_Žanet_ komentáře u knih
Zase jsem toho názoru, že by si tuhle knížku měl přečíst každý pejskař, protože je podobně krásná jako ta první. Každopádně jsem ale větší fanoušek prvního dílu, kde byl hlavní postavou Ethan- to mě prostě chytlo za srdíčko a dokonale si mě to získalo (brečela jsem tam v každé kapitole). Tady jsem se kupodivu s hlavní hrdinkou nedokázala tolik sžít a ani neumím popsat proč. Mnohem víc než Clarity, se mi líbil její nejlepší přítel Trent. Rozhodně ale nelituji, že jsem si knihu přečetla.
Ve filmech je tohle jeden z mých nejoblíbenějších dílů a musím říct, že i tady v knižním světě, se mi líbil. Nicméně jako zatím všechny díly, které jsem četla. Zatím se knihy až tak zásadně nelišily od filmů, ale už tu můžu vidět rozdíly a jsem vážně ráda, že jsem se rozhodla si tuhle sérii přečíst. Pokaždé se zadrhávám nad tím, že nechápu, jak mohla Rowling takhle dokonalý svět plný kouzel a napínavosti vymyslet. Za to smekám, protože bez její fantasie by byl život snad většiny lidí o dost ochuzený.
Knihu jsem si půjčovala v knihovně a měla jsem to štěstí, že v ní byly nějaké poznámky od maturanta (sama jsem na střední škole). Díky tomu se mi dílo dobře chápalo a já věděla o co šlo, takže se mi i dobře četlo. Nejsem člověk, co nějak holduje poezii, takže jsem se toho bála, ale docela příjemně mě to překvapilo. Rozhodně to pro mě bylo lepší čtení než Balady a Romance od Jana Nerudy. Takže mi nevadí, že mám na maturitním seznamu právě tuhle knížku a jsem ráda, že jsem si ji vybrala.
Vážně hezké zakončení série. Dokonce jsem i několikrát slzela. Tohle je jedna z knih, ke kterým se někdy rozhodně ráda vrátím a vlastně rovnou k celé sérii, protože ty hlavní postavy, ale i vedlejší, za to stojí. :)
Moc hezká kniha a doporučuji si ji přečíst tak 1 rok-2 po přečtení Bez naděje. :)
Hodně jsem se téhle knížky bála, protože Dcera mě bavila nejmíň a tak jsem se bála pokračování. Ale příjemně mě to překvapilo. Bylo to opět čtivé, tohle se mi na Kieře líbí. Umí napsat příběh tak, že listujeme a listujeme, až jsme najednou u poslední kapitoly a ani nevíme, jak jsme se tam dostali. Takže super a plný počet. :)
Tak..Nevím kde přesně začít:) Musím uznat, že kniha mě hrozně chytla a je hodně čtivá. Jsem ráda, že mě na začátku roku kamarádka doporučila selekci, protože bez ní bych asi knihy od Kieri nikdy nečetla. Ale zpátky k Dceři. Musím se přiznat, že mě kniha zpočátku moc nebacila, ale to bude tím, že jsem si zvykala na to, že knížku už vlastně nevypráví America a není to z jejího pohledu. Jinak mi hlavní hrdinka nebyla ani nijak moc sympatická, ale postupem času jsem si na ni zvykla a začala jsem ji mít ráda. Celkově tuto knihu hodnotím kladně, protože se v ní ani na chvilku nenudím a fakt mě baví číst. Bála jsem se, že to bude kravina a už to nebude ono, když tam nebudou vystupovat postavy na které jsem byla zvyklá, ale nakonec jsem zjistila, že se nebylo čeho bát. Knížku určitě doporučuji:)
Tato kniha mě opravdu oslovila.. Když jsem ji dočetla, tak jsem nevěděla jestli ji nesnáším nebo miluji..
Než jsem tě poznala má úžasný, ale bohužel smutný příběh. Z knihy jsem nadšená a určitě si od spisovatelky koupím další knihy.
Asi půjdu trošku proti proudu, když přiznám, že se mi první díl téhle série líbil o něco víc, než tenhle. Přesto dávám stejný počet hvězdiček jako u dílu předchozího, protože tři si určitě nezaslouží.
