Wichita Wichita komentáře u knih

Jeden den Ivana Děnisoviče Jeden den Ivana Děnisoviče Alexandr Isajevič Solženicyn

Typická Ruská tvorba - děs, bída, beznaděj. Stále si myslím, že kniha stojí za přečtení, byť se může zdát zdlouhavá. Nutí totiž k zamyšlení a to je, dle mého názoru, jedna z hlavních funkcí literatury.

Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Myslím, že nejlépe knihu vystihla umbra.

21.03.2013 3 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Děkuji za prostor pro Severuse. Jeho postava si to velmi zasloužila.

19.03.2013 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Velmi emotivní díl.

19.03.2013 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

HP a Vězeň z Azkabanu je můj vůbec nejoblíbenější díl z celé série. Nápad s obracečem času je geniální!

19.03.2013 5 z 5

Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Ivona Březinová

Četla jsem pár let zpět a pamatuji si, jak mě problematika závislostí velmi bavila. Dostala jsem poměrně facku, protože k této sérii jsem se přesunula od slaďáren Lenky Lanczové.

V knize se prolíná retrospektivní vyprávění a současnost, což mám velmi ráda. Za mě velké ano.

25.08.2014 4 z 5

Jmenuji se Alice: Jsem narkomanka Jmenuji se Alice: Jsem narkomanka Ivona Březinová

25.08.2014 4 z 5

Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka Jmenuji se Ester: Jsem gamblerka Ivona Březinová

Léky smutných Léky smutných Pavel Gotthard

Velmi slušná prvotina!

23.11.2013 5 z 5

Jak mi Starbucks zachránil život Jak mi Starbucks zachránil život Michael Gates Gill

Poměrně čtivé vyprávění o jednom z největších klišé - jak se z velkého zvířete stal člověk plný pokory a skromnosti. Až trochu moc sladké, na můj vkus.

03.08.2013 3 z 5

Ještě že nejsem papež Ještě že nejsem papež Halina Pawlowská

Ještě že nejsem papež je má první přečtená knížka Haliny Pawlowské. Rozhodně nezůstane poslední.

'V minulých třech letech jsem si asi pětsetkrát myslela, že jsem úplně na dne, a poměrně mě v tom utvrdila dáma, která mi těsně před mou talk-show v Ostravě řekla:
"Já jsem byla tak zoufalá, že jsem se chtěla zabít. Pak jsem ale uviděla vás!"'

02.08.2013 3 z 5

Žert Žert Milan Kundera

Občas jsem se ztrácela v autorových myšlenkách a kniha mi místy přišla nudná. Více se mi líbily Směšné lásky a myslím, že k Žertu už nebudu mít potřebu se vracet.

Zkrátka to není kniha pro každého.

05.06.2013 4 z 5

Da Vinciho kód Da Vinciho kód Dan Brown

Můj první titul Dana Browna. Musím přiznat, že jsem se od knihy nemohla odtrhnout a i přes dodatečnou sumarizaci pocitů, které ve mě vyvolala (a vyvolává) si podle mě zaslouží 4 hvězdy. Děj má spád, je plný zajímavostí (u nichž si ovšem nejsem jistá zda jsou pravdivé) a styl psaní není složitý. Mezi mínusy dle mého názoru patří někdy až moc bujná fantazie autora.

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Styl psaní Dana Browna mám velmi ráda - příběh vás nenechá oddychnout, zkrátka musíte číst dál a dál. Objevují se nové události a vás logicky zajímá, jak se bude příběh vyvíjet dál.
Andělé a démoni jsou podle mě ještě o něco lepší, než Šifra mistra Leonarda (resp. Da Vinciho kód).

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Klasický King - mistrně zvládá nejen popis událostí, ale hlavně psychický stav a vývoj postav.
Dlouhý pochod přečtete jedním dechem. Kniha vás nenechá, abyste ji odložili.

21.03.2013 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Můj nejneoblíbenější díl. Je z něj velmi cítit beznaděj a prázdnota. Harry se chová nemožně, Umbridgeová terorizuje školu, Brumbál hází ignor.

19.03.2013 4 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Myslím, že první tři díly byly pouze nahodilé. Od Ohnivého poháru začíná ucelený příběh, který někam spěje a pokračuje. Poprvé, kdy mi došlo, že Cedric Diggory nebude poslední oběť Pána zla.