w.d.taylor | Komentáře u knih | Databáze knih

w.d.taylor w.d.taylor komentáře u knih

Na útěku Na útěku Paulina Świst

Velké zklamání.
Opravdu jsem zklamaná. První díl byl fajn, takové osvěžení, ale tohle je slabota.
Konec se mi zdá odfláknutý. Vývoj Maly je úplně přeskočený, takže nevidíme, jak a proč se změnila. Konec je uspěchaný.
Ale stejně si přečtu i jiné knížky od této autorky.

24.01.2025 2.5 z 5

Historky ze tmy Historky ze tmy * antologie

Na rovinu, jen ze dvou příběhů jsem měla mráz po zádech. Ale bylo to dobré čtení. Každá kapitola je od jiného autora a jiný příběh.

26.09.2024 3 z 5

The Ghost in the Shell 2: Man-Machine Interface The Ghost in the Shell 2: Man-Machine Interface Masamune Shirow (p)

Stejně jako první díl, mi i ten druhý dělal problém v pochopení děje. Musím přiznat, že druhý díl je možná snazší na pochopení toho co se tam děje, ale stále to není ono.

03.08.2024 3 z 5

Ghost in the Shell 1 Ghost in the Shell 1 Masamune Shirow (p)

Dobře, takže začnu tím, že tomu dávám tolik hvězdiček kvůli tomu, že mangy mám vyloženě ráda. Toť vše.
Děj jsem moc nepochopila, tedy abych byla upřímná, tak nějak tuším o co jde, ale není to žádná sláva.
Také mě pořád rušily ty části na spodku stránek (*poznámky autora). Byli dlouhé a většinou se číst musely, jelikož mnohdykrák vám vysvětlili něco co jste neznali, ale nevýhoda toho byla, že jsem se vždy ztratila v ději.
A navíc je k manze daný... No jak bych to popsala, něco jako přebal v podobě tenkého pásu, na kterém je napsán obsah mangy. Nakladatelství Crew tam zmiňuje, že si to tak přál samotný autor, ale mě osobně to irituje.

03.08.2024 3 z 5

Manga Jókai: Děsivé pověsti z Japonska Manga Jókai: Děsivé pověsti z Japonska Sean Michael Wilson

Po vizuální stránce je to bomba. Takto bych si představovala starší styl kreslení mang ale... Je tu pár věcí co se mi nelíbily.
1. Příběhy nejsou děsivé, podle názvu mangy se zde nerozhoduje!
2. Manga nemá rozměr jako běžná manga jako je třeba Tokijský ghúl nebo Zabiják démonů.

Ale abych tu tomu jen nekřivdila, znala jsem jen jednu z těch pověstí, takže jsem byla i docela překvapená, co vše se po Japonsku šušká za pověsti.

30.05.2024 3 z 5

Tokijský ghúl 1 Tokijský ghúl 1 Sui Išida (p)

Je to velmi originální a napínavé. S hlavní postavou začne čtenář rychle sympatizovat, protože je do děje vtáhnut tak rychle, že jd to až překvapivé.

30.05.2024 4 z 5

Zvrácená Zvrácená Haruto Rjó

Vyděsila mě asi jen jedna část, která mě děsí až doteď, ale líbí se mi že je to taková jednohubka (jednodílná manga). A na konci jsou ještě dva další krátké příběhy, co benavazují na hlavní děj mangy Zvrácená.

Královská hra 3 Královská hra 3 Nobuaki Kanazawa

Líbí se mi, jak se úkoly postupně zhoršují

Královská hra 2 Královská hra 2 Nobuaki Kanazawa

Děj je docela fajn ale... Některé postavy jsou tak otravné, že mě dokonce štvalo číst.

Služebník a pán Služebník a pán Lo

Řeknu to na rovinu, yaoi mang v češtině moc není, proto bylo pro mě příjemné překvapen když jsem našla tuto jednodílnou mangu.
Děj je docela jednoduchý a čte se rychle. Je to napsáno jako komedie, což považuji za součást yaoi žánru.
Bylo to příjemné čtení, ale moc krátké

30.05.2024 4 z 5

[Moje hvězda] 1 [Moje hvězda] 1 Aka Akasaka

Úžasné! Viděla jsem i anime Oshi no ko, ale manga má stále to své kouzlo. Pokud se vám líbí temný příběh skrytý za záclonou příjemného a pěkného příběhu, tato manga je přímo pro vás!

07.04.2024 5 z 5

Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

No... Možná jsem trochu čekala to násilí na oběti když je to o té mafii. Ale i toto ušlo. Příběh má dobrý děj a není na něj nic špatného. Takže jo, kniha je fakt dobrá.

15.02.2024

Nevídaní akademikové Nevídaní akademikové Terry Pratchett

Fotbal a mágové, co jiného k tomu dodat. Zábava tam byla neuvěřitelná, ale také nám zde Terry Pratchett ukazuje nové postavy nový pohled na Neviditelnou Univerzitu. Tak jako ostatní díly je i tento dokonalí!

15.02.2024 5 z 5

Kobercové Kobercové Terry Pratchett

Pokojné čtení. Taktéž je to úplně první dílo génia Terryho Pratchetta. Opravdu se mi to líbilo.

14.02.2024 5 z 5

16-03-20 16-03-20 Veronika Pekárková

Trochu promarněný potenciál příběhu řekla bych. Ale zase na druhou stranu tam byla spousta vtipných a zároveň neokoukaných momentů! Konec se mi zdál trochu urychlený a nezakončený, ale na to, že to napsala tak mladá autorka klobouk dolů. Škoda, že nepíše další knihy, od ní bych si koupila i další její tvorbu.
Bylo to příjemné a klidné čtení, doporučuji!

09.02.2024 2 z 5

Mŕtve mesto Mŕtve mesto Erin Hunter

Toto byla moje úplně první kniha, která mě přivedla k tomu, abych se stal knihomolem. Je opravdu dobrá. Doporučuji to všem, co mají rádi dobrodružství a hlavně psy.

09.02.2024 3 z 5

Erik Erik Terry Pratchett

Stejně jako všechny předchozí díly je i tento senzační

07.02.2024 5 z 5

Dohoda Dohoda Paulina Świst

Knížka se mi líbila. Upřímně jsem se u ní zasmála. Byla to prostě komedie prosicená bohem s*xu.

22.01.2025 5 z 5

Božská hra Božská hra Danny Tobey

Velmi dobře se to četlo. Děj byl rychlí, stručný a bavilo mě to. Ale měla bych jednu výtku na překladatele... Proč překládáte slovo AI na UI?! Já studuji obor IT a trvalo mi to do první čtvrtiny knihy, než mi došlo, co to sakra znamená.
Ale kniha jako taková je docela fajn.

27.11.2024 4 z 5

Pýcha, předsudek a zombie Pýcha, předsudek a zombie Jane Austen

Přiznám se... Neměla jsem sílu to dočíst a to už jsem přečetla i doslovné odpady.
Ta jedna hvězda je za to, že těch pár ilustrací co tam je, vypadá dobře.

07.09.2024 1 z 5