Zuzka_Zuu
![Stínem políbená Stínem políbená](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36025/stinem-polibena-TWv-36025.jpg?v=1511803328)
Konečně se vztah mezi Dimitrijem a Rose posunul i když jen na malou chvíli. Tajila jsem dech do poslední chvíle a ty chvíle jsem obrečela, chudák Rose! Konečně ji všechno vychází podle plánu a najednou tohle. Kniha byla napínavá od začátku až do konce :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mrazivý polibek Mrazivý polibek](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31457/mrazivy-polibek-uuG-31457.jpg?v=1511803358)
Rose má konečně možnost předvést svoje schopnosti i když na úkor toho musí něco obětovat. Její vztah s Dimitrijem nabírá obrátky. Objevuje se nová postava - tajemný Adrian, který se snaží okouzlit a získat srdce Rose.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zlatá klec Zlatá klec](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501156/zlata-klec-xYV-501156.jpg?v=1665064876)
No tak tohle bylo něco! Nejdřív pohodička, sem tam flirt, slow burn romantika, pak se kousek poodhalí tady a pak támhle. Shledání se zbytkem rodiny, rebely a pak jakože cože konec? Jakože kdy to najednou mělo takový spád, že jsem se rozplývala nad vztahem mezi Jarenem a Kivou a najednou jsem jenom sprostě klela, že to přeci nemůže být pravda! Nemůžu se dočkat dalšího dílu :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Navždy mrtví Navždy mrtví](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169544/navzdy-mrtvi-llg-169544.jpg?v=1453237317)
(SPOILER) Poslední díl série se mi líbil, to ano, ale mám z něj smíšené pocity. Jsem ráda, že je Sookie nakonec šťastná, ale vážně jsem doufala, že to s Ericem nějak vyřeší. Chápu, co tím vším autorka myslela, není lehké zakončit dlouhodobou tvorbu a už vůbec ne se každému zalíbit. Kniha dopadla dobře pro hlavní hrdinku, je šťastná a všechno vyřešila. Všechny otázky zodpovězeny, viníci odhaleni a pryč. Co víc bychom potřebovali? Možná jen, aby když čteme o upírech, chceme aby s nějakým skončila, nevím. Možná je lepší, že to dopadlo takhle, Sookie má alespoň nějaké šance na normální život a děti.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mrtví pro svět Mrtví pro svět](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36023/mrtvi-pro-svet-wLl-36023.jpg?v=1453238018)
Uuf, další díl za mnou. Musím říct, že na konci jsem se musela usmívat jako idiot a kroutit hlavou, jak to všechno dopadlo. Konečně se vyplnil vztah, které jsem Sookie přála a nakonec všechno dopadlo jinak, achjo! Musím říct, že čtení jsem si užila a bavilo mě to až do poslední stránky. Co se týče seriálu a knih, no, jistá podobnost tam opět byla. Za mě super čtení :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Klan Klan](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397121/klan-KQ2-397121.jpg?v=1639772086)
Uuh, to byla jízda. Nejdřív jsem si říkala; "No super, tak tohle je v háji, jak se z toho všeho jako hlavní hrdinka má vyhrabat?" a potom už to bylo jenom; "jo, paráda, tak super, jeden problém vyřešený". Za mě paráda, děj se odvíjel, knihu jsem odkládala minimálně, jenom když jsem musela, jinak bych ji "zhltla" najednou. Následovalo i rozuzlení hlavní zápletky, které bylo smysluplné a naplněné osudem a věštbami, které v té době měly rozhodně velký význam. Líbilo se mi, jak se autorka plně ponořila do té doby, zranění, mluva, odevzdání jeden druhému, otroci, boje, pro nás neznámá slova (pozor, pro které je na konci knihy vyhrazené místo, kde jsou napsané vysvětlivky + to, jak se jednotlivá slova vyslovují), rozhodně za to velké plus. Nechyběla ani romantická zápletka s trochou toho "drhnutí" a odmítání. Určitě kniha, ke které se zase ráda vrátím a znovu ai ji vychutnám :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Z krve a popela Z krve a popela](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478410/z-krve-a-popela-Gj1-478410.jpg?v=1628549945)
