Zdero Zdero komentáře u knih

Naprosto cizí Naprosto cizí Megan Miranda

Kniha se mi četla dobře, prolínání časových rovin mi nedělalo velký problém.
Trochu mi vadil přístup hlavní hrdinky, její pátrání bylo z mého pohledu neefektivní.
Děj sice nebyl příliš originální, konec příliš ukvapený a nejednoznačný, přesto bych knihu doporučila jako dobré čtení na dovolenou.

15.07.2019 3 z 5

Benátská zrada Benátská zrada Steve Berry

Opět typická kniha autora, ale pro mě určitě ne nejlepší.
Samozřejmě velmi čtivá, akční, napínavá oddechovka, která nenutí k přemýšlení.

12.07.2019 3 z 5

Dům vzpomínek Dům vzpomínek Barbara Wood

Knihu jsem četla před pár lety a pamatuji si, že se mi četla velmi dobře.
Tajemná atmosféra, prolínání času, trochu strašidelné, napínavé - rychle mě vtáhla do děje.
Sice ji nepovažuji za vrchol autorčiny tvorby, ale přesto stojí za přečtení :-)))

12.07.2019 4 z 5

Moje ruská babička a její americký vysavač Moje ruská babička a její americký vysavač Meir Šalev

Úsměvně laděný příběh především o babičce Toni, posedlé úklidem a čistotou. Úklid pod taktovkou babičky se stal noční můrou celé rodiny a když se strýc z Ameriky pokusil ulehčit jejich trápení praktickým darem - výkonným elektrickým vysavačem - celá situace se ještě zhoršila...
K tomu přidává autor další příběhy své rodiny, znějící často velmi neuvěřitelně (trochu připomínají rodinné vzpomínky Ivana Krause nebo Oty Pavla).
Celá kniha vyznívá nakonec jako pocta obdivuhodné houževnatosti prvních generací izraelských osadníků, rozhodnutých proměnit nehostinnou zemi ve skutečný domov.

10.07.2019 4 z 5

Romance na tři doby Romance na tři doby Milena Holcová

Moje první kniha od autorky - nezklamala.
Příjemné prázdninové čtení, trochu zamyšlení a otázek - osloví především ženy věku 50+
Kniha je velmi čtivá, závěr předvídatelný.

10.07.2019 3 z 5

Sbohem a šáteček Sbohem a šáteček Vítězslav Nezval

Co dodat - snad jen to, že bychom se k veršům občas měli vracet a užít si trochu poezie.
Tak nějak jsem si vzpomněla na TV pořad Nedělní chvilka poezie (co pamětníci, vzpomínáte si?).

03.07.2019 5 z 5

Russka Russka Edward Rutherfurd (p)

Russku jsem četla zatím jako poslední knihu autora a nějak mi nesedla. Nakonec jsem ji odložila, čeká v knihovně na správný okamžik, až budu mít náladu a čas se k ní vrátit.
A určitě se dočká, protože je to přece můj oblíbený Rutherfurd.

02.07.2019 3 z 5

Londýn: příběh nejslavnějšího města na zemi Londýn: příběh nejslavnějšího města na zemi Edward Rutherfurd (p)

I tato tlustá sága zaujímá čestné místo v mé knihovně.
Zajímavá i svým tématem - Londýn.
Není co dodat - úžasné čtení, které vás vtáhne do děje a nepustí. A když konečně přečtete to obrovské množství stran, tak je vám nakonec líto, že to nepokračuje dál.

02.07.2019 5 z 5

Sarum: Román o Anglii Sarum: Román o Anglii Edward Rutherfurd (p)

Asi moje nejoblíbenější autorova sága.
Velmi, rozsáhlé, velmi čtivé, tak jak to mám ráda - určeno pro milovníky dlouhé historie (která samozřejmě nemusí být přesně věrná) a spousty postav a osudů.
Užila jsem si ji :-)))

02.07.2019 5 z 5

Hvozd Hvozd Edward Rutherfurd (p)

Moje první kniha od autora (přečtená před lety), která mě nastartovala na jeho další romány. Z mého pohledu mají vše, co mám u knih ráda: jsou rozsáhlé (nesnáším povídky pro jejich krátkost začtení), historické obsáhlé, dějově široké, spousta postav, osudů - člověk se do nich vnoří a žije je...
Jen se nedají nosit do dopravních prostředků na cestu do práce a nesmí vám spadnout na hlavu při usínání :-(

Obecné dějiny antisemitismu Obecné dějiny antisemitismu Gerald Messadié

Tato obsažná kniha je nepostradatelným zdrojem informací pro všechny, kteří se zajímají o historii a osud izraelského národa.
Není snadné ji přečíst, ale výsledně to stojí za to.
Velmi doporučuji!

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Moje první kniha od autora, příjemné a zajímavé čtení.
Myslím, že nejde o to, jak ji kdo pochopí, ale o výsledný pocit - něco jako u Malého prince.
Já jsem si tam tu životní moudrost a obohacující myšlenky našla.
Určitě se ke knize zase vrátím (jako se vracím k Malému princi), protože teprve při opakovaném čtení objevuji mnohé, co jsem si před tím neuvědomila nebo nedomyslela.
Také záleží, v jaké životní etapě člověk knihu tohoto typu čte.

Král básník Václav II. Král básník Václav II. Vlastimil Vondruška

Přemyslovci byla moje oblíbená historická etapa již na základní škole.
Proto jsem se s chutí pustila do Přemyslovské epopeje - přiznám se, že jsem ji poslouchala jako mluvené slovo (vždy před spaním) a bylo to úžasné. Výborný přednes Jana Hyhlíka a všechny čtyři díly v délce více jak105 hodin!

Král rytíř Přemysl Otakar II. Král rytíř Přemysl Otakar II. Vlastimil Vondruška

Jednooký král Václav I. Jednooký král Václav I. Vlastimil Vondruška

Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Druhá Druhá Táňa Keleová-Vasilková

Klasický příběh ze života - nevěrný muž a žena s malými dětmi, která se nechce s jeho nevěrami smířit.
Trochu červená knihovna, trochu přeslazené (plno skvělých lidí, kteří pomohou), trochu reálného života a výsledek se velmi dobře čte.
Prostě oddechovka na léto :-)))

01.07.2019 4 z 5

Ráchelina kniha Ráchelina kniha Sissel Værøyvik

Na knihu jsem narazila náhodou (potřebovala jsem do výzvy název kniha) a vůbec jsem nelitovala.
Kniha je velmi čtivá, přečetla jsem ji během dvou horkých dnů.
Zajímavý byl samozřejmě příběh Ráchel a její osud, současná linka příběhu s Ellou jen doplňovala hlavní děj. Její význam byl řečen až v závěru knihy, který byl poněkud nečekaný, smutný.
Doporučuji k přečtení :-)))

01.07.2019 5 z 5

Případ Máří Magdalény Případ Máří Magdalény Gerald Messadié

A do třetice všeho dobrého (po Mojžíšovi a Člověku, který se stal bohem) opět vynikající Messadié.
V knize autor spojil svou fantazii se studiem biblických textů a vytvořil sugestivní verzi prastarého příběhu.
Skvělé, čtivé, zajímavé :-)))

28.06.2019 5 z 5

Člověk, který se stal Bohem Člověk, který se stal Bohem Gerald Messadié

Moje druhá kniha od autora (po Mojžíšovi) a opět nemá chybu.
Poutavě napsaný román ze života Ježíše Krista, v němž se spojuje autorova fantazie s historickými fakty i domněnkami.
Velmi čtivé, poutavé, doporučuji.

28.06.2019 5 z 5