Jak se dělá cidre, calvados, pommeau přehled
Helena Uhrová
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu? Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak se dělá cidre, calvados, pommeau. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Jak se dělá cidre, calvados, pommeau v seznamech
v Přečtených | 1x |
v Knihotéce | 2x |
Tady mne hlavně zajímala výroba cideru. Návod je na pár stránek a i když ho nemám vyzkoušený tak vypadá celkem smysluplne. Je tam pár praktických rád, které to odlišují od toho co se dá najít na internetu. Myslím že to je docela praktická knížka pro drobné zpracovatele nadúrody jablek. Uvidíme jak to letos vyjde a třeba se dostanu i k vyzkoušení.