Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů podobné
Susanne Oettle

Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které se nacházejí kolem nás, ve všech ročních obdobích. Představuje téměř 50 tradičních rodinných i nově vyladěných receptur na klasické i nevšední likéry, od bezového přes jedlový a ostružinový až po likéry z pečených jablek či lískových oříšků. Dává i cenné rady týkající se výběru plodů a bylinek, správného nakládání do různých druhů alkoholu a přiměřené doby a místa zrání. Především ale učí, jak si vychutnat lahodné nápoje všemi smysly, a nabízí jedinečnou inspiraci pro vlastnoruční výrobu přírodních likérů v domácí kvalitě, bez přidaných látek či konzervantů.... celý text
Podobné knihy (8)

Tajemství výroby. Historie, rozdělení a základní složky alkoholických nápojů, základní výrobní postupy a receptury. Slovníček odborných výrazů, rejstřík. 6 barevných fotografií. více

Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. N... více

Popis knihy není zatím k dispozici. více

Už máte dost likérů, které obsahují umělá barviva a aromata? Chcete si vyrobit vlastní likér? Chcete zpracovat ovoce ze zahrádky? Pak máte jedinečnou příležitost využít návodů obsažených v této knížce. Dozvíte se, jaké o... více

Vykouzlit vynikající a neotřelý likér zvládnete i sami doma. A budou vám k tomu stačit běžně dostupné suroviny a voňavé bylinky a květy. V knize najdete více než 50 receptů na domácí výrobu likérů z bylin a květů. Pochut... více

Podrobný průvodce kouzelným světem alkoholických nápojů, jejichž podstata tkví v plodech a bylinách. Text obsahuje podrobný seznam likérů a bylinných vín, jejich popis, způsoby přípravy i celou škálu možného využití jak ... více

Praktická příručka informuje o výrobě různých druhů nápojů z běžného domácího ovoce. Seznamuje s technologickým postupem a potřebným zařízením pro výrobu ovocných nezkvašených šťáv a moštů, ovocných sirupů, vín, destilát... více

Známá česká bylinkářka pro vás tři roky sbírala, mačkala a nakládala ovoce, aby je pak stáčela, ochutnávala a s pomocí dalších fajnšmekrů vybrala ty nejchutnější likéry do této knihy. Likéry jsou nejčastěji připravovány ... více