Naše a cizí koření podobné
Jan Kybal
Tato publikace je určena širokému okruhu zájemců, kteří našli zálibu v pěstování a užívání kořeninových rostlin a chtějí o nich vědět více, než lze vyčíst z botanických učebnic a kuchařských knih. Úvodní kapitoly informují obecně o jejich botanickém zařazení, obsahových látkách, užití a historii. Každá rostlina je pak umělecky citlivě a morfologicky dokonale vyportrétována barevnými akvarely a představena odborně zasvěceným textem, zdůrazňujícím její osobité a často intimní zvláštnosti. Dobré rady, jak se starat o kořeninovou zahrádku a ukázky národních kořeněných pokrmů z různých zemí doplňují knížku pro ty, jimž se koření stalo koníčkem.... celý text
Podobné knihy (2)

Rádce jak používat koření, kolik druhů máme ......, vydal Jaroslav Lončák ve spolupráci s firmou Avocádo, kniha je doplněna obrazovými ilustracemi a recepty. více

Ne nadarmo se říká, že koření je kouzlem vaší kuchyně. Koření je to, co jídlo činí jídlem, největší tajemství kuchařů, základ různorodosti kuchyní a kultur národů světa. V této knížce nahlížíme do historie používání koř... více