21 detektivů přehled

21 detektivů
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407619/bmid_21-detektivu.jpg 4 65 65

Soubor 21 anglických a amerických (16 anglických) klasických detektivních povídek, jehož úkolem je podat antologii tohoto literárního útvaru především z té zeměpisné oblasti, kde původně vznikl, tj. z prostředí anglického nebo se dobře aklimatizoval a šířil, tj. z prostředí amerického. Každou z uvedených povídek předchází krátký a přitom výstižný úvod o autorovi a v něm většinou (u cyklických povídek) charakteristika opakujícího se detektiva. Soubor zahrnuje tyto autory: Arthur Conan Doyle, Jacques Futrelle, Robert Barr, Austin R. Freeman, J.S. Fletcher, G.K. Chesterton, Melville Davisson Post, Victor L. Whitechurch, E.C. Bentley, Freeman Wils Crofts, Agatha Christieová, Dorothy L. Sayersová, Ronald A. Knox, Robert Eustace a Edgard Jepson, Anthony Berkeley, Edgar Wallace, Margery Allinghamová, Elery Queen, Erle Stanley Gardner, Carter Dickson, Edmund Crispin. Z anglických originálů vybrali a poznámkami o autorech opatřili Eva a Vladimír Outratovi... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Odeon

Sleuths of the Century, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 21 detektivů. Přihlašte se a napište ho.

heavy66
18.04.2024 5 z 5

Jedenadvacet detektivů stvořených jedenadvaceti klasiky detektivního žánru. Některé povídky jsou staré sto let i více let, přesto se jedná o čtivé a napínavé kousky. Přečtěte si Záhadu rudých rtů, Podezření nebo Vraždu v neexistujícím pokoji .... jedenadvacet důkazů, že žádný zločin nezůstane bez trestu!

Bulba
26.01.2024 5 z 5

Knihu jsem četl asi před 40 lety, kupodivu pointy několika příběhů jsem si pamatoval. Výborně sestavený výběr.

MM_Master
29.11.2023 5 z 5

Perfektne zostavená kolekcia klasických detektívnych poviedok. Dvadsať jeden poviedok, dvadsať jeden detektívov.

Kniha 21 detektivů v seznamech