zozole zozole komentáře u knih

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

dobrý
co by kdyby

13.01.2023

Petrklíče - jarní pohádka Petrklíče - jarní pohádka Růžena Pospíšilová-Blahoutová

Toto je nádherná stará knížka. Moje maminka ji dostala v 1.třídě, teď ji bude 85! Všechny děti a vnoučata ji milovaly. Laskavé, líbezné povídání o tom, jak to funguje v oblacích. ˇOžívají zde červánky, slunce i vítr, všudypřítomní andílci i Svatý Petr. Uchováváme jako rodinný poklad! Doporučuji, je to pohlazení po duši.

24.09.2019

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Nádherná, velmi emotivní kniha! Četla se jedním dechem, na konci napínavá. Dlouho nezapomenu a určitě se k ní vrátím.

10.06.2019 5 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Rozporuplné pocity. Když jsem četla, jak se Julie chová k Agnes (jako malé holčičce), měla jsem chuť knihu odložit. Ale to nedělám, tak jsem pokračovala nakonec dobrý, dočteno. Je to velmi citlivé téma, napsáno výborně - čtivě. Ale ta problematika nechtěného těhotenství, vynuceného mateřství, hlasu krve atd. způsobuje, že z četby nemáte příjemný pocit. Jsem ráda, že jsem si tu knihu přečetla, ale nevím, jestli se k ní ještě někdy vrátím.

09.05.2019

Není zač Není zač Daniel Glattauer

Jako obvykle nádherná kniha od výborného autora. Čtivé, napínavé, vtipné.

09.05.2019 5 z 5

Volha Volha Karel Hynie

Také jsem si tuhle knihu koupila v Levných knihách. Zákulisí televize mě vždy bavilo a lákalo. Byla jsem však naprosto zklamaná, a po cca 1/4 knihy ( je dost silná) jsem ji odložila, protože knížka by mi měla něco dát. Tady jsem dostala pouze pocit znechucení, jakési marnosti, záplavu vulgarismů v bezduchých textech s minimální slovní zásobou. Já vím, s ohledem na hl.hrdinu knihy, ale přesto.... Kdyby to bylo aspoň vtipné nebo zábavné, nebo zajímavě vypovídající. Už dlouho se mi nestalo, že bych knihu nedočetla - až teď. Škoda papíru. A myslím, že kdybych pracovala někde v železářství, mohla bych stránky použít na kornoutky na hřebíčky. :-) To byl vtip. Ale kdyby ji někdo chtěl, zašlu za poštovné.

11.02.2016