Výroba destilátů z vlastního ovoce podobné

Výroba destilátů z vlastního ovoce
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57428/vyroba-destilatu-z-vlastniho-ovoce-57428.jpg 3 5 5

Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. Následují konkrétní návody jak postupovat, sklizní ovoce počínaje (s podrobným výkladem o chemických procesech, probíhajících v plodech při kvašení), přes přípravu ovoce pro kvas (teplota a doba kvašení, technika plnění, přísady, živiny, kulturní kvasinky, nádoby na kvas), péče o proces kvašení až po destilaci. Po ukončení destilace postupy při ředění destilátu, skladování a lahvování. Závěrem jsou zařazeny tipy i na další zužitkování ovoce (sušení, výroba octa). Knihu uzavírá terminologický slovníček, výběr z právních předpisů k problematice a seznam odborné literatury.... celý text

Podobné knihy (16)

Bleskové likéry Bleskové likéry Klaus Hagmann

Už máte dost likérů, které obsahují umělá barviva a aromata? Chcete si vyrobit vlastní likér? Chcete zpracovat ovoce ze zahrádky? Pak máte jedinečnou příležitost využít návodů obsažených v této knížce. Dozvíte se, jaké o... více


Ovocné šťávy, vína a likéry Ovocné šťávy, vína a likéry Heinrich Thonges

Připravte si šťávu, víno nebo likér. Autor ukazuje vyzkoušené, lehce použitelné a spolehlivé metody, aby se začátečníci vyhnuli možným chybám, a popisuje použité pomůcky. více


Domácí výroba likérů Domácí výroba likérů Rita Vitt

Vykouzlit vynikající a neotřelý likér zvládnete i sami doma. A budou vám k tomu stačit běžně dostupné suroviny a voňavé bylinky a květy. V knize najdete více než 50 receptů na domácí výrobu likérů z bylin a květů. Pochut... více


Výroba slivovice a jiných pálenek Výroba slivovice a jiných pálenek Josef Dyr

4., doplněné vydání. Příručka shrnuje hlavní metody výroby lihovin pro laboratoře malých a středních výroben. více


Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu Radek Wagner

Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérs... více


Domácí likéry z ovoce a ořechů Domácí likéry z ovoce a ořechů Ivana Tischlerová

Známá česká bylinkářka pro vás tři roky sbírala, mačkala a nakládala ovoce, aby je pak stáčela, ochutnávala a s pomocí dalších fajnšmekrů vybrala ty nejchutnější likéry do této knihy. Likéry jsou nejčastěji připravovány ... více


Jak se dělá cidre, calvados, pommeau Jak se dělá cidre, calvados, pommeau Helena Uhrová

Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě janta... více


Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů Susanne Oettle

Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které s... více


Jak vypálit lepší slivovici Jak vypálit lepší slivovici Jaroslav Balaštík

Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více


Moderní výroba likérů Moderní výroba likérů Jan Soukup

Popis knihy není zatím k dispozici. více

Autorovy další knížky

2007  70%Vítr sedmi vůní
2003  60%Výroba destilátů z vlastního ovoce