Zuzka_Zuu Zuzka_Zuu komentáře u knih

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Hlavní hrdinka Mara si za těžce našetřené peníze koupí dům, ve kterém prokazatelně straší - tolik varování a ona je vůči nim slepá a všechna nadpřirozená varování se snaží vysvětlit logicky, i když sama pochází z spiritisticky založené rodiny. Líbí se mi, jak se o ní stará její přítel Neil, jak ho to, co se v domě děje, trápí. Když už konečně Mara prokoukne pravdu, je téměř za minutu dvanáct, ale šťastný konec v dohlednu. Kniha je oproti ostatním slabší, nicméně i tak velmi čtivá s dalšími duchařskými prvky navíc, které v předchozích dílech zmíněné nebyly. Navíc je tato kniha opatřena pár ilustracemi, které tomu dávají šmrnc. Oddychové čtení, při kterém Vám hlavní hrdinka leze na nervy, Neil je dobrák od kosti, rozdal by se pro ni a duchové jsou krotcí v porovnání s předchozími díly.

17.11.2024 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Skvělý díl, slabší než ten předchozí, ale stejně i tak skvělý. Dobře a rychle se kniha četla, žádná hluchá místa a pozvolné navazování kvalitního přátelství tomu dodávalo šmrnc. Samozřejmě nechybí tajemný duch ženy jménem Helen, která jim pěkně zamotá hlavu. Hlavní postava, sympatická samotářská Josefína si hravě najde cestu k nové sousedce a z ní a Anny se stanou kamarádky na život a na smrt. Příjemné, oddychové čtení.

15.11.2024 5 z 5

Vinnetou 2 Vinnetou 2 Karl May

Ach, jaká osvěžující klasika je ten náš rudý gentleman Vinnetou. Ve druhém díle se snaží, ač marně Vinnetou polapit vraha své sestry a otce, ale stále mu uniká! Ve filmu už byl Santer v prvním díle kaput a tady druhý díl a žádná pomsta se ještě nekonala. Však my se dočkáme!
Kniha obsahuje dvě části, příběh o Old Dead - Smrtce, jímž je vyzáblý muž s pověstí stejně silnou jako mají naši dva hrdinové. Old Shattered si s Old Dead pohrává a dělá ze sebe greenhorna, což se mi strašně líbí a úplně si mě příběh získá.
Druhá část je zaměřena na dalšího tajemného může a to Old Firehanda. Oba muži se mi v příběhu líbí a konečně zazní jméno Ribanny, Vinnetouovi lásky, jak už víme z filmu a dozvídáme se, jak to všechno vlastně bylo.
Neskutečně se mi líbí vztah/pouto Vinnetoua a Old Shatterhanda, to jak mu jeho rudý bratr říká Šárlí, to jak na něj dává pozor, to jak si navzájem čtou myšlenky. Teskním s nimi, těším se na pomstu! Hurá za Santerem, vstříc třetímu dílu.

13.11.2024 5 z 5

Zmámeni Zmámeni Emily McIntire

Miluju knihy z pohledů padoucha. Občas si i ve světě fantasy potřebuju dát pauza od "žili spolu šťastně až na věky věků a zlo bylo přemoženo". Tenhle příběh mi děsně připomněl seriál "Perníkový táta" kde se mimo jiné také používal sud a točilo se to celé kolem drog a vztahů.
Líbilo se mi to, bylo to místy zvrácené, ujeté, prostě skvělé! Popisy jednotlivých sexuálních scén byly geniálně popsané až do jednotlivých detailů, takže za mě super žhavé čtení, které čtenáře rozhodně nenechá chladným.
Mě se tato třetí kniha ze série "Never After" líbila nejvíc. Ať už zápletkou nebo romantikou/ sexuální linkou nebo těmi postavami, které byly mezi sebou geniálně propletené. Ten konec? No páni. Přesně tak byly ty "ou" momenty, které si mě v knihách tak získají a stanou se mými oblíbenými. V sérii rozhodně budu pokračovat.

