Tradiční česká a slovenská kuchařka podobné
Mária Hajková
Česká a slovenská gastronomie se může pyšnit velkým bohatstvím receptur národních, krajových i lokálních. Je třeba zdůraznit téměř encyklopedickou úplnost této knihy, jejíž receptová část obsahuje kromě tradičních jídel i velký výběr nejrozmanitějších specialit. Kuchařky ocení přípravu pokrmů v tlakovém hrnci a na grilu, množství zeleninových a bezmasých jídel. V oddílu moučných jídel najdou předpisy od nejjednodušších až po pečení dortů pro slavnostní příležitosti. Rozsáhlý repertoár doplňuje mnoho receptů vhodných pro děti.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2003 , Knižní klubOriginální název:
Dobrá kuchárka Márie Hajkovej, 1995
více info...
Podobné knihy (9)
Sladké jedlá - Ottova vidiecka kuchárka kolektiv autorůĎalšia originálna kuchárska kniha z Ottovho nakladateľstva vám prináša bohatú ponuku receptov na sladké hlavné jedlá. Tvorcovia knihy čerpali najmä z tradičnej českej, slovenskej a stredoeurópskej kuchyne, ktorej pokrmy ... více
Československá kuchyně Antonín Nestával
Dáváme touto knihou do rukou zájemců dílo, které by mělo alespoň částečně uspokojit ty, kteří mají o vaření hlubší zájem a chtějí moderní přípravou jídel uspokojovat své blízké i nejnáročnější znalce dobrého jídla. více
Velká kuchařská kniha vaření a pečení Vladimír Horecký
Kniha vynikajících receptů české a slovenské kuchyně. Najdete zde nejoblíbenější jídla, která potěší každého, kdo si rád pochutná na dobrém jídle i za cenu, že při jejich konzumaci musí někdy přimhouřit oko nad jejich ka... více
Speciality české , moravské a slovenské kuchyně Antonín Nestával
Příručka přináší 10 předpisů na polévky a 69 na hlavní jídla bezmasá, masitá, z ryb, drůbeže a ze zvěřiny, připravená podle krajových zvyklostí. více
100 a 1 krajových jídel Antonín Nestával
Soubor receptů krajových specialit z Čech, Moravy a Slovenska. více
Klasické slovenské a české špeciality Ladislav Tvrdoň
Ladislav Tvrdoň v tejto knižke Klasické slovenské a české špeciality ponúka dva tucty typických a chutných československých jedál z hydiny, bravčového mäsa, zeleniny a cestovín. Milovníci polievok tu nájdu ďalších dvanás... více
Domácí kuchařka: 75 klasických receptů Ivana Veruzabová
Recepty na tradiční české a slovenské pokrmy. 340 fotografií pokrmů i jednotlivých postupů. Všechny recepty jsou podrobně popsány krok za krokem. více
Česká a slovenská kuchařka kolektiv autorů
Stravovací zvyklosti u nás a na Slovensku do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Kuchyně obou zemí proto byly velmi výrazně ovlivněny svojí polohou. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, jednalo se ... více
Kuchařka pro labužníky (české, moravské a slovenské speciality) Ivanka Abrahamová
250 receptů z české, moravské a slovenské kuchyně. více
Autorovy další knížky
1968 | Moučníky |
2003 | Tradiční česká a slovenská kuchařka |
1970 | Nová kuchařka |
2003 | Tradičná kuchárka |
2001 | Konzervujeme jednoducho a dobre |