zoja zoja komentáře u knih

Pouta lásky Pouta lásky Dorothy Garlock

Na mě trochu jednoduché a naivní. Na jednu stranu hodný stařík, na druhou gangster, na jednu stranu neskutečně krutý chlap, na druhou neváhá nepříteli bez rozmyslu pomoci. Znají se pár dní a hned je to miláčku sem, miláčku tam... Tato kniha od Garlock mě teda nenadchla.

02.08.2013 2 z 5

Diamantový sníh Diamantový sníh Susan Wiggs

Tady je v podstatě anotace docela výstižná. Jenny si zvyká na svoji nově objevenou rodinu a mezitím se snaží vyřešit svůj vztach s Rourkem, který se pokazil před mnoha lety. Moc jsem jim oběma držela palce a nakonec to všechno dobře dopadlo. Pro ostatní Bellamyovi zůstává příběh otevřený, takže doporučuji vrhnout se hned na další díl :-)

25.07.2013 5 z 5

Léto na Vrbovém jezeře Léto na Vrbovém jezeře Susan Wiggs

Příběh se odehrává v několika časových úrovních. Seznamuje nás s hlavní hrdinkou Olivií v její dospělosti, ale časem se přesouváme i o 9 let nazpět do jejího dospívání. Ve stejném čase sledujeme také Connora, Oliviina letního přítele. Dále se také ocitáme o 30 let nazpět, kde nás autorka seznámí i s příběhem Oliviina otce. Úvodní díl nás seznamuje se spoustou postav, ale hlavně s rodinou Bellamyových, se kterými se budeme setkávat v následujících třech dílech. Opravdu pěkně napsaný úvodní díl k tetralogii Kroniky Vrbového jezera.

30.06.2013 5 z 5

Panenské hříchy Panenské hříchy Anna Randol

Tak nevím, jestli to bylo překladem nebo mým nesoustředěním, ale ze začátku jsem musela některé věty číst vícekrát, abych pochopila smysl. Nicméně tato kniha mě moc nenadchla a popravdě ani nevím, jak přesně ji hodnotit. Madeline je bývalá špionka, kterou už vláda nepotřebuje, takže si musí vydělat na živobytí. Celou kariéru se věnovala svádění mužů, aby od nich získala tajné informace, nicméně jak je napsáno v anotaci, nikdy nespala s žádným mužem. Tak se rozhodne prodat své panenství. Gabriel ji má chránit, ale zároveň využije svého postavení k vyšetřování vražd, ze kterého byl odvolán, protože v jednom případě se jednalo o jeho sestru. Tak se do toho pouští na vlastní pěst. Později se ukáže, že i Madeline někdo usiluje o život, proto jim nezbývá, než si začít navzájem důvěřovat a sdělovat si informace. Začínají tedy spolupracovat a Madeline nakonec pomáhá Gabrielovi chytit vraha. Nechybí samozřejmě šťastný konec.

14.06.2013 3 z 5

V ledovém zajetí V ledovém zajetí Jessica Andersen

Docela pěkný příběh, ke kterému není třeba víc dodávat, vše je v anotaci. Trochu jsem se sice zarazila, jak rychle se vzpamatovali po té první nehodě, ale možná nebyla tak vážná. Víc prozrazovat nebudu, čtěte :).

12.05.2013 4 z 5

Sedmé znamení Sedmé znamení Nora Roberts

Úvodní kniha trilogie (třetí díl vychází v červenci 2013, jmenuje se POHANSKÝ KÁMEN). Mě kniha spíše připomínala sérii Tří klíčů. Tři desetiletí kluci vypustí na svět 300let staré zlo, které se každých 7 let na týden vrací. Těchto 7 dní lidi vraždí, ničí, znásilňují. Po 21 letech přijíždí do městečka spisovatelka Quinn, která chce o městě a jeho záhadách napsat knihu. Všichni tři (teď již dospělí muži) Cal, Fox a Gage se sejdou, aby přicházejícímu zlu čelili spolu. Samozřejmě, že každý musí mít svou partnerku. Úvodní díl je vlastně seznámení čtenáře s tím, co se stalo v minulosti. Kromě toho tady jsme svědky romantického vztahu Cala a Quinn (která mi od začátku připadala jak uragán :-) ). Ve druhé knize budou hlavní postavy Fox a Layla a v poslední Gage a Cybil.
Mě se kniha celkem líbila, ale myslím, že má Nora i lepší. Jít na zloducha s glockem, tak to mě trochu pobavilo :-D

