w.d.taylor komentáře u knih
Manga je tenká, děj se mi celkově dobrý.
ALE V ČEŠTINĚ JE POUZE PRVNÍ ZE DVOU DÍLŮ!!! Kvůli tomu dávám malé hodnocení.
Nemám žádný extra důvod, proč jsem dal plný počet hvězd... Prostě miluji isekai
Po vizuální stránce je to bomba. Takto bych si představovala starší styl kreslení mang ale... Je tu pár věcí co se mi nelíbily.
1. Příběhy nejsou děsivé, podle názvu mangy se zde nerozhoduje!
2. Manga nemá rozměr jako běžná manga jako je třeba Tokijský ghúl nebo Zabiják démonů.
Ale abych tu tomu jen nekřivdila, znala jsem jen jednu z těch pověstí, takže jsem byla i docela překvapená, co vše se po Japonsku šušká za pověsti.
Tento kousek jsem našla v době, kdy jsem nebyla takový knihomol jako dnes a proto mě zaujalo, že je to komiksové.
Samozřejmě, že za každým komiksem byl originální text, asi jen pro sychr.
Ale desing byl celkově velmi pěkný a svůj účel to tak nějak splnilo.
Je to velmi originální a napínavé. S hlavní postavou začne čtenář rychle sympatizovat, protože je do děje vtáhnut tak rychle, že jd to až překvapivé.
Konec je tak trochu otevřený a nechalo mě to docela smutnou, vůbec si nejsem z toho jak to dopadlo jistá, jak postavy skončili, ale na druhou stranu sama autorka napsala, že je to už jen na nás... Ale i tak...
Je to tak trochu napínavé a i když je to jeden z lepších dílů, tak to není top. Ale co se týče příběhu, tak si nemohu stěžovat.
Děj se docela prudce posouvá dopředu a baví mě to mnohem víc než předchozí díl.
Děj se tu moc neposunul, co se týče přítomnosti, ale o minulosti se to říct nedá. Prakticky celá manga je několik flashbacků.
I když jsou brouci (cagasteři) tak docela odsunuti do pozadí, stále tu máme příběhy hlavních postav a postupně se odkrývají nové a nové vrstvy.
A Acht je také docela zajímaví (a podle mě docela fešák)
Toto byla moje úplně první manga, kterou jsem vlastnila a svým tématem mě zaujala. Žádní zombie, ale BROUCI!
Postavy jsou fajn a jejich desing je také sympatický. (hlavně Mário mě zaujala)
Řekla bych, že konec je docela odfláknutý a nedomyšlený.
Docela mě to zklamalo.
Je to docela emotivní a napínavý díl. Konečně tam není žádná měkota a postavy se pochopitelně obviňují.
Děj se vyvíjí, podle mě, tak jak se dalo čekat.
Vyděsila mě asi jen jedna část, která mě děsí až doteď, ale líbí se mi že je to taková jednohubka (jednodílná manga). A na konci jsou ještě dva další krátké příběhy, co benavazují na hlavní děj mangy Zvrácená.
Děj je docela fajn ale... Některé postavy jsou tak otravné, že mě dokonce štvalo číst.
Bylo to napínavé a člověk se musel těšit na pokračování.
Docela fajn manga.
Místy mi to přišlo trochu předvídatelné, ale zároveň tak trochu ne. Děj je plný záhad, ale mě nejvíc zajímalo jestli hlavní protagonistka selže či nikoli.
Konec byl docela dojemný, ale nebyl to zrovna můj šálek kávy.
Tak jako miluji všechny knihy od Terryho Pratchetta tak miluji i tuto.
Byla to moje první přečtená kniha od něj a navedla mě do světa Zeměplochy, který jsem si zamilovala
Řeknu to na rovinu, yaoi mang v češtině moc není, proto bylo pro mě příjemné překvapen když jsem našla tuto jednodílnou mangu.
Děj je docela jednoduchý a čte se rychle. Je to napsáno jako komedie, což považuji za součást yaoi žánru.
Bylo to příjemné čtení, ale moc krátké