WEIL komentáře u knih
Autor si dělá často legraci tam, kde by to běžný čtenář jako já - nečekal.
Snad i následkem této knihy se trochu zvedne počet ženichů, i když nárůst je závislý počtu nevěst, což brzdí společenský optimismus.
Lze i v dnešních časech něco nového objevovat? co se týče člověka samotného, tak třeba já něco objevuji každý den, ale taky ztrácím. Tak mi to připadá.
Ale objevit nový kontinent, či zapomenutý ráj na zemi, to se už dá asi jen ve fantaziích pisatelů dobrodružných knih, v reálném životě sotva.
Dá se naučit jak sbírat umění? Já myslím, že nedá. Že si každý vybírá co mu vyhovuje, a že i v tomhle směru jsme dost rozdílní a každý dává přednost tomu, co mu vyhovuje víc.
Žít v dobře větraných prostorách je pro život člověka velmi důležité. Klimatizace je řešení, i když ne zrovna levné.
Žít hospodárně, to je cílem každého přemýšlivého člověka. A otop v podmínkách, ve kterých žijeme, kde je sedm měsíců v roce chladno až mrazivo je zásahem do našich peněženek, proto osobně vítám každou knihu, kde naleznu návod, jak ušetřit za topení.
Není to snadné najít úsporná opatření, jak topit levně. Návody ale existují, jenže ta pořizovací cena...
Nyní nemyslím konkrétně jen kardinála Berana.
Někteří lidé projdou a přežijí těžké chvíle v životě, jiní ne. Někdy k tomu pomůže náhoda, jindy štěstí, ale žijí dokud to jde. Ostatně prvním pudem člověka je - pud sebezáchovy - vydržet ve světě který je mu známý co nejdéle.
Josef kardinál Beran byl pro římské-katolíky jistou vůdčí osobností, ale jak čas běží, tak i na něho současnost trochu zapomíná. Ale tak to chodí, dožije-li se český národ třeba roku 2500, tak co jim asi v té době bude říkat naše doba?
Jak se vařilo za Rakouska-Uherska?
Už mockrát mě to napadlo, ale až díky téhle kuchařce si v tom mohu udělat jasněji. doufám, že aspoň polovina receptů je pravdivá.
V prvé řadě jsem člověk.
To vím na sto procent.
Čím jsem byl v minulých životech, to nemohu dneska uplatnit. A jako člověk jsem odkázán na zákony, které mě udržují při životě a co vím, tak že mě v budoucnu nečeká nic jiného než odchod z toho cejchu - člověk.
A co zde dělám či nedělám, to je jen kratochvíle do chvíle, než zde jako člověk skončím. A je to.
Ten název se povedl. To by se mi moc líbilo, kdyby mi někdo udělat vše co potřebuji a k tomu ještě tichoučko.
Pro mě je to trochu moc verbalismu...Ale pokud se autor zlepší, a tohle je jeho startovací akce, tak proč ne.
Užitečná kniha pro každého, kdo má doma čtyřnohého přítele.
Doufám, že si jednou tuhle knihu obstojně pročtu a odnesu si z ní ponaučení pro zbytek svého života.
Najíst se dobře a levně, to by mělo být cílem každého občana, který si zakládá na spořivosti a přitom ale chce i jíst na důstojné úrovni.
Tahle kniha je vhodným dárkem pro letošní, ale i příští Vánoce pro každého kdo koketuje s gastronomií.
Tři knihy v jedné. Nataša Gollová, oba díly, a Zdenka Sulanová (např. Madla zpívá Evropě).
Kniha pojednává o historii dvou menších městech na Valašsku - Brumova a Valašských Klobouk, a jedná se o zachycení pohledu na město Brumov z roku 1878 a Valašských Klobouk z roku 1926.
Kniha vyšla nově, v roce 2000, aby se současníci mohli víc dovědět o pohledu dvou autorů na tato města z uvedených let.
Výbor z americké prózy, tkz "ztracené generace", kterou reprezentují nejen tyhle čtyři jména, jejichž reprezentativní výbor z díla je v tomhle svazku.
Dobro vládne vždy nad zlem, to je pro hodně lidí přijatelné a oblíbené a pohádky a pověsti to umožňují realizovat.
Proč nás dobro hladí a zlo na nás spáchané zneklidňuje? U cizích nám to nevadí, ale zásah do osobního života je horší...