Zupote

Velmi čtivé, tradičně romantické, vtipné, živé.
Nadchla mě chemie mezi postavami a hlavní hrdina. Málomluvný Adam nechává mnoho prostoru pro fantazie. Je popsaný jako empatický krutovládce s božským tělem.
Většinou mi vadí, když hlavním postavám (mužům) nemůžeme číst myšlenky, ale zde to umocnilo tajemství/napětí.
V naprostém kontrastu s ním je hlavní hrdinka, která je velice spontánní, akční generátor náhodných slov. Schopné ADHD v dospělosti.
Mně osobně tyto živé a akční bytosti přijdou výborně nakopávací a inspirativní. Umí tu energii předat dál...
Dále je v knize moc pěkně popsaný dívčí ideál "být pro někoho jedinečná", který jde trochu do extrému.
Nenarazila jsem na nic, co by mi vyloženě vadilo nebo nesedlo. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout, vše příjemně navazovalo.
Popis sexuálních scén je náročnou disciplínou, je velmi těžké najít univerzální výběr slov, který by sedl každému.
Těším se na další knihy od autorky.

Nic moc. Ke čtení jsem se nutila. Kolem půlky jsem to už vzdala a postupně prolistovala na konec.
Zajímavý nápad, zpracování mi nesedlo. Plno věcí nedávalo smysl, postavy mi nepřišly nijak sympatické. Nechápala jsem některé jejich jednání.
Hodně zbytečné omáčky kolem. Kniha nedržela napětí, romantická linka byla o ničem.

Příběh mě vůbec nezaujal. Nedočetla jsem.
Stěžejní momenty byly rychle vyřešené, potom se dlouho plácali v ničem.
Málo akce. Nic zajímavého. Chemie mezi postavami je podle mého popsaná málo - chybí tomu šmrnc.
Hlavnímu hrdinovi vlastně moc nerozumím, co přesně chce. Nevěřím mu.
Celé je to rychlé, vulgární a intenzivní.
Jako sám hlavní hrdina.
Nebo tak si ho aspoň z prvního dílu vybavuju.

Myslím, že Aiden neprovedl nic až tak špatného, aby ho potrestali uštěkanou hysterkou Summer.
Ten neustálý konflikt kvůli zbytečnostem byl tak otravný!
Kniha je čtivě napsaná, ale nepíše o ničem zajímavým. Po chvilce jsem se nudila.
K plusu dávám rošťácké popichování a vtipné scénky.

Perfektně čtivé. Zajímavě podané.
Jemně romantické. Interakce mezi hlavními postavami skvělá, autorka udržela napětí a jiskru.
Plno testosteronu a humoru.
Úchvatně empatický hrdina v kontrastu s kolosálním blboňem, současným partnerem hrdinky.
Moc se těším na další díl.
Trochu očekávám, že se v něm dozvíme i plno informací o hrdinech z tohoto dílu.

Styl psaní je rychlý a věcný.
Žádná zbytečně popisná pocitovka kolem.
Oddechovka na odpoledne.
Zbytečně přepálený začátek, kvůli kterému jsem chtěla knihu rovnou zavřít.
Kniha je často vulgární a velmi bláznivá.
Erotickými scénami se také nešetřilo, což byl asi záměr, jelikož se kvůli nim často porůznu nakrucoval děj.
Má první kniha od autorky, zkusím i jiné.

Čtu již podruhé a jsem nadšená. Velmi čtivé a milé. Romantasy podle mých představ. Plno dobrodružství, emocí a jiného světa.

Velké zklamání. Zdlouhavé a rozvláčné. Neuměla jsem se na autorčin styl naladit. Čtenář potřebuje čas, aby se zorientoval. A nakonec zjistí, že to byla zbytečně vynaložená energie, jelikož výsledek je jedno velké nic.

A to jsem si myslela, že jsem na upíry už stará. :)
Kniha je skvěle čtivá. Příběh je zajímavý.
Vše se odkrývá velmi postupně, což drží napětí.
Jen konec vlastně není úplně koncem a nepřichází žádné velké finále, ze kterého byste si sedli na zadek.
Velmi mě zklamala milostná linka. Náznaky, dlouho nic, a pak až slova o lásce. Erotika žádná.
Hrdina byl vykreslený jako tajemný šílenec. Popravdě jsem se v něm moc nevyznala. Hrdinka se občas taky chovala nelogicky.
Má první kniha od autorky, ráda si od ní přečtu i něco dalšího.

Kouzelná jednohubka.
Začátek se mi nelíbil: nemohla jsem se začíst a oba hrdinové se předvedli v tom nejhorší.
Už jsem to chtěla odložit... ALE! naštěstí jsem vytrvala a stálo to za to!
Prostředí zidealizovaného venkova, kde se všichni znají a mají se rádi. Budují příjemnou komunitu.
Oba hrdinové prošli zajímavým vývojem, i když hrdinka udělala radikálnější změnu od povrchní Londýňanky, kterou by člověk nejraději lehce kopnul.
Líbil se mi způsob, jakým autorka popisovala povrchní umělecké kruhy, ale i kouzelné vzkazy čarodějné tetičky Magdy.

Kniha se hezky čte, ale je tu málo akce.
Každé společné setkání hrdinů je podrobně zanalyzováno po emocionální stránce z obou pohledů.
Přijde mi, že je kniha primárně o myšlenkách a pocitech + se musí nějak napasovat příběh, který prochází celou sérií.
Oba hrdinové jsou příjemní. I když to v začátku vypadá jinak, hlavní hrdina je velmi chápavý a ohleduplný. Zachránce a ochránce.
"Bude mít nové vzpomínky, které nahradí ty staré, vzpomínky průzračné a plné něhy, na které nebude moci a ani si nebude na ně přát nikdy zapomenout - ani na muže, který jí je způsobí."