Ze začátku jsem se nemohla začíst. Chodila jsem kolem knihy týden, než jsem ji znovu vzala a zkusila to znovu, nicméně po přetrpění se mi kniha líbila a rozhodně potřebuju další díl k odkrytí otázek, co tahle kniha vyvolala. Už z jiných recenzí jsem měla načteno, jak je kniha předvídatelná, proto jsem se snažila moc nepřemýšlet nad vývojem, prostě jsem děj nechávala plynout :) Závěrem jsem ráda, že jsem knihu i přes její, někdy až ultra záporné recenze přečetla a dala tomu šanci. Myslím, že kniha sedne jen někomu a komu sedne, ten toho litovat rozhodně nebude :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17027/mrtvi-do-soumraku-oPZ-17027.jpg?v=1453238180)
Nejdříve, ač by se nemělo, jsem shlédla - několikrát - seriál a zamilovala se do něj. S postupem času jsem zjistila, že existují knížky a rozhodla jsem se zjistit, jak moc se podobají seriálu.
Kniha sama o sobě se mi četla krásně, i přesto, že jsem díky seriálu věděla co přijde, stejně jsem hltala každé slovo
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Draculova žena Draculova žena](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389027/draculova-zena-8TP-389027.jpg?v=1537991779)
(SPOILER) Kniha se mi hned po prvních řádcích zalíbila a nadšeně jsem dočetla až do konce. Sledovat, jak se tehdy vyvíjel domluvený svazek proto mě byl hodně zajímavý a dovedu si představit, že to tak bylo i ve skutečnosti tehdy mezi nimi. Další tečkou dokonalosti bylo, že se Ina nepoddala typicky ženskému chování a učila se bojovat a i přes lehký nádech erotiky se kniha nezvrtla v erotický román. Za mě kniha parádní :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 13-15 Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 13-15](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528930/w-i-t-c-h-komiks-13-15-658aaa18230df.jpg?v=1703586328)
Znovu sjednocení ztraceného kamarádství a obnovení lásky. Tento příběh byl o vytrvalosti, věrnosti, lásce a odpuštění. Moje dětství. Konečně se objevuje Napoleon - kocour Corneliiny sestry, který se ukáže být hodný a věrný.
Stále oceňuji nádhernou kresbu a propracovanost příběhu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 10-12 Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 10-12](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526169/w-i-t-c-h-komiks-10-12-6551018d199db.jpg?v=1699807629)
Komiks plný akce, přátelství a záchrany kamarádčiny budoucnosti. Nechybí ani romantické linky, které se zvolna vyvíjí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Witch komiks 7-12 Witch komiks 7-12](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162430/witch-komiks-7-12-162430.jpg?v=1368284083)
Oddechové čtení, prokládám jimi náročnější četbu nebo tlustší knihu, abych si oddychla. Za mě skvělý příběh, jen je těžký si ty díly šetřit a nepřečíst je hned. Jsou čtivé, napínavé a příjemné kresby tomu dávají třešničku. Žádné odfláklé malůvky, vážně povedené.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Magie mrtvých Magie mrtvých](https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73144/kate-daniels-magie-m-73144.jpg?v=1381051798)
Příjemné oddechové Urban fantasy. Hlavní hrdinka mi dost připomíná Anitu Blake, takže to pro mě bylo příjemné čtení a napětí mezi Kate a pánem šelem Curranem to příjemně zpestřovalo. Je cítit, jak je to k sobě táhne, flirtují a pak se téměř pozabíjejí. Jsem zvědavá co bude dál
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Námi to začíná Námi to začíná](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514834/nami-to-zacina-oXJ-514834.jpg?v=1688483604)
