Jak se dělá cidre, calvados, pommeau vydání
Helena Uhrová
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu? Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.... celý text
Vydání (2)
Jak se dělá cidre, calvados, pommeau
2016, Víkend
ISBN: 978-80-7433-151-0Jak se dělá cidre calvados pommeau
2005, Víkend
ISBN: 80-7222-367-4Štítky knihy
nápoje alkohol jablka domácí výroba