Zdero komentáře u knih
Moje první kniha od autora přečtená před lety a ještě jednou nedávno.
Velmi dobře a čtivě zpracované téma - konfrontuje historická fakta se starozákonní legendou a vytváří tak velmi živý obraz Mojžíšovy osobnosti. Kniha je vybavena bibligrafií, kritickými poznámkami autora i vysvětlivkami.
Velmi doporučuji :-)))
Autor je můj oblíbený, velmi dobře se mi jeho knihy čtou.
Ani tato není výjimkou.
Napětí, záhady, trocha historie, příjemný hlavní hrdina - co více si přát :-)))
Rozdělit knihu do dvou vyprávění byl možná zajímavý nápad.
Ale! Začala jsem Jáchymem, který mě bavil; ovšem při čtení druhé části knihy, kdy jsem už některé části příběhu znala, se mi čtení zdálo občas zdlouhavé.
Ale jinak příjemná oddechová kniha. Určitě si přečtu autorovu nejnovější knihu Nejlepší víkend.
Další povedená kniha od spisovatelky, která nezklame a jejíž knihy se mi velmi dobře čtou.
Drobná připomínka ohledně zbytečně velkému množství postav a uspěchanému (jakoby nedokončenému) závěru.
Hanu jsem četla jako první knihu od autorky (kterou jsem do té doby neznala) a byla jsem nadšená.
Už dlouho jsem nečetla tak poutavou a kvalitní knihu - velmi silný příběh.
Není co dodat, velmi doporučuji :-)))
Knihu jsem četla po Panenkách z ráje a tudíž trochu zklamání.
Autorka má určitě lepší knihy, prostě mi tato příliš nesedla.
Což samozřejmě neznamená, že na autorku zanevřu, naopak, její knihy se mi čtou velmi dobře.
Mám jich načteno dost :-)))
Ač nemám ráda povídky a obvykle je nečtu (jsou pro mě příliš krátké, mám ráda obsáhlejší příběhy), tentokrát jsem byla spokojená.
Příběhy na sebe příjemně navazují, některý je lepší, jiný slabší.
Celkově Woodová opět nezklamala, čtivá knížka, doporučuji.
Knihy autorky nejsou klasické detektivky v současném slova smyslu (z mého pohledu nyní převládá brutalita severského stylu), ale staví na logice zápletky a na psychologické autenticitě postav.
Samozřejmě popisují dobu, v které byly napsané, což jim na kvalitě neubírá.
Myslím, že patří k dobré tradici tohoto žánru v naší literatuře.
Knihu jsem četla v dětství (dávná historie), měla jsem ji doma a líbily se mi především ilustrace Cyrila Boudy. Často jsem v ní listovala, četla náhodné úseky a představovala si, jak cestuji dalekými kraji.
Nevím, nakolik by mě oslovila dnes, asi to budu muset zkusit :-)))
Skvělá autorka, která dokáže velmi dobře vykreslit hlavní postavy a prostředí islámu včetně historických i politických souvislostí . Kniha je velmi čtivá a napínavá.
Mám autorčiny knížky velice ráda a tuto považuji za jednu z nejlepších.
Četla jsem ji před lety jako první knihu od autorky a dodnes si pamatuji, jak mě příběh chytil a nepustil.
Skvěle se četla a nemohla jsem prostě přestat. Určitě se k ní někdy vrátím :-)))
Čtyři akce, čtyři příběhy spojené se Samem vtáhnou do děje a nepustí.
Čtivé, napínavé, napsané skvělým vypravěčským stylem s dobrou znalostí prostředí.
Autor nezklame :-)))
Cestopisy čtu výjimečně, ale tento byl poněkud netypický a vybrala jsem si ho kvůli konečné zastávce (bohužel Jeruzalém tam příliš mnoho nebyl, hlavně Turecko).
Čte se dobře, odpočinková četba, zajímavé zážitky.
Dle mého špička v autorově tvorbě!
Výborný byl i film (1973).
Zkusím asi audioknihu (O. Brousek určitě nezklame), protože od přečtení knihy uplynulo již drahně let.
Moje první kniha (před lety přečtená) od autora, která mě nastartovala na další.
Dodnes ji považuji (že by nostalgie) za jednu z nejlepších - samozřejmě po Dni pro Šakala, ta je kultovní.
Jak již bylo uvedeno - pomalý rozjezd, je třeba vytrvat.
Celkově kniha plná emocí, smutku, radosti i vtipu.
Navíc bonus v podobě řeckých reálií a historie.
Doporučuji i audioknihu ve skvělém podání L. Mrkvičky :-)))
Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy - Ostrava.
Příběh ze současnosti je pro mě až přehnaně akční a poněkud na hranici uvěřitelnosti...
James Bond v podobě starší dámy, tak nevím :-(((
Mnohem zajímavější a hodnotnější se mi zdál příběh z minulosti se skutečnými válečnými reáliemi.
Kniha se sice čte dobře, ale prospělo by jí méně stran (zbytečná rozvleklost), méně zbytečné brutality a trochu uvěřitelnější postavy (přece jenom se pohybujeme v Ostravě...).
Knihu jsem sice dočetla, nadšení se nedostavilo, pouze jsem odškrtla jeden bod čtenářské výzvy.
Což ovšem neznamená, že se to nemůže líbit někomu jinému :-)))
Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy a následně jsem viděla i film.
Tento typ knih není můj šálek kávy.
Přijatelnější pro mě byl film (asi i díky J. Roberts), což je výjimečné, protože obvykle dávám přednost knize.
Moje nejoblíbenější kniha od mé velmi oblíbené autorky.
Možná i proto, že byla první, kterou jsem četla.
Od té doby mám všechny knihy od Paní spisovatelky a žádná nezklamala - jsou velmi čtivé, napínavé, chytnou a nepustí :-)))
Další kniha od mé velmi oblíbené autorky, na kterou jsem již netrpělivě čekala.
Tentokrát jsem výjimečně odhadla i závěr.
Kniha se velmi dobře čte, děj a napětí vás nepustí.
Joy prostě nezklame :-)))