x-lee-x komentáře u knih
Kdybych měla hodnotit knihu jen na základě konverzací mezi postavami, tak dám snad jen jednu hvězdu. Jednou se postava chová jako totálně naivní osoba, která potřebuje neustále “něčí rameno na vyplakání a následně je ta stejná postava osobou, která “zmobilizuje vojsko a vede všechny do bitvy - a takto je to se všemi.
Ale autorka zároveň vymyslela tak krásný svět a navíc si dokázala udržet moji pozornost, takže ji to malinko odpouštím a jsem připravená vyslechnout si celý příběh Elloren Gardnerové.
Knížka byla neskutečně bohatá na popis prostředí a dokázala mě vtáhnout a okouzlit. Jediné, co jsem těžce nesla byly rozhovory mezi postavami. Vím, že je knížka zaměřená pro děti a mládež, ale ta naivita a chaotičnost mě vytrhávaly z děje. Chápu, že hlavní postava se během děje vyvíjela, ale nechápala jsem vnímání okolních postav. Nejprve s ní jednali jako s malým dítětem a pak k ní bez nějakého očividného zapříčinění vzhlíží jako ke starší a moudřejší.
Ale jak říkám; svět, v kterém se celý děj odehrává je natolik fascinující, že se to čte skoro samo a tak mi nezbývá než přijmout, že to tak je a nenechat si tím kazit požitek z knížky.
Poslední tři knížky série jsem přečetla jedním dechem. Tato kniha vás rozhodně nenudí sáhodlouhými popisy.
Děsila jsem se, že na závěr série si autorka ponechala jen pár stránek, ale když jsem dočetla, věděla jsem, že co mělo být řečeno, to taky bylo. Krásné zakončení a skvělá série.
Knížka mě nejprve zaujala obalem, následně jsem přečetla pár vět a pak už jsem věděla, že si ji prostě musím koupit.
Po přečtení musím ocenit, že autorka krásně a věrohodně popsala prostředí sedmnáctého století, takže jste se zvládli přenést časem spolu s hlavní postavou. Děj plynul svižně a nejraději bych knížku přečetla jedním dechem.
Možná první kapitoly byly trošku zdlouhavé, ale to vše bylo později odpuštěno a zapomenuto.
Kdyby mi tuhle knihu nenacpala jedna slečna v knihkupectví přímo do ruky se slovy: Tohle je totální úlet, mrkni na to!, nejspíš bych si ji nikdy nevšimla. Ale jsem moc ráda, že jsem ji měla možnost číst.
Na vesmírný prostředí moc nejsem, ale upřímně - tady se to odehrávalo převážně na zemi - jenom ne na té naší. Svým způsobem je děj sladkej jak cumel, ale autorka to ukočírovala tak akorát na hraně aby to nebylo už moc. Navíc to okořenila humorem a to bylo taky to hlavní, čím si mě na začátku získala. No a samozřejmě nemůžu opomenout fakt, že autorka umí nažhavit představivost.
Příjemný, odpočinkový čtení. Docela se těším až sáhnu po dalším dílu.
Nádherný příběh. Nádherné myšlenky. Cítím, že mi tato kniha, postava Arthura, hrozně moc dala. Ale co vlastně?
Rozhodla jsem se pohlédnout na svůj dnešní den jeho očima a byla jsem překvapená, jak úžasně jsem se měla. Co všechno beru jako samozřejmost ačkoliv to samozřejmost není.
Svět jeho očima je nádherný. A autorka ho vykreslila tak, že mám problém ho brát jen jako knižní postavu.
Člověk si říká, kéž by měl takového pana Truluva za souseda. Jenže víte co? Kdybychom tuto postavu osekali od všech myšlenkových pochodů a zůstali nám jenom verbální rozhovory, poznali bychom skutečně koho vlastně máte před sebou? Poznali bychom jedinečný charakter této osoby? Myslím, že ne.
Jsem vděčná autorce, že mě s panem Truluvem seznámila. Jeho přátelství si ponesu v srdci a moc ráda se ke knížce budu vracet.
