Plevel na talíři podobné
Elke Schwarzer , Susanne Hansch
Podtitul: 28 druhů plevelu a jak se ho zbavit anebo si na něm báječně pochutnat. Bez varování se objeví v zahradě, nestydatě se tam roztahuje a stojí nás čas a nervy – to je plevel. Tato kniha zábavnou formou radí, jak nezvané návštěvníky vykázat do patřičných mezí nebo jak si na nich pochutnat. * PŘIJÍT PLEVELU NA CHUŤ * Elke Schwarzerová představuje 28 těchto tvrdošíjných rostlin jednu po druhé a ukazuje, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí nebo jak je vypudit ze zahrady. A pokud už se vám na zahradě plevel rozrostl, můžete ho rovnou prakticky zužitkovat v kuchyni. Susanne Hanschová sestavila více než 50 receptů z divokých rostlin, od postupu na přípravu kopřivových karbanátků až po tabouleh s hulevníkem a brusinkami, a dokazuje, že divoké rostliny mají na talíři své místo. A kdoví, až je sami ochutnáte, možná už je ani nebudete považovat za plevel.... celý text
Literatura naučná Kuchařky Zahrada
Vydáno: 2022 , KazdaOriginální název:
Der Giersch muss weg! 28 Unkräuter bekämpfen oder einfach aufessen, 2019
více info...
Podobné knihy (4)
Užitočná burina Dana KřivánkováNevedecky, ale výstižne sa hovorí: „Burina je všetko, čo rastie tam, kde to nechceme.“ Oveľa presnejší výraz než burina je „sprievodná vegetácia“, pretože žiadna rastlina nerastie na svojom mieste bezdôvodne. Keď pozn... více
Divoké a jedlé: Buriny, tráva a kvetiny Sergei Boutenko
Praktický sprievodca zaobstarávaním potravy s ľahkým rozpoznávaním 60 jedlých rastlín a 67 receptov Zaujímate sa o svoje zdravie a nebojíte sa objavovať? Radi by ste svoj život obohatili o úžasné informácie týkajúce s... více
Buriny a čo s nimi Emil Líška
Publikácia, ktorá by nemala chýbať žiadnemu poľnohospodárovi. Autormi publikácie sú vedecko-pedagogickí pracovníci VŠP Nitre. Publikácia je hlavnou pomôckou pri určovaní spôsobu boja proti burinám. V knihe je podrobný pr... více
Jedlé rostliny z přírody Dagmar Lánská
I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzhledově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšší... více