mala.princezna mala.princezna oblíbené citáty

☰ menu

Jaké to je, když se ženě po tolika letech vrátí muž vyzáblý, zlomený a nemluvný? Dokáže k němu stále cítit lásku, nebo ji převáží lítost? Může se stát i to, že na něho začne nevražit, protože jeho zahořklost bude pro ni těžším břemenem, než dokáže unést?
Karin Lednická

Je dobré mít v domě chlapa, co člověka uklidní.
Karin Lednická

Vytištěné řádky ale zůstávaly slovy a větami, písmena se neměnila v obrazy a neměla sílu přenést mě do jiného světa.
Alena Mornštajnová

Víš jak se člověku uleví, když pochopí, že nemůže mít všecko, co by chtěl?
Karin Lednická

Promyslí to později.
Sarah J. Maas

Pohyb na křesle pro mě není trestem. Není to vězení, ujistil ji. Nikdy nebyl. Nejsem o nic méně mužem, když na něm sedím, ani když chodím o holi.
Sarah J. Maas

Protože mě tvá lidská radost fascinuje - to jak věci prožíváš, v krátkém čase, který ti byl určen na tomto světě, tak prudce a hluboce a vše najednou, je úchvatné. (Tamlin k Feyre)
Sarah J. Maas

Byla Aelin Ashryver Galathynius - a nebude se bát.
Sarah J. Maas

Zhasne a posadí se do houpací židle a tu ji napadne, že láska je vlastně jako život, člověk ví, že skončí špatně, že skončí příliš brzy, že není naděje v jeho trvání a přece jej žije; a člověk tedy miluje - jako žije - s touhou po trvání a bez naděje na trvání, miluje se zavřenýma očima a s úzkostí, která prolíná štěstí, a nemyslí a nechce myslet.
Ivan Klíma

Nejdůležitější věci se nejhůře vyjadřují. Stydíte se je vyslovit, protože slova umenšují jejich skutečný význam, jejich bezbřehá obrovitost se vyslovením scvrkává na pouhou životní velikost. (Tělo)
Stephen King

Spěcháme do práce, do postele, do kina, vždycky a všude spěcháme. Stíháme, co chceme. A neuvědomujeme si, že každé stihnutí něčeho, každý pohyb ručičky, který nervózně pozorujeme na nádraží, nás odsunuje blíž k smrti. Čím víc se toho snažím stihnout, tím blíž jsem smrti. ...a bude hůř
Jan Pelc

„Jenom… jenom chci být zase mužský, co si vyšel na koncert s děvčetem v červených šatech. Ještě na pár minut.“ Will Traynor (Než jsem tě poznala)
Jojo Moyes

A cítím cizotu, nepřátelství chladného, bílého, nepatřičného těla, které se chystá vyzkoušet mě, porovnat, přeměnit v jeden z rychle uplývajících příběhů, zatímco já ztrácím všechno a dávám všechno, zrazuju prvně v životě, zatímco já překračuju hraniční čáru do jiného života, a už nahý jdu po špičkách ke dveřím a zamykám a třesu se zimou, div nejektám zuby, když k ní přiléhám.
Ivan Klíma

A tak tu ležím na cizím gauči, po mém boku cizí žena, nad hlavou mi visí svatební fotografie, na které chybím.
Ivan Klíma