-

Umění francouzské kuchyně podobné

Umění francouzské kuchyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231821/umeni-francouzske-kuchyne-231821.jpg 5 47 47

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová. Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem. Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Mastering of the Art of French Cooking/Book 1


více info...

Podobné knihy (5)

Moje skvělé recepty z francouzského bistra - Šarmantní klasika i lahodné novinky Moje skvělé recepty z francouzského bistra - Šarmantní klasika i lahodné novinky Anne-Katrin Weber

Anne-Katrin Weberová se narodila v Stuttgartu, doma je v Hamburku, ale srdce má francouzské. Je to milovnice Francie, která umí o této zemi, jejích lidech i kuchyni zajímavě vyprávět. Ať už jídlo, nebo historky - s touto... více


Francouzská kuchyně pro zpestření jídelního lístku českých hospodyněk Francouzská kuchyně pro zpestření jídelního lístku českých hospodyněk Marie Janků Sandtnerová

Francouzská kuchyně patří mezi ty, které se ve světě nejvíce proslavily. Už Marie Sandtnerová zjistila, že francouzská jídla jsou zdravější, chuťově i na pohled podstatně pestřejší než ta naše. Za vyzkoušení rozhodně sto... více


Francouzská kuchařka Francouzská kuchařka Drahomíra Peukertová

Kuchařka obsahuje zajímavá jídla současného francouzského kulinářského umění včetně zásad stolování. více


Francouzská kuchyně Francouzská kuchyně Marie Janků Sandtnerová

Polévky; Předkrmy; Vejce; Omáčky; Zelenina; Ryby; Potraviny ze zvířecích vnitřností; Masa; Drůbež; Zvěřina; Moučníky; Ovoce více


Francouzká kuchařka Francouzká kuchařka Jana Zachová

Francouzká kuchyně má na světě pověst-jako nejlepší a nejrozmanitější. Ke kouzlu francouzké kuchyně přispívají také rozmanitosti krajových kulinářských specialit. více