WEIL komentáře u knih
Film se mi nikdy nelíbil, ale kresby K. Saudka ano.
Krásná kniha, i když značně hororová, a podobně výjimečný film se stejným názvem (Janžurová, Pešek, Sklenčka...).
Třetí kniha vyprávění už v člověku vyvolává pocit, zda se dočte zase k nějakým pěkných historkám, ale kdepak, už to není ono.
Zase jsem první?
No. Tato kniha je nejhutnějším vyprávěním o celém životě, který Jiří Sovák prožil a zastavuje se přitom u klíčových situací a bodů, které zažil a jeho pměť si vybavila.
Další z knih, na které se podílí víc autorů.
Asi se to dobře prodává, když už jich vyšlo tolik.
O Vánocích ať napíše kdokoli cokoli, tak není mu vlastně co vytknout. Každý je vidí trochu jinak, a tu jinakost může přetavit do povídky,jak udělali tihle autoři.
Té knize se nedá nic vytknout.
Ano, tak žilo dost lidí, a záběr přitom má autor dost široký.
Není to filozofující psaní, ale "obyčejné".
Kniha je lepší než film ten se poněkud nepovedl.
Sám J. Klíma to tak taky viděl.
Napoleon byl stejně šílený jako Hitler, a přece má pomník a je ve Francii ctěn.
I on, podobně jako Hitler hnal armádu do Ruska, do Moskvy a tam taky skončil, neb co provedli Rusové, to byl prostý a nejlepší způsob, jak Napoleona porazit.
Vyhladověná armáda se vracela zpět, takže napoleon připravil hrob pro většinu svých vojáků.
Proč si vyzrálá studentka něco začala s nevyzrálým partnerem?
To z nás musí kdejaký autor dělat blbce?
Ano, kdo si to nechá líbit, tak autor z něho neváhá blbce udělat.
Silně feministická kniha, brak.
Autorka sama přiznává, že si zkusila ve svém životě ledacos.
Úmyslně, kvůli sobě, tak proč by to pak, když i píše - neprodala?
Tereza se zamiluje do ženáče. Navíc doktora. Copak neví, že doktoři mají hodně práce s tím, kde vzít a kde nevzít peníze a na lásku jim nezbývá mnoho času? Ne. Neví. A tak obtěžuje ženatého muže, který má úplně jiné starosti.
Žít vedle Lady není žádný med.
Jsem rád, že něco takového nemusím vidět doma denně.
A ať si Lada hledá kde chce a co chce.
Typická situace.
Šťastní manželé a umře jim dítě.
Kolik jen knih se na tuhle výchozí situaci už napsalo?
Paní Taňa napsala další, aby jich bylo o jednu navíc.
Co vše může způsobit jeden blblej fór? O šikaně, o hokeji, o Markétě.
Útěch pro dospívající, že život je často krásný, i když je třeba někdy ošklivý.
Modelky to nemají v životě jednoduché. Jen pár se jich udrží u řemesla, a hodné kluky opouští, nudí se s nimi, a autorka to dobře ví a proto o tom píše.
Kdo se tváří jako beránek, od něho nic dobrého nekouká. Darebák má potřebu být slyšet, ale beránek jde tiše a nenápdně a dokáže vytunelovat i největší banky v ČR. Fuj.
Samota upřostřed davu, samota, která užírá duši. Jak rozetnout její kruhy? Láskou. Vhodnou.
Na minulost se zapomenout nedá. Je součást života každého jedince. Dá se ale překrýt zajímavější přítomností.