13.11.2024 5 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Tak z téhle knihy mě mrazilo. Krásně popsané detaily domu, postav a vybavení. Splynula jsem s postavami a napjatě očekávala první pořádný kontakt. Remy si mě okamžitě získala a lehká romantická linka nezklamala. Popisování duchařských záležitostí se autorce povedlo. Zamilovala jsem si i namyšlené médium Marjorie, ochránce Bernarda, tajuplného Marka a rozmazlenou April. Zbylé "lidské" postavy jsem prostě tolerovala. Lucille mě štvala tou svojí namyšleností a Pierce a Taj tam prostě jen byli pro dobro příběhu. Ano, ano, konec ukáže, že k jednomu z nich přeci jen člověk cítí větší sympatie, protože se ukáže jako hrdina, ale ve skrytu duše jsem měla vybrané favority a ty, které když zmizí, tak mě to ani nebude moc mrzet.
Dostala mě, jako ostatně pokaždé, přátelskost okolích duchů a to, že nic není tak, jak se na první pohled zdá. Nepřátelský Edgar tomu celému dodával šťávu.
To mírně mrazení, lapání po dechu, strachem stažené srdce a hltání každého slova jsem si užila, rozhodně zasáhnu po dalším dílu.

08.11.2024 5 z 5

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Oddychová romantika. Klasické "hate (enemies) to love", pomalu se odvíjející děj, kdy hlavní hrdinka děsně, ale falt děsně dlouho vede vnitřní monology než na něco odpoví druhému člověku.
Líbilo se mi to napětí mezi nimi a ano, Catalina musela být opravdu slepá, jestli to neviděla a necítila, vždyť byl doslova všude a neustále o ní věděl i drobnosti, které říkala jen své kamarádce Rosie, takže bylo jasné, že poslouchá někde zpoza rohu, že ho Lina zajímá. Už jen to, že se nabídl, bylo jistým signálem sympatií.
Příjemné bylo číst, jak propletená a silná mají Španělé pouta s rodinou a cítila jsem z knihy tu pravou letní atmosféru, radost, lásku.
Aaron je typický, očím lahodící hlavní hrdina, kterému jak by mohla hlavní postava odolat. Děj byl předvídatelný a proto píšu oddychovka. Člověk tušil/věděl co asi bude, tak nad tím nemusel tak přemýšlet, jen čekat až se zamilují, vyspí a bude z toho to nehynoucí "A žili spolu šťastně až navěky".

02.11.2024 5 z 5

Červená karkulka a jiné pohádky Červená karkulka a jiné pohádky Kateřina Závadová

Krásně napsané pohádky. Synovi se velmi líbí, čteme je každý den. Moc se mi/nám líbí pestré ilustrace a co víc, kniha je z mého dětství. Líbí se mi, že to co mi četla mamka, když jsem byla malá, čtu teď synovi já a má je stejně rád jako já. Až ho omrzí, schovám je pro jeho děti a doufám, že se bude předávat dál z generace na generaci.

Kniha obsahuje pohádky:
Sněhurka
Kocour v botách

27.10.2024 5 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Úžasná kniha, ten konec mě nesmírně šokoval, rozesmutněl, zkrátka dostal ... V každé válce jsou oběti, některé na životech a některé musíme obětovat my sami pro vyšší dobro.
Dějová linka ubíhala, nechyběli zvraty, romantická inka plná sexuálních scén - tp se dalo čekat, že dva dvacátníci budou víc souložit než spolu mluvit a ano, taky mě to štvalo. Velký problém lidstva - mluvit spolu o problémech, nezamlčovat tajemství - ano, autorka to krásně vystihla.
Miluju Tairnův humor a Andarnino rypání. Ti tři se k sobě tak krásně hodí, tvoří skvělý tým a ani jeden nevahaztoho druhého ochránit.
Jsem zvědavá, jestli láska překoná všechny překážky. Těším se na další díl

25.10.2024 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Už když se Ron ve filmech zminil existenci těchto bajek, jsem byla pevně rozhodnutá, že si je jednou přečtu. Rozhodně mě bavily, měly v sobě poučení a každý psaný komentář Albuse Brumbála byl vítaný. Nad posledním komentářem jsem se musela zasmát. Nejvíc se mi líbí samozřejmě příběh Tří bratří, už jen proto, že odhaluje historii stvoření bezové hůlky, kamene vzkříšení a neviditelného pláště. V bajkách je také hodně odkazů na Fantastická zvířata, líbí se mi, jak ne to všechno propojené a do detailu vypracované. Další skvělá bajka je Králice Alice, ale na každé z nich něco je. Skvělá kniha, dovedu si představit, že bych ji četla před spaním svému malému čaroději.

