Zemřela jako Sadie přehled
Ed McBain
Detektiv Steve Carella si nebyl jistý, jestli správně slyšel, co ten člověk řekl. Od muže, jehož žena leží rozpáraná na podlaze ložnice v kaluži vlastní krve, by člověk něco takového nečekal. Ten muž měl dosud na sobě převlečník a klobouk, šálu a rukavice. Stál vedle nočního stolku s telefonem, vysoký muž s úzkým obličejem, jehož svislou plochu dramaticky přerušoval pěstěný šedivý knír odpovídající prošedivělým spánkům. Oči měl jasné a modré a v žádném případě se v nich nezračila bolest ani zármutek. Jako kdyby se chtěl ujistit, že mu Carella rozuměl, opakoval úryvek svého předešlého výroku, tentokrát s ještě větším důrazem. „Strašně rád, že je mrtvá,“ řekl. „Pane,“ řekl Carella, „jistě vám nemusím připomínat…“ „Ovšemže ne,“ řekl muž. „Nemusíte. Náhodou jsem trestní advokát. Jsem si vědomý svých práv a velmi dobře vím, že všechno, co řeknu dobrovolně, může být později použito proti mně. Opakuji, že má žena byla skrznaskrz zkažená, a já jsem strašně rád, že ji někdo zabil.“... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1997 , Český spisovatelOriginální název:
Sadie When She Died, 1972
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zemřela jako Sadie. Přihlašte se a napište ho.
Tentokrát jednoduchý případ, ve kterém nechal autor prožít Carellu vzrušující předvánoční večer a Klingovi zamotal hlavu.
Moc netuším proč má autor na několika stránkách potřebu vystoupit z hlavního příběhu a popisovat vždy jiné zločiny v tomto díle drobné krádeže o vánocích a jednu vraždu, ale když si toto odmyslím tak je to zatím za mě nejlepší díl z 87 revíru který jsem četl a jsem zvědav zda si laťku udrží nebo zase sem tam spadne.
Kniha Zemřela jako Sadie v seznamech
Tentokrát nám autor naservíroval jen jeden případ, jeden na první pohled jednodušší případ, než na které jsme zvyklí. Ale, stále to stojí za to si to přečíst. Protože i když se ponoříme jen do jednoho pátrání, i tak vás to nenechá chladnými a budete chtít už vědět, co je na tom tak divného. Ať už to Ed napíše jakkoliv, dá do toho kohokoliv, stále je to čtivé a baví to. Pokud i u vás bývají Vánoce hektické a namáhavé, vězte že hoši z 87. revíru to mají horší :)