Příběh Anthonyho a Kate mě vtáhnul do děje a ačkoliv jsem ze začátku lehce bojovala s nemalými odlišnostmi se seriálovou verzí, po několika kapitolách jsem si zvykla a celou knížku si od seriálu tak trochu oddělila a brala ji jako samostatnou jednotku, kterou je seriál pouze inspirovaný. A přesně díky tomu jsem si příběh dvou paličatých hlavních hrdinů mohla přečíst jako by to bylo poprvé, protože jsem neměla tušení, co všechno se stane.
Moc se mi líbil i epilog společně s dodatky od autorky na konci knížky a už se nemůžu dočkat, až si přečtu příběh dalšího ze sourozenců Bridgertonových.
Jako vždy jsem si knížku z kouzelnického světa užila a příjemně jsem si u ní oddechla. Díky formě scénáře je čtení dost nenáročné, ačkoliv mi občas trvalo zorientovat se v přeskakování v ději.
I přesto, že v podstatě nemohu nic vytknout skrze zajímavou zápletku a skvělého záporáka, mě trochu mrzela absence kouzelných tvorů. Když jsem sérii začínala číst, myslela jsem si že bude celá především o ději s kouzelnými tvory a o Newtovi, takže jsem v tomhle díle byla v tomhle ohledu dost zklamaná. Těšila jsem se totiž na více informací o Newtovi a jeho životě, který bohužel neměl příliš prostoru ve srovnání s první knihou. Nemluvě o kouzelných tvorech, kteří se v knize doopravdy spíše mihli.
Za pozitivní věc naopak považuji vystupování mladého Albuse a McGonagalové, kde byla naznačena její ráznost už v nízkém věku.
Abych to na závěr nějak uzavřela, kniha mě bavila, ale našla bych i již zmíněné nedostatky. Znovu si ji nejspíš nepřečtu, ale pro doplnění kouzelnického světa doporučuji přečtení každému milovníkovi tohoto světa.
Úžasná kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem a klidně bych si ji okamžitě přečetla znovu, kdybych neměla v plánu jiné knižní poklady. Hned od první stránky jsem si naprosto zamilovala hlavní postavu, Mloka a stejně tak i Jacoba. V zásadě mi nebyly nesympatické ani dívčí postavy a bylo skvělé nahlédnout do kouzelnického světa i z jiného pohledu, než toho, který patří Harrymu. Už se těším, až se podívám na film, se kterým jsem čekala, než se dostanu ke knížce.
Tahle knížka je taková rychlovka na jeden večer, která vyloženě nezklame, ale ani nenadchne. Chápu, na co chtěl Čechov poukázat a do jisté míry se mu to i povedlo, ale podle mě je kniha prakticky bez děje. Patřím mezi ty čtenáře, kteří v knize potřebují nějakou zápletku a i přesto, že ve Višňovém sadu zápletka byla, autor podle mě nevyužil celou její podstatu. Nicméně, kniha byla psaná dobře, četla se lehce, ale znovu ji do rukou určitě nevezmu.
Musím přiznat, že jsem jako první viděla divadelní provedení, které mě docela bavilo, ale to bylo tak jediné. Když jsem se dala do čtení knihy, vůbec mě to nezaujalo, nebavil mě to, děj se děsně táhnul a já se celkově nemohla začíst. Jediné, co se mi líbilo, bylo téma toho, že si Maryša sama nemohla vybrat manžela, ale jinak to nebyl ničím originální a zkrátka bych to znovu nečetla.
Nebudu lhát, jsem teprve studentka, co čte tyhle knihy tak nějak z 'nutnosti' kvůli maturitní četbě, jelikož jsem právě v maturitním ročníku. A jak to tak bývá, co je povinné, do toho se chce každému o něco méně. U mě to není jinak, takže se do knih pro maturitu musím hodně tlačit. Nicméně Romeo a Julie patří ke knihám, které se mi četly dobře, pochopila jsme je hned na poprvé, nic jsem nemusela číst několikrát a to je pro mě dobrá maturitní četba. Příběh v knize je zajímavý a řekla bych, že když se podívám na dobu, kdy byla kniha napsaná, je i dost originální. Znám sice i lepší knihy, o tom žádná, ale tohle nebyla až taková katastrofa a i když byly v knize pasáže, které mě nudily, naopak jsem měla i momenty, kdy jsem chtěla číst dál, takže za mě dávám tři hvězdičky.