15.04.2013 3 z 5

Křehké souznění Křehké souznění Dorothy Garlock

Quinn přes den tvrdě pracuje jako dřevorubec, stará se o bratra, který po nehodě nemůže chodit, po nocích snaží se udržet v chodu zadluženou hospodu a ještě si nasadil do baráku šílenou hospodyni Lolu :-D, která ho chce sbalit a do toho všeho mu do života vlítne Adrianna, která utíká před Richardem, který si ji za každou cenu chce vzít za ženu. Tito dva se začínají sbližovat, což se vůbec nelíbí Lole a začne usilovat Adrianně o život. Ta se zatím snaží zaplatit Quinnovi škodu, kterou nadělala tím, že mu nabourala do náklaďáku. Pomáhá mu v hospodě hraním na klavír a jeho bratru Jessovi s učením. Do toho všeho ji najde Richard a věci pak už mají docela rychlý spád. Jen mě mrzí, že pro hnusnýho Richarda autorka nenašla vhodnější jméno. Richard se podle mě na zloducha nehodí :-).
Pěkný živý děj, ani chvíli jsem se nenudila. Divím se akorát, že po všech těch útocích to Adrianna i Quinn nakonec ve zdraví přežili :-D

12.04.2013 5 z 5

Kapitánova žena Kapitánova žena Annie Burrows

Tato kniha je jedno velké nedorozumění, přičemž Debora si myslí, že Robert miluje její kamarádku a proto je na ni protivný a neustále ji uráží. Naopak Robert má zmrzačené nejen tělo, ale i duši a o všech ženách si myslí jen to špatné. Nikdy by ho nenapadlo, že ho Debora může milovat pro něho samého. Štve ho, že po ní tak moc touží a ona si ho určitě vzala jen pro peníze. V takovém duchu se odehrává příběh až do poslední stránky. Moc jsem jim přála, aby si to vyříkali dřív a zbylo ještě dost místa na udobřování, no ale nakonec k tomu došlo až na poslední stránce :-)

04.04.2013 4 z 5

V šachu V šachu Dick Francis (p)

Ze začátku jsem měla trochu zmatek ve jménech, kdo je kdo, zdálo se mi to trochu roztáhlé, ale jak jeli ve vlaku a věci se dali do pohybu, četlo se to velmi pěkně :-)

28.03.2013 4 z 5

Odvážná Sage Odvážná Sage Sandra Brown

Určitě doporučuji přečíst celou sérii. Knihy na sebe navazují. Občas se mi stává, že čtu série pozpátku, ale tady jsem to naštěstí zvládla ve správném pořadí :-). Dávám 5 hvězdiček, i když první dva díly se mi líbili o chlup víc. Ale celkově jedním slovem, opravdu pěkné. Doporučuji pro romantické duše :-)

25.02.2013 5 z 5

Ani peklo, ani ráj Ani peklo, ani ráj Linda S. Howington

Přestože mi hlavní hrdinové (milenka mafiána a nájemný vrah) vůbec jako romantický pár neseděli, přesto se kniha četla velmi dobře. Pravda, z milenky se stala počestná žena, vydělávající si prací, nájemný vrah naopak se svým řemeslem sekl, nicméně opravdu mi tento pár moc neseděl. Ale každý má právo na lásku, takže palce jsem jim držela. Tuto knihu dle mého názoru bych zařadila mezi trochu slabší, spíše výběrem tématu, než napsáním. Napsané to bylo opravdu pěkně, zajímavě, člověk se nenudil a proto nakonec přidávám ještě jednu hvězdu navíc, než jsem měla původně v plánu.

