Wabinka Wabinka komentáře u knih

Scénář na lásku Scénář na lásku Annabel Monaghan

Opravdu pěkný romantický příběh se sympatickými postavami. A za jeho doporučení děkuji Mandlevest, které byla vlastně knížka taky doporučena jinými uživatelkami. Podle přebalu bych totiž o knížku asi ani nezavadila.

11.04.2023 5 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Jsem moc ráda, že nám F. Backman naservíroval pokračování osudů lidiček z Medvědína a Hedu. Můžu k tomu jen napsat, že F.B. je prostě kouzelník - kolik emocí dokáže svými slovy (a taky mezi nima) vykouzlit.
Co musím taky ještě pochválit, je i český překlad od H. Matochy.
Prásk, prásk, prásk-tak mi mnohokrát pukalo srdce u čtení. Brečela jsem. A ne jednou...

08.04.2023 5 z 5

Království z kostí Království z kostí J. D. Kirk (p)

Přidávám se k pochvalným komentářům. Opravdu povedená kniha bez zbytečných odboček od děje,k tomu svérázný, ale sympatický detektiv. Takže si další případ Jacka Logana určitě nenechám ujít.

21.02.2023 5 z 5

Ostrov Ostrov Rudolf Havlík

Další (druhá) příjemná odpočinková jednohubka, doplněná fotkami z natáčení, z pera R. Havlíka,která vyšla zároveň s filmem. A ten se teda opravdu povedl a výborně jsem se u něj v kině bavila.
Jen mám jednu malou připomínku - ten doslov v knize byl zase strašně krátký :-) Moc mě Havlíkovy doslovy totiž baví, jsou psané ve stylu jeho předchozích knih (Zítra je taky den a Horkou jehlou) a ty jsou mé srdcovky.

19.02.2023 5 z 5

Podívej se podruhé... Podívej se podruhé... Dagmar Digma Čechová

Ze začátku mi trochu trvalo se začíst, ale pak to teda byla jízda. Opět výborné a originální.
A teda musím říct, že postava Kudlanky je tak skvěle a uvěřitelně napsaná, že mě celou dobu naprosto neskutečně vytáčela.

04.02.2023 5 z 5

Syndrom hodné holky Syndrom hodné holky Elle Kennedy

Elle Kennedy je pro mě sázka na jistotu při výběru pěkné romantiky. Vždy se těším na její novou knihu vydávánou u nás. Už se těším na Pověst potížistky a Zmetka.

25.01.2023 5 z 5

Fake Fake Kylie Scott

Bohužel, tohle se dost nepovedlo. A knize ještě navíc ublížil i český překlad.

19.01.2023 2 z 5

Vodní hrob Vodní hrob Martin Goffa

Dočkali jsme se už sedmého Terencova případu. A jsem ráda, že M. Goffu má múza stále v oblibě a píše docela dost rychle. I když tentokrát možná kniha trošku slabší než ostatní, ale stále fajn a určitě stojí za přečtení.

14.01.2023 4 z 5

Rozcestí osudu Rozcestí osudu Emilly Ross

Tady půjdu jednou zase trošku proti davu. Ano, musím přiznat, že na prvotinu je příběh opravdu solidní a relativně dobře vymyšlený. Ale když knížku celkově zhodnotím, tak styl psaní je takový plytký a hodně hrr. Ani jednou jsem se při čtení nedojala, natož aby byla nějaká slza.
Prostě taková průměrná kniha.

02.01.2023 3 z 5

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Výborný thriller s romantickou linkou. Nechápu, nač jsem se čtením této knihy skoro rok čekala. Příběh je skvěle zasazen do zimního prostředí ranče na skoro samotě jen s turistickými chatkami. Všechny postavy byly sympatické. Těším se i na druhou autorčinu knížku.

31.12.2022 5 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Na každou novou knížku od Colleen se vždycky moc těším. Tady jsem si na začátku myslela, že tentokrát mi na city hrát autorka nebude a čtení bude takové trošku naivní a jednoduché. Ale... chyba lávky a opět to byl nádherný příběh a zase jsem potřebovala kapesníky. A i když minulost a život Samsona byl těžko uvěřitelný, tak to samozřejmě Colleen při čtení jejich knížek ráda odpustím.

08.12.2022 5 z 5

Ten první Ten první Roni Loren

Zase jedna z knih, kterou bych si asi nepřečetla, kdybych nenarazila na zdejší recenze na tento skvost. Tímto vám zde děkuji. Liv i Finn byli oba velcí sympaťáci, příběh měl hlavu i patu, spoustu skvělých dialogů, humor, vážné záležitosti a hlavně samozřejmě lásku. Mezi oběma to ne jiskřilo, ale přímo hořelo. Při čtení jsem se nejednou přistihla, jak se usmívám. Nádhera,jen škoda obálky, která si myslím příběhu škodí.A jednoznačně doporučuji.

28.11.2022 5 z 5

Odkaz Odkaz Elle Kennedy

Napsat pokračování o partě ze série Off-Campus považuji za super a originalni nápad. Bylo moc fajn dozvědět se, jak se jim všem daří i o pár let později.

20.11.2022 5 z 5

Zavři oči Zavři oči Michael Robotham

Tento díl je naprostá dokonalost a vlastně celá série s Joem je skvost. Joe je snad nejpropracovanější knižní postava, se kterou jsem měla čest trávit svůj čtecí čas.
Doporučuji.

13.11.2022 5 z 5

Slib Slib Sharon J. Bolton

Hurá, "stará skvělá Boltonka" je zpět. Šestice spolužáků byla teda pěkně vyšinutá partička, jen trochu škoda toho rychlého konce.

31.10.2022 5 z 5

Kronika volného pádu Kronika volného pádu Martin Goffa

Tentokrát nám MG naservíroval těžce depresivní příběh, plný zoufalství a bolesti z doby covidové. Skvěle napsané, jen opravdu asi nedoporučuji těm, které toto období nějak více poznamenalo.

18.10.2022 5 z 5

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Jsem na rozpacích, kniha se teda četla dobře,opravdu dostála svému názvu a byla
fakt zvrhlá. A já takové majetnické, hrubé a chorobně žárlivé chování prostě nechápu. Hlavní hrdinové měli být ale aspoň trochu starší. V 18ti letech... No, nevím, nevím. Ale jo, pokud se vám líbilo 50 odstínů, tak směle do čtení.
Co mi ale opravdu vadí, je čtení na pokračování u knížek tohoto lechtivějšího žánru.

29.09.2022 3 z 5

Lars mele maso Lars mele maso Daniel Gris

Konečně jsem se dočkala dalšího Larsova případu a opět mě moc bavil. Tentokrát se do toho pustil opravdu až na krev. A vůbec mi nevadí, že všechny náhody hrají v jeho prospěch a při vyšetřování je tak trochu "muž (dítě) štěstěny".

24.09.2022 5 z 5

Toužím po tobě Toužím po tobě J. T. Geissinger

I tento díl se četl moc dobře, bohužel je zde spousta nelogických věcí, kterých bylo opravdu víc než dost.
Za mě je nejlepší druhý díl Taju pro tebe, pak první Hořím pro tebe a potom teprve Toužim po tobě

12.09.2022 4 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

Solidní čtivá detektivka. Krátké kapitoly, fajn zpestření díky třem malým dcerkám Roberta Ketta. Pokračování této série si určitě nenechám ujít.

27.08.2022 4 z 5