Pořád ještě přesně nevím, co si mám o knize myslet. Zezačátku to byla nuda, vůbec mě to nebavilo a nemohla jsem se vůbec začíst. Zhruba v půlce jsem se ale začetla, i když to pořád nebylo ono a něco dít se začalo v podstatě až na konci knihy. Já od toho ale v podstatě čekala neuvěřitelnou slaďárnu, takže mě mile překvapilo, že to nebyla přeslazená kniha a dokonce mě i dokázala překvapit koncem. Co se postav týče, tu je to už horší. Tyler je typický badboy, ale vlastně proti němu nic nemám. Hodně jsem si oblíbila Deana a Rachel a samotnou Eden vůbec nemám ráda. Hrdinka si celou knihu na něco jen neustále stěžuje a má stupidní jednání, což se ale od šestnáctileté holky dá čekat. Tak či tak to ale nakonec nebylo špatný čtení a i když to asi nebude jedna z mých nejoblíbenějších sérií, budu číst dál.
Přiznám se, že nejsem fanoušek knih od Rupi Kaur, takže jsem se knihy trochu bála. Ale nakonec byla skvělá. Rozhodně je to jedna z těch lepších knih v tomhle žánru a já si nejeden úryvek musela zapsat. Budu si ji pořizovat i v angličtině, takže mě tahle kniha vážně chytla za srdce. Určitě si ji přečtěte, je skvělá.
Mě osobně se tahle kniha líbila. Přiznám se, že Harryho Pottera jsem nečetla, za což by mě asi hodně lidí klidně ukamenovalo, ale do tohohle jsem se vrhla s radostí, i když díky kamarádce, která mi knihu půjčila a během jejího čtení se pořád smála. A u mě tomu nebylo jinak. Musím uznat, že styl psaní a humor Rowlingové si mě získal a tahle kniha mě přesvědčila k tomu, abych si přečetla i další její knihy s tématikou HP. Ani mi dokonce nevadilo, že je kniha psaná jako scénář a naopak to pro mě bylo příjemné osvěžení a odreagování od knih, kde jsou dlouhé popisy. Takže určitě doporučuji.
Zůstaň se mnou je zvláštní příběh. Autorka se snažila o něco originálního a myslím si, že jí to i v tomhle ohledu vcelku vyšlo. Bohužel mě osobně zrovna tahle kniha nesedla. Moc se mi nelíbilo jak autorka zničehonic skočila do minulosti a přiznám se, že kdybych neviděla film, mám v tom od začátku docela guláš. V knize se vše podstatné stalo v podstatě hned na začátku a potom to bylo jen horší a horší. Po knize Byla jsem tu, jsem očekávala něco víc. Druhému dílu ale šanci dám, i když se přiznám, že kdybych ho nedostala, nejspíš bych ho nečetla.
Moc hezká kniha. Líbí se mi, že tam v podstatě nejsou nějaký velký dějový linky, v kterých bych se mohl ztratit. Prostě v jednoduchosti je krása. Určitě doporučuju a přečtu si i poslední díl.
Tahle knížka mě chytla za srdce. Jo, je v ní milostný trojúhelník, ale je originální a kde dnes není? Šíleně mě zaujalo to, jak se autorce povedlo mě oklamat a celou dobu jsem si vlastně myslela opak toho, co se v průběhu knihy ukázalo. Dokonce jsem byla tak zaskočená, že jsem se vrátila ke kapitolám z vyprávění Kadena, Rafea, zabijáka a prince, abych se podívala, co jsem přehlídla, že jsem si myslela opak. A v zásadě podle mě nic. Je to prostě na osobním typu a tom, čemu chce člověk věřit. A jo, od začátku do konce fandím zabijákovi. :)