13.02.2013 4 z 5

Životní šance Životní šance Jayne Ann Krentz

Dlouho jsem uvažovala mezi 4 a 5 hvězdičkami. Ke konci knihy jsem byla přesvědčená, že dám 4, protože jsem si říkala, že autorka mohla posledních 50 stránek zkrátit na 20. Pořád se tam omýlalo dokola to samé kolem rodinné firmy a s každým členem rodiny, což mě po pár stránkách už přestalo bavit, nicméně ke konci to autorka ještě pořádně rozjela, takže bych se opravila, posledních 50 stránek by stačilo zkrátit tak na 35 :-). Nakonec dávám přece jen 4, i když se mi příběh líbil. O příběhu tu nelze nic moc víc dodat, anotace je docela výstižná.

31.01.2013 4 z 5

Deset polibků Deset polibků Sarah MacLean

Musím souhlasit s Modrankou, že některé Isabeliny myšlenky byly příliš zdlouhavé a kniha by se bez nich klidně obešla. Místo nich mohla autorka v klidu více rozebrat příběh Lary a Rocka, protože o nich samostatná kniha zřejmě nebude. Jinak příběh opravdu pěkný, netradiční no a nejvíc se mi opravdu líbilo závěrečné usmíření :-). Ale dávám 3 hvězdy, zlatá střední cesta, 1x přečíst stačilo, v knihovně mi kniha ale nezůstane.

25.01.2013 3 z 5

Ideální muž Ideální muž Julie Garwood

Garwood opět v sérii FBI nezklamala. Trošku mi připomíná styl psaní Lindy Howard. Taky umí skloubit romantiku, humor a detektivní zápletku :-). Knížka rozhodně zůstane v knihovničce :-)

24.01.2013 5 z 5

Sladká pomsta Sladká pomsta Julia London (p)

Pěkný příběh, o kapku lepší než první díl, nicméně nemůžu souhlasit s Modrankou, že nebude problém počkat na další část do příštího roku. Pro mě to bude velký problém, protože autorka knihu zakončila epilogem, který ve mne probouzí velkou nedočkavost, kdo tedy bude dalším hrabětem a jak se dále vyvine cela záležitost se ztracenými šperky a doufám, že i se zmizelým rádoby mrtvým, starým hrabětem.

12.10.2012 5 z 5

Stopy ve tmě Stopy ve tmě Nora Roberts

Kdo sáhne nejdřív po této knize, doporučuji nejdřív přečíst její předchozí díl TEMNÉ NOCI. Příběhy jsou propojené, i když na sebe bezprostředně nenavazují. Ale osoby z minulých příběhů se znovu objevují, tak ať jste v obraze :-).
Jinak jak psala fionKa, pěkný příběh, pohodové čtení, ale z těchto sérií je opravdu zatím Cesta časem nejlepší.

11.09.2012 4 z 5

Seznam skandálních snů Seznam skandálních snů Sarah MacLean

Pěkné, oddychové a chvílemi i vtipné čtení. Dávám 4 hvězdičky (jednu si nechávám do rezervy na další díly). Oba hrdinové velice sympatičtí, i ostatní, kterých se budou týkat další série. Už se na ně těším.

23.05.2012 4 z 5

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Pěkné pokračování série. Hvězdičku strhávám za to, že si ti dva na rovinu neřekli, v čem je problém. Ale jinak pěkné :-)

01.03.2014 4 z 5

Tajuplná zahrada Tajuplná zahrada Jayne Ann Krentz

Myslím si, že starší tituly od Amandy byli mnohem lepší. Posledních pár let je v příbězích až moc paranormálna :-O

31.01.2014 3 z 5

S nadějí S nadějí Dorothy Garlock

Moc pěkné čtení, a jak už u Garlock bývá zvykem, kniha se hemží tolika postavami, že čtenář se musí hodně soustředit, aby věděl, o kom je zrovna řeč a aby neztratil nit. Ale u tohohle příběhu se to dalo ještě zvládnout. Nejvíc se mi asi líbila Cassandra a Whit. Předpokládám, že některý z dalších dílů je právě o nich a že oni dva tvoří pár. Moc ráda bych si tento příběh přečetla.

02.12.2013 5 z 5