zapina zapina komentáře u knih

Židovka Židovka Andrea Coddington

Nejprve jsem se do knihy nedokázala začíst, protože je psaná po slovensky. Knihu jsem na nějakou dobu dala stranou a asi to měla svůj důvod, protože když jsem se k ní vrátila, tak jsem se od ní již nemohla odtrhnout. Naprosto mě pohltila. Je to velmi dojemný příběh, který ukazuje jak se nám za vlády komunismu žilo. Hlavní hrdinku velmi obdivuji za to, co vše dokázala a i přes všechny strasti života stále dokáže jít dál vzpřímeně a s pozitivním myšlením. Někdy nás život velmi zkouší a myslím, že každý se v něčem v této knize najde. Moc děkuji za tuto knihu, protože mi dodala naději a zároveň otevřela oči.

07.10.2018 5 z 5

Management & Controlling malé a střední firmy Management & Controlling malé a střední firmy Karel Havlíček

Kniha je velice zajímavá a celkem srozumitelně napsaná, ale autor předpokládá, že čtenář má jisté základy ve financích, účetnictví, marketingu apod.

14.01.2017 5 z 5

Marketing při utváření podnikové strategie Marketing při utváření podnikové strategie Karel Havlíček

Pokud se člověk zajímá o marketing, tak knihu doporučuji. Je zajímavá a srozumitelně napsaná.

09.01.2017 4 z 5

Účetní a daňové souvislosti zákona o obchodních korporacích Účetní a daňové souvislosti zákona o obchodních korporacích Jana Skálová

Základní pojmy a souvislosti jsou srozumitelně vysvětlené a ukázané na příkladech.

07.01.2017 5 z 5

Milenec ze snů Milenec ze snů Sandra Brown

Chtěla jsem milostnou knihu, kde hlavní hrdinka nebude pubertální, naivní a uťáplá "panna". Bohužel jsem nečekala, že žena ve 29 letech a matka dvou dětí taková může být. Knihu bych zařadila spíše do knih pro dospívající dívky. Hlavní hrdinka, která porodila dvě děti, se stydí říct slovo sex, penis apod? A nevím, zda je chyba v překladu nebo zda takto autorka píše, ale některá slova byla použita nevhodně a působilo to na mě amatérsky.

21.11.2016 1 z 5

Zákon o dani z príjmov Zákon o dani z príjmov Peter Horniaček

Některé pasáže jsou trošku složitěji vysvětlené, ale to je asi kvůli komplikovanosti zákonu.

15.11.2016 3 z 5

Dvanáct let po Hitlerově boku Dvanáct let po Hitlerově boku Christa Schröder

Hitler z jiné stránky než ho známe. Zajímavá kniha. Čte se snadno.

Mučedník Mučedník Rory Clements

Výborná kniha!! Je to moje první kniha od tohoto spisovatele a určitě přečtu i další. Ponurá a smutná atmosféra koresponduje s dobou, ve které se odehrává. Moc se mi líbila. Autor i dobře vylíčil dobu a život v této době.

Daně z příjmů 2016 Daně z příjmů 2016 Jiří Dušek

Jsou zde jen přehledy a tabulky. Je tu zde předpoklad, že čtenář o dané problematice má aspoň minimální znalosti.

10.11.2016 4 z 5

Zdaňování příjmů fyzických a právnických osob 2016 Zdaňování příjmů fyzických a právnických osob 2016 kolektiv autorů

Přehledné a srozumitelné.

10.11.2016 4 z 5

Účetní a daňové souvislosti přeměn obchodních společností Účetní a daňové souvislosti přeměn obchodních společností Jana Skálová

Srozumitelně vysvětlená problematika.

Daň z příjmů 2015 Daň z příjmů 2015 Ivan Brychta

Moc dobře napsaná kniha o problematice dani z příjmu. Je přehledná a srozumitelná. Doporučuji.

Daňové právo na Slovensku Daňové právo na Slovensku Vladimír Babčák

Srozumitelně vysvětlené zákony, které platí na Slovensku.

Makroekonomie: moderní přístup Makroekonomie: moderní přístup Tomáš Pavelka

Učebnice je hodně nepřehledná, vysvětlení látky je moc zdlouhavé, chybí zde stručné definice pojmů. Neučilo se mi z ní dobře.

28.05.2016 1 z 5

Mikroekonomie středně pokročilý kurz Mikroekonomie středně pokročilý kurz Herbert Heissler

Skvělá kniha, vše srozumitelně a hlavně přehledně vysvětlené! Učí se z ní opravdu dobře. Ostatně jako ze všech knih těchto pánů.

27.05.2016 5 z 5

Karel IV. – Historie života velkého vladaře Karel IV. – Historie života velkého vladaře František Kavka

zajímavá kniha, ale svojí formou je spíše pro náročné a zdatné čtenáře...

14.11.2013 5 z 5

Autoškola? Pohodlně! 2013 Autoškola? Pohodlně! 2013 Zdeněk Schröter

Skvělá učebnice, vše dobře vysvětleno a je v ní přesně to, co je pak v testu :)

13.09.2013 5 z 5

Pijou mi krev aneb Upírkou na vlastní nebezpečí Pijou mi krev aneb Upírkou na vlastní nebezpečí Kimberly Pauley

Knížka pro náctileté, ale i tak je to dobrá oddychovka, když chcete vypnout a jen se nechat unášet fiktivní realitou :) Velmi čtivá kniha.

19.06.2013 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Hrůza! Něco tak překombinovaného jsem dlouho nečetla. Ale celou dobu jsem byla ochromená hrůzou a děsem, takže asi splnila svůj účel. Nikdy se k ní nevrátím a nikdy už nic takového nechci číst.

03.06.2013 2 z 5

Ekonomie - stručný přehled Ekonomie - stručný přehled Jena Švarcová

Tuhle učebnici jsme měli na střední škole a vubec jsme ji nepoužívali. Byla hrozně těžká a ne moc dobře napsaná a špatně se v ní orientuje.

12.05.2013 1 z 5