witko witko komentáře u knih

Pramen Povýšení Pramen Povýšení Brandon Sanderson

Po prvním dílu jsem čekal něco víc. Převažuje mírné zklamání. Místy to mělo šmrnc a nutilo mne to číst dál, někdy se to táhlo a nebylo to ono.

02.11.2016 4 z 5

Elantris Elantris Brandon Sanderson

Výborná fantasy, líbilo se mi střídání kapitol podle postav a musím říci, že nevím která linie mne bavila nejvíc.

26.08.2016 5 z 5

Bůh strachu Bůh strachu Jan Hlávka

Další zdařilé pokračování série.

21.08.2016 4 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Vyluštěná stopa kam jít dál, tam čeká další k rozluštění, poté přesun na místo, kde už je opět další hledání stopy, přesun na místo, zjištění že jsou jinde, opět přesun..... Stejný scénář téměř u každé knihy s Robertem Langdonem v hlavní roli a přesto mne to baví číst.

03.04.2016 4 z 5

Vyjednavač Vyjednavač Brandon Sanderson

Mé první setkání s autorem dopadlo více než uspokojivě. Zajímavě pojatá magie a jestli je pravda, že pokaždé má v jiném románu magii jinak, mám se určitě na co těšit.

12.03.2016 5 z 5

80 milionů očí 80 milionů očí Ed McBain

Taková detektivní "jednohubka" od skvělého autora.

08.02.2016 4 z 5

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Při čtení této knihy mne mrzelo, že jsem z těch z miňovaných her nehrál nic. Měl jsem nutkání si aspoň jednu hru zahrát, abych věděl jaké to bylo. Při čtení jsem si občas pustil hudbu, která je v knize zmiňovaná, což mi taky lépe zpříjemnilo toto hodně dobré čtení. A jestli bude film? Tak ten musím vidět!

14.10.2015 5 z 5

Excelsior, gentlemani! Excelsior, gentlemani! Michael Bronec

Sbírka steampunkových povídek mne příjemně překvapila. Dýchá z ní kouzlo 19.století okořeněné magickými prvky. Zajímavě pojaté věci. Nejvíce se mi líbila povídka od L.Hermy Starý Jack, ztvárňující vzdušné loďstvo vzducholodí se světem na letájících ostrovech, v tomto případě Tortugy, kam letí hlavní hrdina hledat unesenou dceru jednoho zazobaného majitele doků. Dále mne zaujala povídka D.Tučky o pochodujícím městě... I když, když se tak na to dívám, každá má něco do sebe. Oslovili mne i autoři od kterých jsem ještě nic nečetl a určitě si od nich ještě něco přečtu. Kdo má rád hlavně dobrodružství, neváhej a čti! ·

17.10.2014 5 z 5

Doktor v domě Doktor v domě Richard Gordon (p)

Vtipné podání let studentskýcn.

10.07.2014 4 z 5

Výtah do pekla Výtah do pekla Jiří Pavlovský

Prostě další nářez z Pavlovského pera. Nemůžu se nabažit skvělých dialogů úžasně vymyšlených postav. Čte se to samo.

12.04.2014 4 z 5

Kruté stroje Kruté stroje Ondřej S. Nečas (p)

Dobré pokračování série. Určitě nezklamalo.

07.04.2014 4 z 5

Engerlingové Engerlingové Jaroslav Velinský

Zajímavě vylíčená degenerace pár rodin z Rakouska-Uherska, kteří se rozhodnou schovat v podzemí. Postupné zapomínání kdo jsou a proč jsou v podzemí, ztráta paměti opravdové historie a vznik nových legend. Nutilo mne to zamyslet se, nad našima dějinama, určitě je spousta věcí jinak, než nás učily ve škole, neboť dějiny píší vítězové, jak praví klasik. Palec nahoru, pane Velínský!

08.01.2014 4 z 5

Bez slitování Bez slitování Miroslav Žamboch

Rád jsem se k této knize vrátil. Byla stejně čtivá jako před deseti lety, kdy vyšla poprvé. Mám rád Žambochovo vyprávění.

03.01.2014 4 z 5

Opravdu zábavné oddechové čtení. Dobře jsem se pobavil, Alan je takový malý světoběžník s velkým vlivem na světové dějiny. Byl téměř u všeho podstatného ve 20. století. Určitě potkat takového dědulu, musí být zážitek.

21.11.2013 5 z 5

Kontinent neomezených možností Kontinent neomezených možností Jaroslav Velinský

Pěkně vylíčená dobrodružství novináře v budoucnu obydlené Antarktidě. Tři povídky, jeden hrdina, jeden dobrý zážitek při čtení této knihy.

08.11.2013 4 z 5

Spravedlnost v Divine Spravedlnost v Divine David Baldacci

Další skvělý příběh. Oliver má prostě "kliku" na místo, kde se chce schovat před nalezením. Dobře odvedená práce od Davida. Těším se na další knihu tohoto autora, jenž si získal mou pozornost.

22.10.2013 4 z 5

Cestou vlka – Tulák 1 Cestou vlka – Tulák 1 David Gemmell

Čtivý příběh z Drenaje o nájemném vrahovi, který se pokouší vykoupit své provinění. Skvělé napsaná kniha.

20.05.2013 4 z 5

Dobrodruh Dobrodruh Leonard Medek

Bál jsem se, že budu Dobrodruha srovnávat s Indianou Jonsem. Nesrovnával, povídky s hlavním hrdinou Frantou jsou lehce propojené, lehké čtení plné neuvěřitelných dobrodružství s prvky fantasy a mytologie.

27.04.2013 3 z 5

Dobrý ročník Dobrý ročník Peter Mayle

Dobrá odpočinková kniha. Vínko k ruce a dobrá pohodička...

05.04.2013 3 z 5

Krvavá fontána Krvavá fontána Jaroslav Velinský

Velínského detektivní klasika postavená na výborných dialozích.

05.03.2013 4 z 5