zofie3000 komentáře u knih
Tohle historické období moc ráda nemám, ale i tak mě román zaujal a vtáhnul do děje. Fascinuje mě, že je psáno takovým rozvláčným stylem, spíše lyrickým než epickým, ale i tak knížka strašně odsýpá. Chvíli mě trvalo než jsem se do toho vžila, ale pak už to šlo jak po másle
Nemohla jsem si pomoct ale pořád jsem nad tím přemýšlela, jak by to vypadalo jako film a byl by to kýč jak sviňa. Líbila se mi předloha jak se autorka vlastně k látce dobrala, ale výsledek mě nějak neohromil
Musím říct že to je o něco lepší než druhý skvost co jsem měla tu čest číst. Výborně jsem se pobavila protože takhle to napsat dokáže jen ona. Paní autorka si takhle nejspíš představuje svůj ideální život. A nejlepší tam je ta angličtina, i když hlavní hrdinka neustále chodí na hodiny s rodilým mluvčím. Faikové oblečení a Forrest Gamp mě bude rozesmivat ještě dlouho
Přečetla jsem si jen pár her, ale musím ocenit Arnošta Goldflama jako současného dramatika. Bavilo mě to číst, nejsou šílenosti jako některé současné hry jsou a téma je vždy fascinující
Zřejmě nesdílím autorův názor, že středověk je nejlepší historické období, chvílemi mi to přišlo dost zmatečné a vůbec by tam nemusela být ta detektivní část, ale kniha je rozhodně čtivá a jsem celkem zvědavá jak to pan Strach natočí
Moc příjemné čtení, některý by určitě stály za zfilmování
Bohužel jsem to četla do čtenářské výzvy, tak jsem musela zatnout zuby a dát si to celé, ale jinak bych to odložila v 1/3. A nemůžu najít nic, co bych na tom pochválila. Děj absolutně nezajímavý, postavy úplný kreténi, nejvíc mě na tom vytáčelo jak nekonzistentní ve svých emocích a chování byli. Romantika nula. Napětí nula.
Určitě je to skvělá kniha, obzvlášť jsem obdivovala ten obrazový doprovod, ale trochu mě mrzelo, že tam nebylo víc informací o Hradci Králové a Brně. Hlavně to bylo zaměřené na Olomouc
Nejdřív jsem viděla film a byla jsem zvědavá na knížku podle které to vzniklo. Doufala jsem v trochu větší rodinou ságu, kterou to není. Vlastně nahlížíme do vnitřního světa osoby, která byla ve svém životě přehlížena.
Není to špatné. Bavilo mě, jak se to na dějiny dívalo z fantasy úhlu. Ale chtěla bych víc poznat jednotlivé postavy a úplně mi nevyhovovalo, že to nebyl jednolitý příběh, ale volně navazující povídky.
První jsem viděla film, který mě nadchnul a doufala jsem že kniha bude podobná. Nebylo to špatné, ale film se mi líbil víc. Úplně nesouhlasím s autorem o tom že to byla rozporuplná osobnost
Je to škoda, protože to mělo potenciál, ale nepřišlo mi to provázané, Ben Winters se rozhodl změnit prostředí, kde se příběh odehrává, ale nic to původnímu nepřidalo.
Rozhodně doporučuju. Skutečné základy slow fashion, které nevyděsí
Je to takové postmoderní Utrpení mladého Werthera a trochu Božské komedie. Moc se mi to líbilo, protože je to takové lyrické a i trochu vtipné. I když je knížka krátká, tak bych doporučovala pomalé čtení a zkusit si to užít
Příběh Barbary je určitě smutný a obdivuju ji, že tohle příšerné trauma byla ochotná sdílet v knize. O tomhle tématu by se rozhodně mělo víc mluvit, ale neprišlo mi to autentické zřejmě vinou českého překladu. Nedokážu si představit mladou holku která by použila slovo nazlobená. Ale chtěla chtěla bych vyzdvihnout druhou půlku knihy kdy je popsán soud a to co prožíva oběť potom co se rozhodne útočnika obvinit.
Dlouho jsem nic tak rozsáhlého nečetla. Oceňuji velmi dobře promyšlený svět a zajímavé postavy. Líbí se mi, že se v knihách začíná objevovat i queer romance. Knížka mi přišla ale velice uspokojící, možná to bylo moc roztahané a zajímavé mi to přišlo až po 400 stránkách a kdybych to neměla do čtenářské výzvy, tak ji odložím asi mnohem dřív
Název knihy je hodně velké lákadlo ale o tématu se skoro nic nedozvíte max. v poslední kapitole. Ne že by pan archeolog neměl zajímavý život ale kvůli tomu jsem tu knihu číst nechtěla
Děj mě nezaujal, postavy sice byly barvité ale situace ve kterých se ocitaly byly nemastný neslaný. Český název knihy taky sliboval něco trochu jiného