Výroba destilátů z vlastního ovoce podobné

Výroba destilátů z vlastního ovoce
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57428/vyroba-destilatu-z-vlastniho-ovoce-57428.jpg 3 5 5

Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. Následují konkrétní návody jak postupovat, sklizní ovoce počínaje (s podrobným výkladem o chemických procesech, probíhajících v plodech při kvašení), přes přípravu ovoce pro kvas (teplota a doba kvašení, technika plnění, přísady, živiny, kulturní kvasinky, nádoby na kvas), péče o proces kvašení až po destilaci. Po ukončení destilace postupy při ředění destilátu, skladování a lahvování. Závěrem jsou zařazeny tipy i na další zužitkování ovoce (sušení, výroba octa). Knihu uzavírá terminologický slovníček, výběr z právních předpisů k problematice a seznam odborné literatury.... celý text

Podobné knihy (16)

Domácí výroba likérů Domácí výroba likérů Rita Vitt

Vykouzlit vynikající a neotřelý likér zvládnete i sami doma. A budou vám k tomu stačit běžně dostupné suroviny a voňavé bylinky a květy. V knize najdete více než 50 receptů na domácí výrobu likérů z bylin a květů. Pochut... více


Výroba slivovice a jiných pálenek Výroba slivovice a jiných pálenek Josef Dyr

4., doplněné vydání. Příručka shrnuje hlavní metody výroby lihovin pro laboratoře malých a středních výroben. více


Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu Radek Wagner

Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérs... více


Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín Helena Uhrová

Velké oblibě se znovu těší zpracování ovoce na šťávy, kompoty, marmelády, vína i destiláty. Nejen majitelům zahrádek a ovocných sadů ale i těm, kteří využívají volně dostupných darů přírody, začínajícím i zkušeným zpraco... více


Jak se dělá cidre, calvados, pommeau Jak se dělá cidre, calvados, pommeau Helena Uhrová

Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě janta... více


Vyrábíme ušlechtilé destiláty Vyrábíme ušlechtilé destiláty Josef Pischl

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Jak vypálit lepší slivovici Jak vypálit lepší slivovici Jaroslav Balaštík

Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více


Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy Helena Uhrová

Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více


Vína, likéry a destiláty Vína, likéry a destiláty Radek Trnka

Tajemství výroby. Historie, rozdělení a základní složky alkoholických nápojů, základní výrobní postupy a receptury. Slovníček odborných výrazů, rejstřík. 6 barevných fotografií. více


Ovocné šťávy, vína a likéry Ovocné šťávy, vína a likéry Heinrich Thonges

Připravte si šťávu, víno nebo likér. Autor ukazuje vyzkoušené, lehce použitelné a spolehlivé metody, aby se začátečníci vyhnuli možným chybám, a popisuje použité pomůcky. více

Autorovy další knížky

2007  70%Vítr sedmi vůní
2003  60%Výroba destilátů z vlastního ovoce