Po dlouhých 16ti letech jsem vzala tento díl opět do ruky.
A po dočtení posledního řádku, mě stejně jako tehdy prostoupil smutek z loučení. Jako by s knížkou skončil i kousek mého života. Je to zvláštní jak mě autorka dokázala tehdy a i dnes naprosto vtáhnout do děje.
Na závěr si dovolím citovat, menší úryvek z knížky, který vyjadřuje vše.
„Po takové době?
„Navždycky, ujistil ho Snape.
Knihy tohoto tématu fakt nemám ráda. Jsem cíťa a příběhy o tom, jak se lidé dokázali zachovat vůči sobě, jsou na mě silný kafé a stejně jako autor si pokládám otázku „PROČ? .
Tohle je ale jiné. Autor vypráví příběh, jakoby každý čtenář byl jeho přítelem, kterému se chce svěřit. Ale ne, že by si stěžoval.
Naopak! vyzdvihuje tolik krásných momentů, které v této hrůzné době (a i po ní) prožil a které ho udržely naživu.
Namísto abych se cítila v depresi, měla jsem dojem, že mě to naplňuje takovou zvláštní vděčností.
Neznám krásnější vyprávění/příběh z této doby.
Uff! To byly nervy. Napínavý od začátku do konce.
Knížka mě vtáhla do děje natolik, že sem si přála mít možnost, přečíst ji jedním dechem. Ve chvíli kdy už očekáváte konec, se teprve celý tento příběhový kolos dá pořádně do pohybu a vy si přejete jediné - aby už vás nikdo nerušil a vy jste mohli přečíst zbylou část knihy jedním dechem.
Zjednodušeně řečeno: Odnaučování nežádoucího chování u psa, je vlastně taková práce na sobě. Jakmile změníme vlastní postoj a chování, může se změnit chování psa.
K téhle knížce se ráda vracím. Aneb jak se nejlépe poučit než z chyb druhých. Když jsem si přečetla o jednotlivých problémech lidí a jejich špatnému přístupu, měla jsem představu o tom, co “nedělat.
Ovšem někdy je těžké přijít na to, co vlastně dělat. Protože někdy to nejjednodušší řešení není tak snadno proveditelné, zvláště pro někoho kdo má sklon v této oblasti dělat chyby aniž by si je uvědomoval.
Takže knížka je fajn aby si člověk udělal představu jak to asi funguje. Ale hold někteří potřebují osobní zkušenost, kde to uvidí na vlastní oči nebo s vlastním psem.
Po více jak dvou letech kdy mi knížka leží na nočním stolku a sem tam se přemluvím abych se znovu začetla, ji odkládám. Mrzí mě to, protože tuhle ságu mám ráda. Jenže jsem čekala, že vzhledem k tloušťce knížky bude obsahovat Edwardův pohled na celou sérii. Nechtěla sem číst stejný příběh prvního dílu znovu. Chtěla sem jednotlivé střípky z chvil, kdy netrávil čas s Bellou. Myslela jsem, že získám představu o tom, jak trávil čas doma s rodinou, čím si krátil dlouhé chvíle a nebo třeba i nějaké vzpomínky z minulosti. A tohle knížka nesplnila, je to škoda.
Napsat komentář k této knize není pro mě vůbec snadný. Knížka si mě nenašla v pravý čas a nebo to není úplně můj šálek čaje, ale to mě neopravňuje dát nízké hodnocení, protože knížka jako taková, je napsána dobře. Líbilo se mi množství meditací z nichž si může každý vybrat zrovna tu jednu (nebo hned několik), která mu sedí nejlépe.
Každopádně trvalo mi několik let, než jsem ji prošla celou a na konci jsem vlastně nevěděla, co že v té knížce je. Jediné co si pamatuju je, že je to vlastně takový průvodce meditací.
První třetinu knihy mi trvalo, než jsem se zvládla do příběhu pohroužit. Ale nakonec to vše plynulo hladce a jednotlivé postavy mě stáhli sebou do jejich příběhu. To je ostatně to, co ma autorce mám ráda.
