wilhelmlaubach komentáře u knih
Dočítať knihu do konca mi navodilo asi také utrpenie aké spôsobili štyria páni chlapcom a dievčatám na zámku.
Kniha je poskladaná z odborných prednášok V. E. Frankla zameraných na oblasť psychológie/psychoterapie. Nie som odborník v tomto smere, preto som často narážal na pasáže, ktorým som nerozumel dostatočne. Niektoré myšlienky sa opakujú, niektoré sú pre laika irelevantné, niektoré sú hlavne obhajobou logoterapie. Kniha obsahuje i niekoľko veľmi poučných, sumarujuzucich a hlbokých pasáží, ktoré Frankl nevydá čitateľovi len tak bez námahy, preto sa oplatí vytrvať až do konca. Po prečítaní celej knihy môžem zhodnotiť, že sa vo výsledku cítim obohatený a čítanie bolo podnetné.
Pri čítaní som zažíval pocit, že niektoré slová písal Marcus snáď priamo mne. V zápätí som si však vždy uvedomil, že to búrky vo mne bičujúce sa prehnali, preháňajú a budú preháňať cez mnohých z nás. A hľa, tu takým Marcus poskytol malé útočište.
Úplne zásadná literatúra.
Dobrý základný úvod do problematiky. Stručný text napísaný jednoduchým jazykom pokrývajúci širokú paletu aspektov včelárstva.
stránka bohužiaľ už neodkazuje na zdroj knihy, preto odkaz mažem