Wiqqux komentáře u knih
Vedela som sa vžiť do postavy a to bolo asi jediné, čo ma uchvátilo na tomto diele. :)
Ak by to nebola povinná literatúra, tak by som to ani nečítala. Ale nehodnotím to ako najhoršie.
Kleopatrinu dcéru som dostala na Vianoce a som šťastná, že ju mám. Je to krásny romantický príbeh z časov staroveku. Nikdy by mi ani na už nezišlo, že sa niečo podobné naozaj stalo v tých krutých časoch.
Každý, kto túto knihu nečítal, len videl film, mi vraví, že to nie je ktoviečo. No ja na túto trilógiu nedám dopustiť. :)
Nechápem, ako mohlo niečo takéto skvelé napadnúť niekomu pri rozprávaní rozprávok na dobrú noc. Veľmi ma príbeh bavil a myslím, že keď budem mať deti, budem im to rozprávať (čítať) aj ja. ;)
HP zazvonil zvonec, no zvonil naozaj hlučne. Táto kniha sa síce odohrávala väčšinu času mimo milovaného Rokfortu, no má tak úžasný dej, že táto zmena mi vôbec neprekážala. U mňa má 100%.
SPOILER !!!!!!! Najhoršia časť bola, keď umrel... Plakala som pri tom a nikdy to pani Rowlingovej neodpustím.
Túto časť mám najradšej. Všetky tie vzťahy, príhody...postavy dospeli a autorkino pero s nimi. Všetci sa chystajú na veľkú vojnu, prostredie a myšlienky tmavnú. Ak niekto čítal tieto knihy v čase, keď boli vydané, nebude mu prekážať, že sladká rozprávkovosť s touto časťou pomaly odchádza, pretože čitateľ rástol spolu s postavami.
Moja prvá kniha. Ešte dnes si pamätám tie dni, keď som ležala v posteli s chrípkou a hltala slovo za slovom. Dokonca som zabúdala jesť. :) Tejto knihe a hlavne Rowlingovej som vďačná za veľa, hlavne za to, že mi ukázala, že aj knihy sú skvelá zábava.
Keď som bola "závislá" na HP, tak som obdivovala každého zvera a všetko, ale s odstupom času mi pripomína skôr časopis ako knihu.
Príbeh je veľmi komplikovaný a pútavý. Je tu veľa postáv, ktoré sú veľmi prepracované. Toto dielo sa mi páčilo.
Merlinovi som verila aj ja a jeho zrada ma prekvapila. Takýto zvrat v knihe, ktorý by som neočakávala, som ešte v inej nezažila. :)
Odporúčam túto knihu všetkým. Od začiatku po koniec nebudete vedieť prestať čítať. :)
Knihu som čítala ešte ako malá, ale pamätám si, že som sa od nej nevedela odtrhnúť. S kamarátkou sme sa vedeli hodiny rozprávať o dobrodružstvách Dievčatka. Boli sme z toho úplne mimo. :)
Až na to, že som koniec trošku nepochopila, sa mi dej páčil.
Čakala som niečo viac, keďže hru Diablo som hrávala asi 10 rokov. Preto som sa na ňu vrhla ako "sup", ale pomaly ma to prestávalo baviť. A tak si myslím, že to mohlo byť stokrát lepšie.
Túto knihu by som osobne ohodnotila ako nudnú, ale to len preto, že to nie je môj štýl. No zároveň na ňu veľmi rada spomínam, pretože som sa z nej naučila veľa vecí, o ktorých som dovtedy nemala poňatia.
Túto knihu som čítala viac-menej zo zvedavosti, pretože som nechápala, čo na nej ľudí tak fascinuje. Po prečítaní som si uvedomila, že je to dielo písané veľmi komerčne a cielene predať obrovské množstvá výtlačkov. Je to asi najkrajší a najromantickejší príbeh dnešnej doby, no na druhej strane nemá žiaden obsah, žiaden dej, ktorý by sa dal uznať ako umelecký. Je založený na emóciach - preto som druhú časť bez Edwarda Cullena čítala takpovediac z donútenia. No treba uznať, že posledný diel bol dobrý a je vidieť, že autorka trochu "vyrástla" a nepísala len o snoch a túžbach dievčat po celej zemi.
Najviac sa mi na celej sérii nepáčilo to, že skončila. Kľudne by som si prečítala ďalší diel. :)