Výroba destilátů z vlastního ovoce podobné
Josef Škopek
Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. Následují konkrétní návody jak postupovat, sklizní ovoce počínaje (s podrobným výkladem o chemických procesech, probíhajících v plodech při kvašení), přes přípravu ovoce pro kvas (teplota a doba kvašení, technika plnění, přísady, živiny, kulturní kvasinky, nádoby na kvas), péče o proces kvašení až po destilaci. Po ukončení destilace postupy při ředění destilátu, skladování a lahvování. Závěrem jsou zařazeny tipy i na další zužitkování ovoce (sušení, výroba octa). Knihu uzavírá terminologický slovníček, výběr z právních předpisů k problematice a seznam odborné literatury.... celý text
Podobné knihy (16)
Domácí výroba likérů Rita VittVykouzlit vynikající a neotřelý likér zvládnete i sami doma. A budou vám k tomu stačit běžně dostupné suroviny a voňavé bylinky a květy. V knize najdete více než 50 receptů na domácí výrobu likérů z bylin a květů. Pochut... více
Výroba slivovice a jiných pálenek Josef Dyr
4., doplněné vydání. Příručka shrnuje hlavní metody výroby lihovin pro laboratoře malých a středních výroben. více
Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu Radek Wagner
Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérs... více
Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín Helena Uhrová
Velké oblibě se znovu těší zpracování ovoce na šťávy, kompoty, marmelády, vína i destiláty. Nejen majitelům zahrádek a ovocných sadů ale i těm, kteří využívají volně dostupných darů přírody, začínajícím i zkušeným zpraco... více
Jak se dělá cidre, calvados, pommeau Helena Uhrová
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě janta... více
Vyrábíme ušlechtilé destiláty Josef Pischl
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Jak vypálit lepší slivovici Jaroslav Balaštík
Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více
Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy Helena Uhrová
Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více
Vína, likéry a destiláty Radek Trnka
Tajemství výroby. Historie, rozdělení a základní složky alkoholických nápojů, základní výrobní postupy a receptury. Slovníček odborných výrazů, rejstřík. 6 barevných fotografií. více
Ovocné šťávy, vína a likéry Heinrich Thonges
Připravte si šťávu, víno nebo likér. Autor ukazuje vyzkoušené, lehce použitelné a spolehlivé metody, aby se začátečníci vyhnuli možným chybám, a popisuje použité pomůcky. více