Dlouho sem odkládala tuhle knížku a jsem moc ráda, že sem se k ní nakonec dostala. Čtivé, skvěle napsané. Jeden z malá autorů, který mě dokáže přenášet časem a prostorem.
Nejlepší díl série! Po dočtení jsem nějakou chvíli jen dokázala sedět a snažila se udržet pusu zavřenou.
Tento díl měl neskutečný sešup. Od chvíle kdy před vás hodili tělo pána mrtvých, vás autorka nenechala ani na chvíli vydechnout.
Doteď vlastně nevím co bych napsala.
Snad jen, že nyní je laťka hodně vysoko a jsem zvědavá, jestli si ji další díly udrží nebo ji zvládnou ještě překonat.
Když jsem přečetla první díl, byla sem lehce zklamaná. Přemýšlela sem, jestli dál pokračovat. Někdo mi ale napsal, ať dám této knižní sérii šanci, protože je skvělá.
Jsem moc ráda, že jsem ji poslechla. Protože tato série zraje s každým dílem.
Kate s Curranem a částí smečky vycestovali do Evropy. Můžete se těšit na autorčin popis Evropanů a jejich nátury. Do toho strhující příběh, který vás místy nenechá pomalu vydechnout, plus poznáte nové mýtické stvoření. A to není málo na jednu knížku o 320 stránkách.
Tahle kniha ve mě během čtení dokázala vyvolat velmi protikladné pocity.
Ze začátku ochutnáte příslib něčeho tajemného a zakázaného. Víte, že se bude dít něco o čem se nemluví.
První zkušenost s tímto tajemnem byla fajn, malinko drsnější než jsem si představovala, ale pořád příjemné čtení.
Následovalo přiostření děje, jako by vás autorka chtěla šokovat a vyzkoušet kam až jste ochotni zajít a co je podle vás ještě normální a únosné.
V tu chvíli jsem skutečně chtěla knihu odložit s tím, že na tohle už se fakt necítím a přijde mi to za čarou.
Něco mě ale nutilo v četbě pokračovat. Snad čtivá forma jakou je knížka napsána. Možná podvědomá touha dozvědět se víc.
A nelituji. Byť je v některých momentech tato knížka opravdu silný kafe, příběh má excelentní a i přes to, že bych se v žádném případě netoužila ocitnout v pozici hlavní hrdinky, musím se usmívat při pomyšlení na Malcolma.
Takže jednu hvězdu dolů, za určitou pokřivenost autorky, ale zbytek hvězd získala zaslouženě
Už dlouho jsem nedostala do ruky tak čtivý příběh. Přenesl mě za hlavní postavou do Indického městečka Aramša a tak jsem se i já během četby musela vyrovnávat s náturou místního lidu, rozmary přírody a strachem z neznáma.
Díky ní mám nyní pocit, jako bych už v Indii skutečně byla.
Moc pěkná knížka .
(SPOILER) V tomto dílu jsme se dozvěděli o slabostech lidstva jako takového.
Nemusíte zrovna být nakažení virem Lyk-V aby Vám hrozilo, že se z vás stane monstrum...
Tohle je velké téma i v našich životech. Však kdo někdy nepotkal osobu, která ze svých neúspěchů vinila okolí a raději "brečela" než aby hledala způsob jak dosáhnout úspěchu.
Tento díl byl mě skutečně bavil a závěr knížky byl vskutku na zamyšlení.
Hmm, co napsat abych se neopakovala. Knížek tohoto žánru sem přečetla už hodně. Zpočátku mi přišlo, že jde o Anitu Blake v jiném podání a minimálně o třídu horší.
Jenže s každým dílem mě autorka přesvědčuje, že jsem se zmýlila. Dokázala vytvořit svět, který neznám, nové tvory a bytosti, takže čtenář může nastartovat fantazii na plné obrátky.
S každým dalším dílem víc a víc poznáváme okolní krajinu a zjišťujeme jak se proměnil svět, který známe dnes, v realitu v které žije Kate.
A to jak moc si mě autorka získala mi došlo hned když jsem po přečtení Magie krve, sáhla po dalším pokračování.