23.10.2024 5 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Skvělý díl! Plný napětí, ať už romantického bojového nebo vztahového, které je napnuté k prasknutí. Feyre ještě včas rozeznala, kdy je na čase začít jednat a Rhys? To napětí mezi nimi? Laškovné poznámky, provokace, láska, něha? Rozhodně si mě získal i když byl od začátku hrozný hajzlík. A Cassian? Hrozně moc jsem zvědavá co bude dál. A Lucien to samé. Postavy mi hrozně přirostly k srdci, líbí se mi, jak se Feyre učí být vílou a učí se používat vílí schopnosti, protože přeci každá víla nějaké má. První věc, která se mi od doby, co se Feyre zrodila byla, jestli bude mít křídla. Těším se na další díl a na další kroky jednotlivých postav. Kniha plná napětí, není nudná pasáž, kterou bych smad četla s nechutí, ne! Ani jedna jediná. Od za začátku až do konce jsem hltala každou stránku, každé slovo.

19.10.2024 5 z 5

Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Mě se knihy od Darcy prostě líbí! Já nečekám žádný horor, kde se budu klepat strachy, to bych sáhla po jiném autorovi. Přesně tohle jsem hledala, tajemství, prvky tajemna, duchy, rozuzlení a šťastný konec. Líbí se mi, jakým stylem si mě autorka získá, jak píše a jak to má "jemné". Na silnější horory musím ještě "uzrát" :D a za mě je Darcy Coates skvělým krokem vpřed vstříc hororové tématice. Mám ráda to lehké mrazení při čtení. Za mě super příběh.

27.09.2024 5 z 5

Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Emoční jízda, tak bych knihu nazvala dvěma slovy. Už od začátku jsem si k December vytvořila vztah, ať už stejnou ztrátou nebo narozeninami ve stejný měsíc, nevím. Sympatická hlavní hrdinka, které život neustále hází klacky pod nohy se musí z minuty na minutu stát hlavou rodiny a řídit život svým sourozencům, poté co se jim matka zhroutí. Od Rileyho jsem to snad i čekala, protože nějak se hlavní hrdinka přeci musí dostat k sexy hokejistovi že :)
Co jsem nečekala byl konec, rozuzlení, srdceryvné vyznání a nechyběla ani mužská ješitnost a ženská tvrdohlavost, což za mě bylo super, kniha byla tak víc realistická a nebylo to jen o tom hupnout mu kolem krku a miluj mě dokud neumřem. Překážky jsou v každém vztahu a v každé rodině je nějaké drama, které je potřeba řešit. Někdy, i když víme, že nám to zlomí srdce a mozek nám jasně říká nedělej to, ale i přes to je hlas srdce zkrátka silnější. Těším se na další díl, styl psaní autorky mi sedl už při čtení Čtvrtého křídla.

27.09.2024 5 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

No tak ale! Ten konec? Cože?! Kniha rozhodně není nadhodnocená, je napínavá od začátku až dokonce a rozhodně se drží rčení "Nesuď knihu podle obalu", protože ten kdo je teď tvůj nepřítel, jím za rok už být nemusí. Xaden se zdá být neskutečný sr*č, ale s postupem času kniha rozkrývá pravdu, tak útlocitně a krutě schovávanou a střeženou pravdu, že by i matka udělala takovou nehoráznou, neodpustitelnou, podlou zradu a já se ptám proč? A co za tím vším je. Politika? Strach, že obyvatelé přijdou na krutou pravdu a pochopí, že 'Život není krásný'? Snad mi to poví další díly.
Žhavost mezi Violet a Xanderem je napínavá od začátku až do konce, hate to love. Zamilovala jsem si pouto mezi drakem a jezdcem, je podobné jako to co je v Eragonovi, ale zde se mi zdá silnější. V knize nejsou hluchá místa, je to příval různých pocitů, od dojetí až k nenávisti, porozumění .... Rozhodně si přečtu další díl, abych zjistila odpovědi na mnoho a mnoho otázek.