První zkušenost s autorem. Zajímavá jízda, která mě v půlce přestala bavit. Bylo to nějak pořád stejné a docházel tomu dech. Celkem ale vtipná ujeťárna.

Kniha mě nebavila. Při čtení jsem se nutila. Chemie mezi postavami nulová.
Hlavní hrdinka může dělat i nepopulární kroky, může škobrtnout a něco zvorat, úplně v pohodě, ale čtenář její motiv musí chápat.
Musí i vědět, že neměla jinou možnost nebo něco podobného. Navíc by k ní měl mít i bližší vztah, ale to se mi nepovedlo.
Takhle to působilo, že je prostě jen hloupá, nesympatická a podlá.
Druhou část knihy jsem už nedala. Ani mě nezajímalo, jak to celé dopadne.

Příběh mě nezaujal, i když se četl pěkně. Pár zajímavých dějových linek, ale asi mi úplně nesedlo prostředí.

Zajímavé historické čtení plné intrik. Na akci určitě nezklame.
Romantická linka se mi nelíbila. Mezi hrdiny bylo málo chemie a mnoho nedorozumění.
Hrdina se označoval za stoického a hrdého, ale byl pasivně-agresivní a krutý. Hrdinku pořád urážel a odmítal, přitom po ní požadoval, aby mu svou lásku neustále dokazovala.
Přišlo mi málo prostoru pro seznámení se s postavami, takže jsem k nim nenašla cestu. I když příběh běžel hladce, byla jsem zklamaná. Působilo to extrémně neosobně.
Myslím, že se je i autorka snažila příliš tvrdě držet od sebe bez zjevného důvodu.

V začátku jsem byla rozhodnutá, že ta kniha bude úžasná. Nadchnul mě styl psaní, zápletka i hlavní hrdinka. V hlavě jsem si už sama vykreslovala nádhernou romanci, která přijde. To se ale nestalo.
Hrdinka velmi snadno podlehla, i když se několikrát razantně ohradila proti hrdinovým návrhům. Navíc se k ní hrdina zachoval hnusně: naprosto panovačně a arogantně. Možná to bylo v souladu s tehdejším chováním šlechtické třídy, ale mé romantické cítění utrpělo ránu.
Padouch byl spíše karikaturou na padoucha. Strýcovi vše prošlo až moc snadno...
Hvězdičky dávám pouze za první třetinu knihy, ostatní pro mě bylo zklamáním.

Autora budu mít v paměti, potenciál pro psaní má velký. Šikovně napsané, jen by to chtělo zajímavější nápady.

Mnoho témat na malém množství stránek = obecné informace.
Čekejte tedy opravdu lehkou verzi. Naťuknutí.
Líbí se mi, že je prostor věnován mediálně méně známým psychologům nebo jiným odborníkům.
(Nebo aspoň já z nich plno neznala).
Je to osvěžující.
Získala jsem pár tipů, kam svůj zájem dál směrovat a o čem si více načíst.
Podcast Poslouchej mě jsem doteď neznala a nejspíš si občas něco málo pustím.
Moderátorka je odborníkem, hosté jsou odborníci, proč má tedy pan Klus pro své myšlenky zvýrazněné okénko?
Je to rodič, má tedy určité zkušenosti, ale přijde mi vzhledem k hostům lehce neuctivé, aby jeho názory zabíraly tolik prostoru.

"Jungova přítomnost v člověku vzbuzuje pocit obohacení a uklidnění jako dotek borovice v lese - života, kterého je stejně pod zemí jako nad zemí."
Úryvky a útržky sloužící k širšímu uchopení Junga jako člověka. Normálního člověka.
I když samozřejmě samotné myšlenky jsou jeho natolik velkou součástí, že je nejde oddělit.
Knihu můžete proletět za jedno odpoledne. Vyberete si pasáže, které Vás zajímají. Kapitoly na sebe nijak nenavazují.
Ale můžete se také na některých částech zaseknout, jako se to stalo mně. Nedalo mi to a musela jsem vyhledávat informace i z jiných zdrojů, abych chápala.
(Nebo si myslela, že chápu.)
Přiznám se, že analytickou psychologii a podobné směry jsem momentálně zvládla jen do velmi nízké úrovně.
I když nejsem znalec (nebo možná kvůli tomu) kniha pro mě byla velmi inspirativní.

Kniha má v sobě intenzivní naléhavost.
Princip jednoduchosti se mi líbí jako způsob práce s věcmi, vztahy, myšlenkami, sám se sebou.
Takový nedosažitelný ideál. Redukovat, nepotřebovat, nechtít.
Redukovat již několikrát redukované
Odlehčit si, nepřetěžovat se.
Ve všech směrech. A pořád dokola.
Určitě by se měl často připomínat a už od mala učit jak ho prakticky využít v běžném životě.
"Odpad představuje zločin proti přírodě."
Oceňuji i kapitoly o ekogramotnosti.
Již řadu let jinak přistupuju ke své zahradě, nechávám jí větší prostor.
Láska ke společnosti a bratrství je pro mě, osamoceného jezevce, trochu komplikovanější přijmout.
Knihy Východní řady zbožňuji i kvůli jejich designu. Jsou nádherné!