Naše a cizí koření podobné
Jan Kybal
Tato publikace je určena širokému okruhu zájemců, kteří našli zálibu v pěstování a užívání kořeninových rostlin a chtějí o nich vědět více, než lze vyčíst z botanických učebnic a kuchařských knih. Úvodní kapitoly informují obecně o jejich botanickém zařazení, obsahových látkách, užití a historii. Každá rostlina je pak umělecky citlivě a morfologicky dokonale vyportrétována barevnými akvarely a představena odborně zasvěceným textem, zdůrazňujícím její osobité a často intimní zvláštnosti. Dobré rady, jak se starat o kořeninovou zahrádku a ukázky národních kořeněných pokrmů z různých zemí doplňují knížku pro ty, jimž se koření stalo koníčkem.... celý text
Podobné knihy (2)
Koření pro každé vaření Dagmar LánskáRádce jak používat koření, kolik druhů máme ......, vydal Jaroslav Lončák ve spolupráci s firmou Avocádo, kniha je doplněna obrazovými ilustracemi a recepty. více
Koření v naší kuchyni - Přes 200 receptů jídel s vybraným kořením Miloslav Nosovský
Ne nadarmo se říká, že koření je kouzlem vaší kuchyně. Koření je to, co jídlo činí jídlem, největší tajemství kuchařů, základ různorodosti kuchyní a kultur národů světa. V této knížce nahlížíme do historie používání koř... více