty části na spodku stránek (*poznámky autora). Byli dlouhé a většinou se číst musely, jelikož mnohdykrák vám vysvětlili něco co jste neznali, ale nevýhoda toho byla, že jsem se vždy ztratila v ději.
A navíc je k manze daný... No jak bych to popsala, něco jako přebal v podobě tenkého pásu, na kterém je napsán obsah mangy. Nakladatelství Crew tam zmiňuje, že si to tak přál samotný autor, ale mě osobně to irituje.

Po vizuální stránce je to bomba. Takto bych si představovala starší styl kreslení mang ale... Je tu pár věcí co se mi nelíbily.
1. Příběhy nejsou děsivé, podle názvu mangy se zde nerozhoduje!
2. Manga nemá rozměr jako běžná manga jako je třeba Tokijský ghúl nebo Zabiják démonů.
Ale abych tu tomu jen nekřivdila, znala jsem jen jednu z těch pověstí, takže jsem byla i docela překvapená, co vše se po Japonsku šušká za pověsti.

Je to velmi originální a napínavé. S hlavní postavou začne čtenář rychle sympatizovat, protože je do děje vtáhnut tak rychle, že jd to až překvapivé.

Vyděsila mě asi jen jedna část, která mě děsí až doteď, ale líbí se mi že je to taková jednohubka (jednodílná manga). A na konci jsou ještě dva další krátké příběhy, co benavazují na hlavní děj mangy Zvrácená.

Děj je docela fajn ale... Některé postavy jsou tak otravné, že mě dokonce štvalo číst.

Řeknu to na rovinu, yaoi mang v češtině moc není, proto bylo pro mě příjemné překvapen když jsem našla tuto jednodílnou mangu.
Děj je docela jednoduchý a čte se rychle. Je to napsáno jako komedie, což považuji za součást yaoi žánru.
Bylo to příjemné čtení, ale moc krátké

![[Moje hvězda] 1 [Moje hvězda] 1](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533383/moje-hvezda-1-66354469198fa.jpg?v=1714766953)
Úžasné! Viděla jsem i anime Oshi no ko, ale manga má stále to své kouzlo. Pokud se vám líbí temný příběh skrytý za záclonou příjemného a pěkného příběhu, tato manga je přímo pro vás!

No... Možná jsem trochu čekala to násilí na oběti když je to o té mafii. Ale i toto ušlo. Příběh má dobrý děj a není na něj nic špatného. Takže jo, kniha je fakt dobrá.

Fotbal a mágové, co jiného k tomu dodat. Zábava tam byla neuvěřitelná, ale také nám zde Terry Pratchett ukazuje nové postavy nový pohled na Neviditelnou Univerzitu. Tak jako ostatní díly je i tento dokonalí!

Pokojné čtení. Taktéž je to úplně první dílo génia Terryho Pratchetta. Opravdu se mi to líbilo.

Trochu promarněný potenciál příběhu řekla bych. Ale zase na druhou stranu tam byla spousta vtipných a zároveň neokoukaných momentů! Konec se mi zdál trochu urychlený a nezakončený, ale na to, že to napsala tak mladá autorka klobouk dolů. Škoda, že nepíše další knihy, od ní bych si koupila i další její tvorbu.
Bylo to příjemné a klidné čtení, doporučuji!

Toto byla moje úplně první kniha, která mě přivedla k tomu, abych se stal knihomolem. Je opravdu dobrá. Doporučuji to všem, co mají rádi dobrodružství a hlavně psy.

Knížka se mi líbila. Upřímně jsem se u ní zasmála. Byla to prostě komedie prosicená bohem s*xu.

Velmi dobře se to četlo. Děj byl rychlí, stručný a bavilo mě to. Ale měla bych jednu výtku na překladatele... Proč překládáte slovo AI na UI?! Já studuji obor IT a trvalo mi to do první čtvrtiny knihy, než mi došlo, co to sakra znamená.
Ale kniha jako taková je docela fajn.

Přiznám se... Neměla jsem sílu to dočíst a to už jsem přečetla i doslovné odpady.
Ta jedna hvězda je za to, že těch pár ilustrací co tam je, vypadá dobře.