17.09.2024 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

"Musíme brát věci tak, jak přicházejí" motto podle kterého se hlavní hrdina Daniel rozhodl žít. Kniha byla neuvěřitelně napínavá, bála jsem se, kdy nastanou hluchá místa, ale ono ne. Miluju autorčiny zápletky! Mám z toho husí kůži až kdoví kde, ale strašně skvěle se to čte. Líbí se mi to nadpřirozeno a ty šťastné konce, díky kterým mám potom ten onen příjemný pocit po dočtení jejich knih. Hlavní hrdina je sympatický mladík Daniel s hodný a laskavým srdcem, který na svou, až moc hodnou povahu doplatí a kdyby nebylo Brana ... Rozhodně budu v sérii pokračovat.

07.09.2024 5 z 5

Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 16-18 Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 16-18 Elisabetta Gnone

Moje dětství. Na každý díl co vyšel jsem se strašně těšila a netrpělivě vyhlížela další. Příběh Strážkyň Kondrakaru je mými vzpomínkami na dětství, kdy dospělý svět byl ještě daleko. Je super, že jsem si ten příběh mohla znovu prožít a zavzpomínat. Líbí se mi grafické zpracování i romantické linky, které jsem jako stejně stará prožívala s hlavními hrdinkami a snila o svém Calebovi, Nigelovi, Martinovi, Erikovi nebo snad Mattovi? :)

04.09.2024 5 z 5

Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 7-9 Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 7-9 Elisabetta Gnone

Četla jsem časopisy, hltala komiksy, mluvila o nich s kamarádkami a v partě jsme řešili, kdo která z hlavních hrdinek budeme = moje dětství. Ráda se ke komiksům vracím, oddechové čtení, taková jednohubka u kávy, odpočinutí od delších knih, od života. Líbí se mi popis přátelství a ty kresby.

28.08.2024 5 z 5

Kde jsme ještě nebyli Kde jsme ještě nebyli Kasie West

Čtivé a plné akce, neustále se něco dělo, řešilo. Nechyběla romantická linka ani tajemství, kterými je kniha propletená od začátku až do konce a na které postupně dostáváme odpovědi. Všechno tohle je zasazeno do příjemné atmosféry dvou, v karavanech cestujících rodin, které spolu kamarádily a sousedily dlouhá léta než se jedna z rodin musela odstěhovat. Znovu shledání a obnovení přátelství bylo dojemné a pěkně popsané. Skvělé čtení s pocitem té pravé letní atmosféry

27.08.2024 5 z 5

Bludy v hlavě: Úzkosti, pochybnosti a jiní spolubydlící Bludy v hlavě: Úzkosti, pochybnosti a jiní spolubydlící Alfonso Casas

Autor to přesně vystihl, jako by mi mluvil z duše. Neustále sebou nosíme určitá břímě ať už minulost, výčitky nebo skutek. Jsou naší součástí a my se s nimi musíme naučit žít. Autor humoristicky popisuje život s těmito potvůrkami. Při čtení jsem se cítila pobavená a zároveň jsem ráda, že to někdo humorně sepsal do knihy i když komiksové. Příjemné čtení.

26.08.2024 5 z 5

Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 13-15 Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 13-15 Elisabetta Gnone

Znovu sjednocení ztraceného kamarádství a obnovení lásky. Tento příběh byl o vytrvalosti, věrnosti, lásce a odpuštění. Moje dětství. Konečně se objevuje Napoleon - kocour Corneliiny sestry, který se ukáže být hodný a věrný.
Stále oceňuji nádhernou kresbu a propracovanost příběhu.

21.08.2024 5 z 5

Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 10-12 Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 10-12 Elisabetta Gnone

Komiks plný akce, přátelství a záchrany kamarádčiny budoucnosti. Nechybí ani romantické linky, které se zvolna vyvíjí.

20.08.2024 5 z 5