zirafinec zirafinec komentáře u knih

Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

S každým dílem lepší a lepší.

29.10.2023 5 z 5

Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Tuto knihu jsem přečetla za dva dny a musela jsem si ji dávkovat, aby mi vydržela:)
Moc se mi líbí linka Nica di Angelo, i když už jsem ji znala z minulého čtení. S tím jde ruku v ruce i skvělá práce s emocemi a akcí.
Budu se ráda vracet...

29.10.2023

Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Mnohem lepší než první díl, už to dohání Percyho Jacksona :)

29.10.2023 5 z 5

Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Čtení jsem si, jak už je u Ricka Riordana zvykem, neskutečně užila. A stejně jako předchozí díly, i tento jsem přečetla z tři dny. Moc, moc mám ráda celý tento svět i styl překladu.

12.10.2023 5 z 5

Bitva o labyrint Bitva o labyrint Rick Riordan

I napodruhé jsem si knihu neskutečně, neskutečně užila. Baví mě absurdní knížky, a tato mezi ně určitě patří.

04.10.2023

Prokletí Titánů Prokletí Titánů Rick Riordan

Knihu jsem přečetla za dva dny, jsem znovu nadšená. Bavilo mě to, smála jsem se nahlas.

02.10.2023

More oblúd More oblúd Rick Riordan

Stejně jako první díl i tento jsem teď přečetla znovu. Moc jsem si to užila, neskutečně mě bavil Tyson. Doporučila bych všem, co jim nevadí trochu stupidní humor a alespoň trochu je zajímá trochu jinačí pojetí řecké mytologie :)

26.09.2023

Sbohem, a díky za ryby Sbohem, a díky za ryby Douglas Adams

Oproti ostatním dílům je tento slabší, vlastně se tam nic neděje, přesto jsem nepřeskočila k poslední kapitole a s chutí knihu přečetla celou, bavilo mě to.

28.06.2023 3 z 5

První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Kniha mě bavila od začátku do konce, miluju snové prostředí a Secrecy.

04.11.2022 5 z 5

Město mečů Město mečů Robert Jackson Bennett

Kniha mě velmi bavila, jsem ráda za změnu prostředí i hlavní postavy. Jenže občas mi přišla, myšleno stylem psaní (nebo možná pouze překladu) jako nějaká špatná fanfikce na Wattpadu, například tento odstavec (str. 107), cituji:

´První místo, kam jde Mulagheshová hledat Signu, je recepce JDS. Zavalitý muž za pultem se podívá na harmonogram, řekne: "Dok D4," a ukáže zhruba severovýchodním směrem. Mulagheshová se vydá pěšky do doku D4, ale po příchodu se dozví, že Signa se přesunula na přípravku 3, oplocený úsek staveniště JDS. Ale když se tam dostane, předák jí poví, že Signa před dvaceti minutami odešla; on sice nezná její harmonogram, ale myslí si, že měla namířeno do "testovacího areálu pro montáž věží".Mulahgeshová samozřejmě nemá páru, co by to do pekel mohlo být.´

20.08.2022 4 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Wow! Tohle jsem si opravdu užila. Děj byl pestrý a knihu jsem nemohla odložit.

08.07.2022 4 z 5

Gulliverovy cesty Gulliverovy cesty Jonathan Swift

Tak tahle kniha mi zoufale nebavila. Rozečetla jsem ji pouze kvůli povinné četbě, ale vzdala jsem to už u Liliputánů. Zajímalo by mě, proč v té povinné četbě vůbec je. Celé se to strašně vleklo, je to psané starou češtinou, takže mi trvalo třikrát tak dlouho než normálně pochopit, co se tam vlastně děje. Existuje mnoho jiných knih, které by se do seznamu povinné literatury hodily mnohem lépe.

28.05.2022 1 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Nyní jsem znovu přečetla a znovu musím říct, že ta kniha je prostě skvělá. Silas a Nathaniel byli skvělí, nemluvě o hlavní postavě. Trochu předvídatelná, ale nádherná kniha v úžasném světě.

30.03.2022 5 z 5

Nyxia povstává Nyxia povstává Scott Reintgen

Dobré zakončení série, ale tato kniha mě bavila asi ze všech dílů nejméně.

15.02.2022 4 z 5

Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Skvělé pokračování skvělé série.

25.01.2022 5 z 5

Vlasy dryád Vlasy dryád Renata Štulcová

Strašně pěkná knížka, moc doporučuji. Akorát přezdívky Ro a Mar... Za to bych autorku nejradši zabila.
P.S. Jsme jediná, komu tahle hudba Rafaelku strašně připomíná? https://www.youtube.com/watch?v=hlWiI4xVXKY

04.11.2021 5 z 5

Vílí křídla Vílí křídla Renata Štulcová

Já tuhle sérii miluju. Postavy jsou mi velmi sympatické a děj se nikde nezadrhává. Po pátém přečtení, které se uskutečnilo v rekordním čase (jeden den) musím stejně jako předtím doporučit všemi deseti.

Čteno jako e-kniha.

23.10.2021 5 z 5

Hobit (aneb Cesta tam a zase zpátky) Hobit (aneb Cesta tam a zase zpátky) J. R. R. Tolkien

Rozhodně lepší než Pán prstenů, ale že by to bylo něco extra... Mám radši modernější fantasy, kde děj rychleji (mnohem rychleji) ubíhá a je tam více akce.

19.10.2021 4 z 5

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Za mě lepší než dvojka, ale horší než jednička. Chápu lidi, kteří tuto sérii milují, ale není to můj šálek kávy.

03.10.2021 3 z 5

Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Kniha mě bavila i když za mě tedy pořád vede Percy Jackson. Jelikož jsem byla zvyklá na Percyho pohled, ve scénách, kde se s ním Apollón bavil, jsem byla hodně zmatená. Líbí se mi styl psaní, všechno vypráví sám Lester.

22.08.2021 4 z 5