yonda komentáře u knih
Děj se dost posunul a já jsem maximálně spokojený čtenář.
Škoda nápadů na pár hezkých detektivek. Konce příběhů byly příliš překotné a to kazilo celkový dojem. Tedy alespoň za mě.
Normálně mám srdcovky ráda...ale tohle asi radši ne! Kostrbaté dialogy, neustálé omílání jednoduchých faktů a ani nástin popisu postav. Prostě zklamání.
Navzdory dětinskosti (pošťuchování, zlé obličeje...a to ve třiceti...) hlavní hrdinky, se mi příběh četl moc hezky. Happy end se dostavil a já se musela ptát sama sebe, co si dát na svůj vlastní seznam.
Tenhle díl se mi líbil ještě o něco víc, dozvěděla jsem se nové informace a kousek tam zbyl i pro mého favorita Joma...
U předešlé knihy J.Pejši jsem komentovala poplatnost době o které pojednává. Tady už mi to začalo i vadit. Neustálé zmiňování o sovětských umělcích a řádech K.Gotwalda mi přišlo rušivé. Ovšem chápu, že rok vydání 1987 toto vyžadoval. Jinak by to byly i příjemně vyprávěné příběhy ze života venkovského lékaře.
Kniha je určena spíše vášnivému fanouškovi O.Nového. Obdivuji mravenčí práci autora, ale pro mě jako běžnou divačku filmů pro pamětníky, zde bylo mnoho dat, mnoho jmen a událostí, které nejsem schopna vstřebat.
Nejdřív jsem trochu postrádala informace, ale postupně čtenář zjistí, že jsou mu autorem dávkovány postupně v průběhu děje.
Překvapivě příjemná četba na volné chvíle. Trochu mi vadilo jen časté opakování situací, ale v reálném životě by to mohlo probíhat podobně.
v rámci žánru musím dát všech 5 hvězdiček. Super fotky a spousta receptů, které určitě vyzkouším.
Je to klasika, kterou jsem si po letech kvůli výzvě přečetla. Trochu mě po té době zaskočila občasná krkolomnost a neplynulost děje. Děti to ale asi nevnímají a jít proti H.CH.Andersenovi si netroufám...
Tato kniha nebyla od autorky moje první,takže přinesla to,co jsem mohla očekávat.Chování postav se mi zdálo trochu přitažené za vlasy,ale budiž....Hlavní hrdinka byla na mě až moc dokonalá.
Povedená kniha ,plná vtipných okamžiků. Konec se mi zdál pomalejší, ale celkově jsem se pobavila.
Ačkoli čtu možná až moc podobných knih,tato mi připadala extrémně čtivá.Měla spád a bavila mě.
Určitě jsem od autorky četla lepší věci,ale nezatracuji tím celou knihu.Ta moravština není úplně na místě.Dnes už se v této lokalitě nepoužívá.
Kniha je staršího data a je to poznat. Tři strukturou si podobné příběhy nejsou vlastně ani v první řadě detektivky, ale nečetlo se to špatně.
Autorku mám docela v oblibě, ale tentokrát zklamala. Ty dvě hvězdičky jsou za posledních cca 40 stran.