Zoebalog Zoebalog komentáře u knih

☰ menu

Ptákovina aneb Ženská v povětří Ptákovina aneb Ženská v povětří Alena Bures

Ale jo, bylo to vtipné, čtivé i milé :) jsem spokojená, taková oddechovka s neobvyklým tématem se kterým se autorka šikovně poprala. A ta obálka je skvělá, na české poměry velmi povedená.

07.10.2024 5 z 5


Tajemství domu v L. Tajemství domu v L. Šárka Andrlová

Zajímavé čtení, po první knížce této autorky je tohle zcela jiné a rozhodně stojí za přečtení :) jen tak dál, těším se na další napínavou pecku!

07.10.2024 5 z 5


Baltazar Baltazar Ivana Nováková

To byla jizda :) Česká scéna nabízí něco neskutečného, tahle autorka to umí! Její slovník je odzbrojující, příběh vás nenechá vydechnout a když se vyznáte v místy až přehnaně květnaté mluvě, tak se od srdce zasmějete. Chci více takových příběhů, tohle není jednohubka na
jeden večer, tohle je, jak už sama úžasná obálka napovídá, mistrovské dílo. Klobouk dolů.

07.10.2024 5 z 5


Vrčící naděje Vrčící naděje Lenka Hnátová

Nechtěla jsem to číst :) poválečná vlkodlačí romance od české autorky a s nahotinkou na obálce? Co z toho vznikne? Ale je to skvělý! Netusila jsem, co čekat a stále ještě zírám s otevřenou pusou, tohle se hodně povedlo. Vlkodlaci ještě nejsou odvaření, autorka ukázala, že tohle téma ještě má co nabídnout a vytunila ho těžkým kalibrem :) krev, chlupy, střelba, láska, praskání kostí, stříbrné slzy, nahota, nejryzejší city, krásná kniha.

07.10.2024 5 z 5


Vynucených 7 dní Vynucených 7 dní Lenka Hnátová

Jak může mít jedna spisovatelka tak odlišné obálky? Po nádherných Strastech je tohle trn v oku :( ale zbytek je skvělý. Vnitřek knihy je velmi propracovaný a příběh opět nezklamal. Autorka šokovala věkovým rozdílem už dříve, Max s Bertem mají mezi sebou mnohem větší rozdíl, ale Bert je miláček, zato Marek je alkoholik a mrznout, přesto se autorce povedlo mě vtáhnout do čtení a přimět mě Rikimu fandit. Ten roztomilý puberťák musel rozehřát mrzputovo srdce :) nic netlačilo na pilu Markovo prozření bylo nádherné. Ano láska nekouká lidem do kalhot!

07.10.2024 5 z 5


Strasti nás dvou Strasti nás dvou Lenka Hnátová

Nádherné obálky a milý nekoukaný děj. Nejvíce miluji první díl, četla jsem ho několikrát a věřím, že se k zamilovanému zbramborovatělému Maxovi znovu brzy vrátím. U druhého dílu jsem čekala více romantiky, ale jednalo se především o Strasti :) třetí díl mi vytřel zrak. Autorka to umí, hraje si se čtenáři a manipuluje jejich představami :) velmi povedená trilogie.

07.10.2024 5 z 5


Murie Murie Rosana Zvelebilová

Pro mně je tahle autorka největší překvapení na české scéně :) její příběhy i kresby jsou jedinečné a neskutečně nápadité. Je tohle umění? Bezesporu Ano! Nové, nekoukané, pobuřující a přesně tohle usedlí čecháčci potřebují, vítejte v jednadvacátém století.
Ps: Nasrat!

07.10.2024 5 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Miluji ty příběhy, pojí se s nimi médospívání. Četla jsem je potají při školních hodinách pod lavicí :) jestli nějaké knihy vychovaly a ovlivnili celou jednu generaci, tak jsou to tyhle.

07.10.2024 5 z 5