Jak jíme zdravě v zimě: Průvodce zdravou zimou s 90 sezónními recepty podobné
kolektiv autorů
Jíme zdravě série
< 9. díl >
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním. Pomocí kuchařky si sestavíte jídelníček nebo plán na vaření pro celou rodinu tak, aby byla vaše strava pestrá a opravdu vyvážená. V knize nechybí také nejčastější chyby a omyly, kterých se při přípravě a vaření jídla dopouštíme. Pomyslnou třešničku na dortu pak představují takzvané „srovnávačky“ – dvoustrany, díky kterým pochopíte, že běžná polévka z pytlíku se stěží vyrovná té domácí a že i zdánlivě zdravá kupovaná granola může mít ke zdravé výživě dosti daleko. Kniha obsahuje více než 90 sezónních receptů, tipů a návodů, jak jíst zdravě a je rozdělena do 3 základních kapitol – „Snídaně“, „Hlavní jídla“, a „Kvašení a frementace“. Autoři si tentokrát posvítili na křupravé granoly, zapečené ovesné kaše, vydatné obložené chleby, snídaňové směsi a krémové polévky, které můžete jíst od rána do večera. Velká pozornost je věnována zapečeným receptům z jednoho hrnce či pekáče a také klasické české kuchyni – samozřejmě v odlehčené podobě. Přichází období roku, kdy se můžete za dlouhých mrazivých večerů nořit do tajů výroby domácího zelí či kimči, vodního kefíru nebo třeba kváskového chleba a vánočky. Při listování knížkou vás možná na první pohled překvapí názvy jako casserole, hash nebo suflé, ale nemusíte se bát. To první je jen obdoba starého známého jídla z jednoho pekáče, to druhé je variace na vydatnou teplou snídani a to třetí… to je neuvěřitelná dobrota, se kterou uděláte parádu u nedělní snídaně nebo na oslavě.... celý text
Podobné knihy (6)
Recepty zo života 34 kolektiv autorůV ďalšom diele úspešnej série Recepty zo života Ringier Axel Springer Slovakia nájdete pokračovanie sezónnych receptov, tentoraz na jesenné a zimné obdobie. Huby, kapusta, husacina, gaštany, tekvica, ale aj chutná vianoč... více
Co chutná v chladných dnech Libuše Vlachová
Kuchařka obsahuje výborné recepty -pro zahřátí. více
Varíme v zime Vojtech Španko
Recepty pro zimní období. více
Zima - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery kolektiv autorů
Nová kuchařka z edice Apetit sezona, která vychází už 9. 11. 2017, přináší spoustu nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit svátky i dlouhé zimní večery. Vychutnejte si to nejlepsˇi´, co ma´te ve spi´zˇi a c... více
Recepty z farmářského trhu. I. díl, Podzim-zima Hana Michopulu
První díl nové kuchařky Recepty z farmářského trhu představí svěží nápady na přípravu pokrmů z domácích plodin v podzimním a zimním období.Recepty z farmářského trhu pro období podzim zima vychází začátkem září a obsahuj... více
Co vařit na podzim a v zimě František Karlík
V tomto sešitě s recepty si popovídáme o podzimním ovoci a zelenině, trochu o bramborách, trochu o nakládání zeleniny, najdete tu několik receptů pro mlsné Václavy a sváteční menu. více