(SPOILER) Krásné zakončení druhého dílu, první byl přeci jen o něco lepší nebo jen já z tohohle tématu mám takové pocity, jelikož to sama prožívám. Rozvod za pár týdnů, manžela d***, předávání dítěte jedno velké zlo. Kniha jako by vystihovala moje obavy, starosti, bolesti a lásku k dítěti se strachem, co se děje když u toho nejsem, cítila jsem s Lily do poslední stránky. Tentokrát se v knize moc "ou" momentů neobjevovalo, nebylo to tak nabité dějem jako jiné knihy od autorky, včetně slz a dojetí. Oddychovka skvělá, zakončení super. Rozhodně doporučuji přečíst i když je kniha slabší, už jen kvůli tomu happy endu i když knize něco prostě chybí :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Emily v Paříži Emily v Paříži](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513807/emily-v-parizi-QbP-513807.jpg?v=1679947684)
Rozhodně je třeba tentokrát shlédnout seriál na Netflix a potom až číst knihu, spíš výtažek knihy. Je to napsané opravdu spoře, seriál příběh Emiliina života v Paříži pozdvihl na jinou úroveň, včetně žhavených scén s Gabrielem, životem Mindy - kde má v knize ona svého přítele se kterým zpívá a kde je její rozvoj kariéry? Já chápu, že je kniha zaměřené na život výhradně Emily a Gabriela, ale ... Kniha by měla být naopak obohacena o více informací, místo, kde se dozvíme to, co bylo v seriálu skryto. Nicméně jsem si čtení užila, viděla jsem před očima filmové zpracování v podobě hlavní hrdinky LiLy Collins.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kdy? Kdy?](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388837/kdy-Tt6-388837.jpg?v=1536414186)
Zajímá zápletka, rozuzlení a úsměvný konec. Líbilo se mi propojení nadpřirozeného daru a do toho pátrání po vrahovi. Byla jsem ráda za to, jak to dopadlo s maminkou hlavní hrdinky, ulevilo se mi. Nápad na knížku rozhodně originální. Skvělý příběh :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sabriel Sabriel](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/2337/stare-kralovstvi-sabriel-oox-2337.jpg?v=1435429602)
Nejdříve jsem dost bojovala s tím se začíst, ale nakonec se z toho vyklubal super příběh s dobrým koncem. Obrázkové ilustrace tomu přidávali na plusu, rozhodně doporučuji :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Německý ovčák Německý ovčák](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334154/nemecky-ovcak-AA4-334154.png?v=1487607504)
Sice straší průvodce plemenem n.o., nicméně mnoho věcí zůstalo i doteď stejných. Za mě skvěle napsané, obrázky pomáhali lepší představě. Jsem ráda, že naše knihovna měla knihu k zapůjčení :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bez citu Bez citu](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498285/bez-citu-Tmx-498285.jpg?v=1664697668)
První díl jsem přečetla strašně rychle a hltala každé slovo, tady mi ten pocit "no to si děláš pr**" nenaskakoval tak často jako u prvního dílu. Každopádně nechybělo zhnusení se nad lidmi, že něco takového vůbec dopustí, nechyběla řada "ou" momentů a také strhující závěr. Za mě další povedený díl, to že nebyl jako první mu na kráse vůbec neubírá. Těším se na další dva zbývající díly této dystopie a na jejich završení
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dotek mrtvých Dotek mrtvých](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113844/dotek-mrtvych-w0d-113844.jpg?v=1563691356)
Nultý díl Série Pravá krev jen doplňuje povídkami některé úseky. Za mě paráda, oddalovala jsem její čtení, proto, že se mi se Sookie tak moc nechtělo loučit! Ale nakonec jsem ji zhltla celou najednou a paráda. Nejkrásnější je za mě tedy, Vánoční Dárek. Tam jsem tedy konečně cítila, že je Sookie opravdu šťastná. Nerada se se sérií loučím, ale utěšuje mě, že se k ní zase s jistotou vrátím ️